Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

98,05% - cel mai mare scor, 32,71 - cel mai mic Cu cât au câştigat cei 70 de primari din judeţ alegerile din 10 iunie

ro

18 Jun, 2012 01:00 3167 Marime text
rezultatefinaleprimari-stampila.jpgScrutinul din 10 iunie 2012 a însemnat fie reconfirmarea unor primari în funcţie, fie alegerea unor primari noi, aflaţi acum la primul mandat. În judeţul Constanţa s-au înregistrat, în unele cazuri, şi surprize, în sensul că şefi de administraţii publice locale consideraţi imbatabili au fost învinşi de contracandidaţi care nu erau consideraţi adversari redutabili. Interesant este însă cu ce procente au câştigat cei 70 de primari constănţeni alegerile din 10 iunie. Vă prezentăm, mai jos, rezultatele finale oficiale ale alegerilor din 10 iunie, aşa cum au fost ele centralizate de Biroul Electoral Central (BEC).

Primarul municipiului Constanţa, ajuns acum la cel de-al patrulea mandat la conducerea municipalităţii, a înregistrat un scor de 62,76%. Amintim că Mazăre a candidat pentru mandatul de edil-şef din partea USL.

Şeful administraţiei publice locale din Medgidia, liberalul Marian Iordache, a fost reconfirmat în funcţia de primar cu 55,03% din voturile valabil exprimate. Iordache a candidat pentru al doilea mandat de edil-şef din partea USL.

Câştigătorul alegerilor din Băneasa, liberalul Ion Marin, a obţinut, în contextul scrutinului din 10 iunie, doar 32,71% din sufragii. Chiar şi aşa însă, candidatul PNL la Primăria Băneasa e noul gospodar-şef.

La conducerea Primăriei oraşului Cernavodă a revenit fostul primar liberal. Candidatul PNL, Gheorghe Hânsă, o fost votat de 40,02% dintre cetăţenii cu drept de vot care s-au prezentat la urne. PSD a pierdut astfel primăria unuia dintre oraşele importante din judeţul Constanţa.

Social-democratul Ion Ovidiu Brăiloiu a câştigat detaşat un nou mandat la şefia administraţiei publice locale din Eforie. Fost candidat USL, actual primar aflat la al treilea mandat, Brăiloiu a înregistrat un procent de 53,33%.

La conducerea administraţiei locale din Hârşova a fost reconfirmat Tudorel Nădrag, fost primar PDL, actual PSD. Nădrag a obţinut 44,46% din voturile valabil exprimate în alegerile din iunie.

Localitatea Murfatlar are un primar nou. Valentin Saghiu, fost candidat PSD la mandatul de edil-şef, a fost votat de 34,05% dintre alegătorii prezenţi la urne.

Nicolae Matei, fost aspirant PSD la mandatul de edil-şef al oraşului Năvodari, a fost reconfirmat în funcţie, cu un procent ridicat, respectiv 70,92%.

Primarul oraşului Negru Vodă, Ion Nicolin (PSD), a câştigat un nou mandat la conducerea administraţiei locale, cu 41,40%. Nicolin a avut oarecare emoţii la scrutinul din 10 iunie, căci următorul clasat dintre contracandidaţii săi a obţinut 40,58% din sufragii.

Noul edil şef al localităţii Ovidiu, George Scupra, a candidat la alegerile locale din partea PSD. Scupra a câştigat mandatul de primar cu 33,95% din sufragii.

Pentru Primăria Techirghiol au candidat doar trei aspiranţi. Liberalul Adrian Stan (USL) a câştigat însă detaşat, cu un procent de 78,54%.

Unul dintre cele mai mari scoruri înregistrate de un candidat, actual primar în judeţul Constanţa, este cel al lui Mugur Mitrana, reconfirmat la şefia administraţiei publice locale a comunei 23 August. Mitrana a candidat din partea USL şi a obţinut 91,29% din voturile valabil exprimate.

Democrat-liberalul Anton Burcea a câştigat al doilea mandat de primar în comuna Adamclisi. Burcea a fost ales de 44,23% dintre cetăţenii cu drept de vot prezenţi la urne.

Şi primarul din comuna Agigea a câştigat un nou mandat cu un scor foarte ridicat. Cristian Cîrjaliu a candidat din partea PSD şi a obţinut un procent de 81,27%.

La Albeşti, fostul primar PDL, actual PNL, a fost reconfirmat în funcţie. Gheorghe Moldovan a fost ales de 60,13% dintre cetăţenii care s-au prezentat la urne pe 10 iunie.

Gheorghe Topalu, gospodarul-şef din comuna Aliman, fost candidat USL, a obţinut un procent de 59,91% la alegerile locale 2012.

În comuna Amzacea, primarul a câştigat mandatul obţinând 68,88% din voturile valabil exprimate. Constantin Radu a candidat pentru conducerea administraţiei locale din partea USL.

Tot un procent foarte mare a înregistrat la scrutinul din 10 iunie şi gospodarul-şef al comunei Bărăganu, Titu Neague, anume 88,70%. El a candidat la mandatul de primar din partea USL.

Şeful administraţiei publice locale din Castelu, democrat-liberalul Nicolae Anghel, a fost reconfirmat în funcţie cu 51,78% din voturile valabil exprimate.

Candidatul USL pentru Primăria Cerchezu, actualul primar Ion Constantinescu, a înregistrat un scor de 82,48%.

În comuna Chirnogeni, Gheorghe Manta a fost reconfirmat în funcţie. Fost candidat USL, Manta a obţinut 78,85% dintre sufragii.

Tudorel Gurgu (PDL) a reuşit să-l „detroneze" pe Ioan Suciu de la conducerea administraţiei locale din Ciobanu, câştigând mandatul de primar cu 49,07% din sufragii.

La Ciocârlia, primarul Traian Dragomir (PSD) a fost reconfirmat în funcţie, cu un procent de 52,92%.

Şi primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi, a câştigat un nou mandat, obţinând un scor de 75,38% din voturile valabil exprimate.

Liberalul Gheorghe Alexa a fost ales în funcţia de primar al comunei Cogealac de 35,23% dintre cetăţenii care s-au prezentat la vot.

Ion Adam, primarul localităţii Comana, a fost, de asemenea, reconfirmat în funcţie. Fost candidat USL, Adam a reuşit să obţină 72,88% din sufragii.

Marian Gălbinaşu a candidat din partea PNL pentru un nou mandat de primar al comunei Corbu, reuşind să câştige cu 53,70% din voturile valabil exprimate.

Traian Cristea (PNL) începe al patrulea mandat la conducerea administraţiei locale Costineşti. El a fost votat de 41,27% din cetăţenii prezenţi la urne.

Gheorghe Frigioi (USL), gospodarul-şef din comuna Crucea, a câştigat detaşat scrutinul din 10 iunie, cu 84,43%.

Mariana Gâju (USL) a fost reconfirmată la şefia administraţiei locale din Cumpăna, obţinând un nou mandat de primar cu 79,28% din sufragii.

Democrat-liberalul Niculae Horneţ l-a învins pe contracandidatul USL în cursa pentru Primăria Cuza Vodă, înregistrând un procent de 52,29%.

Marian Dan (PSD) este câştigătorul alegerilor locale din comune Deleni, cu un scor de 54,56%.

Surpriză la Dobromir! Fostul primar social-democrat, Iusein Visel, a fost învins de candidatul PDL, Eugen Iliescu. Acesta din urmă a scos un scor de 52,25%.

La Dumbrăveni a fost reconfirmat în funcţia de primar Gheorghe Cenuşă (PSD), cu 62,14%.

Liberalii au câştigat comuna Fântânele mergând pe mâna lui Gheorghe Popescu. El a obţinut 61,02% din voturile valabil exprimate.

Procentul record din judeţul Constanţa s-a înregistrat în comuna Gârliciu, acolo unde candidatul USL, Constantin Cinpoiaşu, a obţinut 98,05%.

Primăria Ghindăreşti a fost adjudecată de candidatul USL, Adrian Vartolomei, cu 40,58%.

Gabriela Iacobici (PSD) a fost reconfirmată în funcţia de primar al comunei Grădina, cu 48,02% din sufragii.

Gigel Sava (USL) a câştigat Primăria Horia, fiind votat de 52,36% dintre cetăţenii cu drept de vot prezenţi la urne.

După 19 ani la conducerea administraţiei locale din Independenţa, Cristea Gâscan (USL), a reuşit să câştige un nou mandat, cu un procent de 51,17%.

Dumitru Nedea, fost democrat-liberal, actual social-democrat, şi-a adjudecat Primăria Ion Corvin, cu 54,10% din voturile valabil exprimate.

Ioan Herdean (USL) câştigă un nou mandat la Primăria Istria, cu 60,58% din sufragii.

Şi Nicolae Iustin Udrea (USL) obţine un nou mandat la şefia administraţiei locale Limanu, cu un procent de 53,54%.

Florin Onescu (USL) a câştigat detaşat Primăria Limanu, cu un scor de 74,24% din voturile alegătorilor prezenţi la urne pe 10 iunie.

Şi Dumitru Chiru (USL) a fost reconfirmat în funcţia de gospodar-şef al comunei Lumina, cu 71,63% din voturile valabil exprimate.

În Mereni, fotoliul de primar a fost adjudecat tot de Gheorghe Chiriac (USL), cu un scor de 51,58%.

Primăria Mihai Viteazu a fost câştigată detaşat de liberalul Gheorghe Grameni (USL), care a înregistrat un procent de 78,72%.

Ancuţa Belu, fost candidat PNL, l-a „detronat" pe social-democratul Valer Iosif Mureşan de la conducerea Primăriei Mihail Kogălniceanu, câştigând şefia administraţiei locale cu 48,57% din sufragii.

Primăria Mircea Vodă a fost câştigată tot de social-democratul Dumitru Dedu, cu 39,55%.

Mandatul de primar al comunei Nicolae Bălcescu a fost obţinut de liberalul Viorel Bălan, cu un procent de 60,42%.

În localitatea Oltina, Primăria a fost câştigată de liberalul Gheorghe Chirciu, cu un procent de 47,43%.

Mandatul de primar al localităţii Ostrov a fost obţinut tot de Niculae Dragomir (USL), cu un scor de 66,51%.

Şi primarul comunei Pantelimon a fost reconfirmat în funcţie. Vasile Neicu (USL) a obţinut 62,60% din sufragii.

Liberalul Lili Pîslaru a câştigat Primăria Pecineaga cu un procent de 39,05%.

Singurul candidat independent care a câştigat (deocamdată) alegerile din 10 iunie este Valentin Vrabie, care şi-a adjudecat mandatul de primar cu 92,84%.

Democrat-liberalul Vasile Delicoti a fost reconfirmat la conducerea administraţiei publice Poarta Albă, câştigând alegerile cu 71,72%.

Şi Neamţu Mihalache a obţinut un nou mandat de primar al comunei Rasova, cu un procent de 83,12% din voturile valabil exprimate.

Liberalul Ion Oprea rămâne la conducerea Primăriei Săcele, după ce, la alegerile din 10 iunie, a obţinut 55,52% din sufragii.

Comuna Saligny are un nou gospodar-şef, în persoana lui Ion Beiu, fost candidat USL, care a înregistrat un scor de 59,29%.

UNPR a câştigat o primărie în judeţul Constanţa, anume Primăria Saraiu, condusă acum de Dorinela Irimia, care, la scrutinul din 10 iunie, a fost votată de 62,52% dintre cetăţenii prezenţi la urne.

În comuna Seimeni primar rămâne Lucian Blaj (USL), câştigător al alegerilor cu un procent de 53,39%.

Primăria comunei Siliştea va fi condusă de Mihai Soare (USL), care, la scrutinul din 10 iunie, a obţinut un scor de 74,87%.

Ţărănistul Dumitru Dragu a câştigat Primăria Târguşor, reuşind să obţină 48,83% din voturile alegătorilor prezenţi la urne.

În localitatea Topalu, gospodar-şef rămâne Gheorghe Murat (PSD), câştigător al alegerilor cu un procent de 58,94%.

Gheorghe Stelian (USL) rămâne la conducerea administraţiei locale din Topraisar, reconfirmat în funcţie de 75% dintre cetăţenii care au votat pe 10 iunie.

Şi Lucian Chitic, fost ecologist, actual social-democrat, dar candidat USL la alegerile locale, îşi păstrează mandatul de primar al comunei Tortoman. El a obţinut 61,04% din voturi.

La fel, Constantin Micu (USL) a fost reconfirmat în funcţia de gospodar-şef al comunei Tuzla, cu un procent de 45,18%.

Şefia administraţiei publice locale din Valu lui Traian a fost câştigată de Florin Mitroi (PNL), cu un scor de 78,10%.

Nu în ultimul rând, Primăria comunei Vulturu a fost adjudecată de fostul ţărănist Eugen Marius Berbec (USL), care a obţinut 93,84% din sufragii.

Menţionăm că, potrivit rezultatelor BEC, câştigătorul alegerilor din Mangalia nu figurează în centralizarea naţională, dat fiind faptul că scrutinul din Mangalia a fost anulat, fiind programat din nou pe 24 iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii