Alți doi consilieri locali PSD din Consiliul Local Municipal Constanța și-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)
Alți doi consilieri locali PSD din Consiliul Local Municipal Constanța și-au depus rapoartele de activitate
18 Jan, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1167
Marime text
- În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, fiecare ales local şi judeţean, respectiv primar/viceprimar sau preşedinte de consiliu judeţean/vicepreşedinte de CJ este obligat să prezinte un raport anual de activitate, care va fi afişat public pe site-ul instituţiei
- Singurii aleși locali din cadrul CLM Constanța care și-au depus rapoartele de activitate pentru anul 2023 sunt cei de la PSD
- După Irinela Nicolae, alți doi aleși locali municipali social-democrați au înregistrat rapoartele la secretariatul Consiliului Local, vezi secțiunea „documente"
- Unul dintre aceștia este Dede Perodin, ales local PSD, membru în cadrul Comisiei pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului
- Colega sa de grup politic și Consiliu Local, Ioana Claudia Dobre este membru în Comisia pentru servicii publice, comerț, turism și agrement a Consiliului Local Municipal și face parte din Comisia de repartizare spațiilor cu altă destinație decât cea de locuință dar și în Comisia de evaluare și monitorizare a procesului de bugetare participativă de la nivelul municipiului Constanța
În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, fiecare ales local şi judeţean, respectiv primar/viceprimar sau preşedinte de consiliu judeţean/vicepreşedinte de CJ este obligat să prezinte un raport anual de activitate, care va fi afişat public pe site-ul instituţiei.
Singurii aleși locali din cadrul CLM Constanța care și-au depus rapoartele de activitate pentru anul 2023 sunt cei de la PSD.
După Irinela Nicolae, alți doi aleși locali municipali social-democrați au înregistrat rapoartele la secretariatul Consiliului Local, vezi secțiunea „documente".
Unul dintre aceștia este Dede Perodin, ales local PSD, membru în cadrul Comisiei pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului.
Perodin este și președinte al Comisiei de analiză, verificare și punctare a cererilor pentru locuințe sociale din cartierul „Henri Coandă".
Potrivit raportului, alesul local spune că a participat la toate ședințele de CLM și a susținut trimestrial audiențe în campusul social.
„În perioada ianuarie — decembrie 2023. trimestrial, au fost ținute audiențe la campusul Henri Coanda iar la nevoie, lunar, unde s-a luat la cunoștință de toate problemele cu care se confruntă Iocatarii din campus.
Am participat la toate ședintele Consiliului Local Municipal și împreună cu grupul de consilieri PSD am reusit să introducem pe ordinea de zi 6 proiecte, printre care: Proiectul de hotărâre nr 632/2022 privind sprijinirea persoanelor diagnosticate cu depresie — STOP DEPRESIA, proiect de hotarare nr. 12/2023 privind aprobarea programului BEBE TRUSOU. sprijin financiar pentru nou născuți (n.r. cele două proiecte nu se aplică), amendamente la proiectul nr.20/2023 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Serviciului social — compartiment pentru îngrijirea la domictliu a persoanelor vârstnice sau amendamentul la proiectul de notarare nr.22/2023 care se refera la aprobarea planului anual de acțiuni privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul local. De asemenea, am reușit introducerea în planul anual de acțiuni inființarea a 4 centre de asistență medicală și recuperare”, a notat Dede Perodin în raportul de activitate.
Colega sa de grup politic și Consiliu Local, Ioana Claudia Dobre este membru în Comisia pentru servicii publice, comerț, turism și agrement a Consiliului Local Municipal și face parte din Comisia de repartizare spațiilor cu altă destinație decât cea de locuință dar și în Comisia de evaluare și monitorizare a procesului de bugetare participativă de la nivelul municipiului Constanța.
În raportul său de activitate, Claudia Dobre susține că : „Am solicitat și am insistat, în cadrul "Comisiei de evaluare și monitorizare a proiectelor implementate în cadrul procesului de bugetare participativă", să fie reevaluate cele 38 de proiecte depuse de cetățeni, având în vedere că doar 4 au fost declarate eligibile la prima evaluare (la care nu am fost convocată). În urma reevaluării, numărul proiectelor eligibile a crescut la 18.
Am identificat posibilitatea de a reduce costul de îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliu, citind cu atenție Legea asistenței sociale a persoanelor vârstnice. Dacă pentru azilul de bătrâni, legea ne obligă la un cost minim, pentru îngrijirea la domiciliu Consiliul local are libertatea de a stabili nivelul, respectând anumite cerințe. Ca urmare, un amendament PSD a fost depus. Un rol important l-a avut liderul de grup al consilierilor locali PSD, care a propus scăderea cu 80% a costului, acesta fiind aprobat.
Constatând numărul foarte mare al abonamentelor ce se eliberează lunar elevilor, studenților și cadrelor didactice nedidactice, am solicitat, în cadrul comisiei 3, să se găsească o soluție pentru ca aceste abonamente să se elibereze o dată pe an, proiect aprobat. Așteptăm și implementarea lui.
Am participat la fundamentarea și elaborarea proiectelor grupului consilierilor locali PSD și a referatelor de aprobare: "Stop depresia!, Împreună pentru o comunitate sănătoasă, Centre de asistență și recuperare pentru seniori; Bazin de înot și sală de sport multifuncțională pentru persoanele cu dizabilități”.
Am coordonat acțiuni de plantare, de voluntariat pentru copii din centrele de plasament, pentru cei cu dizabiliăți și am susținut adopția cățeilor din adăpostul public. O altă intervenție a mea a fost la proiectul cu nr. 22/2023, privind Planul de acțiune al serviciilor sociale. Am avut consultări cu cetățenii, în cadrul cărora am identificat cu ce probleme se confruntă aceștia, probleme la care putem să venim cu soluții prin proiecte”.
Cele două rapoarte de activitate pot fi consultate integral în secțiunea „documente".
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Activează în Comisia pentru învățământ Consilierul local municipal PSD, Irinela Nicolae și-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2023 (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii