Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:40 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost constituit Consiliul Judeţean. Consilierii au depus jurământul şi au ales conducerea pentru următorii patru ani (galerie foto+documente)

ro

23 Jun, 2016 00:00 7476 Marime text
 
 
În prezenţa prefectului judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, şi a secretarului judeţului, Mariana Belu, a fost constituit, în condiţiile legii, noul Consiliu Judeţean Constanţa. S-a procedat la desemnarea comisiei de validare, care va funcţiona în următorii patru ani la nivelul administraţiei judeţene, iar apoi aleşii judeţeni au depus jurământul. Ulterior, a fost aleasă şi conducerea CJC. Înţelegerea politică stabilită din primele zile după alegerile locale a fost respectată şi s-a regăsit perfect în votul secret dat de consilieri. Astfel, preşedintele CJC este Marius Horia Țuţuianu (PSD), iar vicepreşedinţi sunt Claudiu Iorga Palaz (PMP) şi Dumitru Daniel Learciu (ALDE).

Ţuţuianu promite transparenţă şi colaborare cu toate partidele

Imediat după învestire, noul preşedinte al CJC, Horia Ţuţuianu, a afirmat că această funcţie este o provocare pentru el şi a promis că toate proiectele partidelor vor fi puse în discuţie şi analizate. Printre priorităţi, Țuţuianu a enumerat Spitalul Judeţean şi construirea Spitalului Regional, dezvoltarea judeţului, locuri de muncă şi atragerea de fonduri europene.
 
Noul preşedinte al CJC are la dispoziţie 30 de zile să renunţe la funcţiile deţinute până în prezent, respectiv cea de director la societatea Euxin şi cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Neptun-Olimp SA. Ţuţuianu, care este doar simplu membru al PSD, a fost desemnat de partid pentru această funcţie deoarece: „Este un bun manager, este un manager apreciat la SIF Transilvania, este un economist bun, un om tânăr, cu o conduită morală corectă. Numele lui nu e legat de nicun fel de scandal, de dosare penale. Toate l-au recomandat.“
 
Caracterizarea i-a făcut-o chiar preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, care a mai spus că noul şef al CJC  nu este rudă cu el, aşa cum s-a speculat, nici măcar prin alianţă.
 
În privinţa propriei echipe de consilieri, liderul PSD a precizat că formaţiunea social-democrată „va avea faţă de domnul  Ţuţuianu aceeaşi atitudine ca faţă de toţi consilierii judeţeni PSD. Aceşti oameni trebuie să muncească corect şi mult pentru judeţ, să întocmească proiecte şi să aducă proiecte. Oricare consilier judeţean care nu va fi în aceşti parametri va fi analizat la partid şi va da socoteală. Obiectivul nostru a fost să obţinem majoritate în Consiliul Judeţean“.
 
În privinţa celor doi vicepreşedinţi ai CJC, Horia Ţuţuianu a apreciat că aceştia vor avea atribuţii conform pregătirii profesionale. „La Consiliu vom avea o echipă de oameni de management şi de administraţie“, a completat noul şef al CJC. Din echipa personală a lui Ţuţuianu va face parte şi fostul şef al Autorităţii pentru Turism, Mirela Matichescu. Ultimul loc de muncă al acesteia a fost la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, unde, din 10 decembrie 2015, constănţeanca era directorul de cabinet al preşedintelui instituţiei, Bogdan Marcel Pandelică. Matichescu a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Relaţii Economice Internaţionale, din cadrul Universităţii „Ovidius”.  

Liberalii, prima lecţie de opoziţie!

Reprezentanţii PNL din cadrul CJC şi-au încordat ieri muşchii şi au reuşit să amâne pentru o şedinţă ulterioară aprobarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Judeţean şi numărul de reprezentanţi ai acestora. În noua formulă, CJC ar urma să aibă nouă comisii cu câte cinci membri, în loc de şapte comisii cu şapte membri, cum au funcţionat în mandatul precedent. Liberalii consideră că această chestiune a constituirii comisiilor trebuie discutată în tihnă, şi nu în pripă, motiv pentru care au cerut şi au obţinut amânarea constituirii acestor comisii lucrative pentru o dată ulterioară. Iniţial, aceştia au părăsit şedinţa în momentul în care s-a dorit introducerea pe ordinea de zi a acestor discuţii, considerând că se impune o nouă convocare. La aplanarea conflictului şi-a dat concursul consilierul judeţean PSD Gheorghe Donţu, care i-a rechemat pe liberali în sală. Noul preşedinte al CJC a anunţat ulterior amânarea aprobării comisiilor pentru o dată ulterioară. Liberalii n-au fost în echipă completă la şedinţa de constituire. Marian Cruşoveanu nu a depus jurământul, el fiind absent.
 
Membrii comisiei de validare:

Adriana Gheorghe (PSD) - secretar

Gheorghe Donţu (PSD) - preşedinte
Daniel Turcu (PMP)
Bogdan Bola (PNL)

Daniel Learciu (ALDE)

Ei formează noul Consiliu Judeţean:

Banias Emil Sorin (ALDE)
Băisan Remus Cristi (PNL)
Bereş Adrian Petre (PSD)
Bizineche Adrian (PSD)
Bola Bogdan Alexandru (PNL)
Boroianu Aurel Robert (PNL)
Ciobanu Cosmin (PSD)
Cupşa Ovidiu Sorin (PNL)
Donţu Gheorghe (PSD)

Dragomir Nicolae Cristinel (PSD)
Drăghici Rareş Cosmin (PSD)
Enescu Dumitru Marius (PNL)
Florea Dumitru (PSD)
Găluşcă Constantin (PSD)
Georgescu Daniel (PSD)
Gheorghe Veronica Adriana (PSD)
Gima Stelian (PNL)
Goidea Florin (PMP)
Iordache Marian (PNL)
Lămureanu Gheorghe (PSD)
Learciu Dumitru Daniel (ALDE)
Lungoci Dumitru Lucian (PSD)
Marinescu Ion (PSD)
Matei Radu Bogdan (PNL)
Memiş Baiazid (PNL)
Mocianu Sorin (PNL)
Moldovanu Vasile (PSD)
Muhscină Gheorghe (PNL)
Nedelcu Sabrina Maria (PSD)
Niculescu George Sergiu (PNL)
Palaz Claudiu Iorga (PMP)
Pintilie Mircea (PSD)
Șavlovschi Marcel (ALDE)
Turcu Daniel (PMP)
Țuţuianu Marius Horia (PSD)
Zahariuc Cristian Florin (PNL)
  
Noul Consiliu a fost completat cu supleanţii de pe listele tuturor partidelor în urma renunţării la mandate din partea unor aleşi judeţeni.

Averile şi interesele liderilor noului Consiliu Judeţean Constanţa 

În urma votului obţinut la Constanţa la alegerile locale din 5 iunie, PSD a câştigat cele mai multe mandate de la nivelul Consiliului Judeţean, respectiv 16 mandate, PNL, 15, iar ALDE şi PMP, câte trei. Vă prezentăm în continuare averile noului preşedinte al CJC, respectiv ale noilor vicepreşedinţi.
 
Horia Ţuţuianu, noul preşedinte al Consiliului Judeţean, din partea PSD, este acţionar la SIF Transilvania, unde are părţi sociale în valoare de 65.000 de lei, şi la SC Euxin SA, aici deţinând acţiuni în valoare de 400 de lei. Este preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Neptun-Olimp SA şi director general al SC Euxin SA, funcţii la care va renunţa în următoarele 30 de zile. În plan politic, Ţuţuianu este membru în Comitetul Executiv Judeţean al PSD Constanţa.
 
La capitolul avere, viitorul lider al CJC a cumpărat, în 2006, două terenuri intravilane, dar şi un apartament, iar în 2012, împreună cu soţia, şi o casă de locuit. Un alt apartament este deţinut de soţia sa, Adina. În anul fiscal precedent, din salariul de director general a câştigat 110.000 de lei, soţia, 14.400 de lei, iar  1.100 de lei au provenit din alocaţiile copiilor. Din dividendele de la cele două societăţi unde este acţionar, Ţuţuianu a mai primit aproximativ 3.000 de lei. 
 
Conform declaraţiei de avere, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Claudiu Iorga Palaz deţine o casă la Târgovişte şi un parc auto, în care are „garat“ un Nissan Patrol, fabricat în 1992, şi un Dodge Ram, fabricat în 1995. Din punct de vedere financiar, Claudiu Iorga Palaz are de achitat, până în anul 2019, un credit de 32.500 de lei, iar până în anul 2032, un alt credit, în valoare de 65.000 de euro. În anul fiscal anterior, familia Palaz a avut venituri de 1.008 lei - alocaţiile copiilor. Potrivit declaraţiei de interese, Palaz este preşedintele Organizaţiei Judeţene PMP Constanţa şi vicepreşedinte în Consiliul Executiv Naţional al PMP.
 
Vicepreşedintele CJC din partea ALDE, Dumitru Daniel Learciu, este asociat la SC Sabina Construct SRL, unde are părţi sociale în valoare de 40.080 de lei. În plan politic, Learciu este vicepreşedinte al Biroului Politic al Organizaţiei Judeţene a ALDE. Din declaraţia de avere, aflăm că familia Learciu a moştenit o casă şi deţine un apartament, dar şi un autoturism KIA, an de fabricaţie 2012. Totodată, familia are şi bijuterii şi ceasuri în valoare de 5.000 de euro, dobândite în 2007, iar în 2015, a vândut un apartament, situat în Constanţa, tranzacţie din care a încasat 296.500 de lei. Viitorul vicepreşedinte al CJC are în derulare două credite, scadente în 2031, în valoare de 92.000 de euro.
 
În calitate de director al Agenţiei Judeţene pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Learciu a câştigat anul trecut 100.000 de lei, în timp ce soţia, care are două joburi, a avut venituri de 5.680 de lei. Familia a beneficiat şi de alocaţia copilului - 798 de lei, dar a încasat şi 4.200 de euro, din închirierea unui apartament situat pe bulevardul 1 Mai.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii