Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:48 01 02 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Zonelor Umede, sărbătorită în avans de copiii din Sulina, Crișan și Tulcea (FOTO)

ro

01 Feb, 2025 14:30 191 Marime text
  • ARBDD a început activitățile dedicate Zilei Zonelor Umede, primul eveniment de mediu din calendarul ecologic.
  • Se respectă recomandările Convenției Ramsar  


Urmând recomandările propuse de Convenția Ramsar, săptămâna aceasta, ARBDD a început seria de activități de celebrare a primului eveniment de mediu din calendarul ecologic - Ziua Zonelor Umede.

Acțiunile în cadrul cărora elevii au fost informați despre semnificația și tema evenimentului de mediu au avut loc atât în cadrul școlilor din RBDD, cât și la Centrul de Informare și Educație Ecologică din Tulcea.



Despre Ziua Mondială a Zonelor Umede


Ziua Mondială a Zonelor Umede este o sărbătoare legată de mediul înconjurător, care datează din anul 1971, când mai mulți ecologiști s-au adunat pentru a reafirma protecția și dragostea pentru zonele umede,ecosisteme acvatice care conțin vegetație și alte organisme și care au un rol important în sănătatea corpurilor de apă și a mediului înconjurător în ansamblu.

 Ziua a fost adoptată în urma convenției Ramsar și are loc anual la 2 februarie 1971.

 Ziua Mondială a Zonelor Umede nu a fost sărbătorită până în 1997, scrie wikipedia.org. 


Această zi dorește să evidențieze influența pozitivă pe care zonele umede le-au avut asupra lumii și să aducă comunitățile împreună în beneficiul naturii. De asemenea, această zi încearcă să crească gradul de conștientizare globală cu privire la rolul semnificativ pe care zonele umede îl au nu numai pentru oameni, ci și pentru planetă. Pasionații de mediu se reunesc în această zi pentru a-și celebra dragostea pentru natură prin această sărbătoare, recunoscând ceea ce fac zonele umede nu numai pentru oameni, ci și pentru multe alte organisme din lume.

De-a lungul timpului, acțiunile umane au dus la diverse probleme ecologice care afectează zonele umede. Suprapopularea și construcția au dus la o scădere a conservării mediului. Multe zone umede se pierd, iar ecologiștii susțin că oamenii ar trebui să recunoască dilema înainte ca un filtru natural și un conservator al lumii să se piardă.



Sursa foto: Faceboook/ ARBDD - Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării




Citește și:

ARBDDPelicanii creți se reîntorc la cuibărit pe Insula Ceaplace! (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii