Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţul conducerii administraţiei judeţene Constanţa Buget de avarie, strategie pentru drumuri, înfiinţarea unui serviciu de analiză strategică şi Direcţie pentru Turism

ro

31 Mar, 2017 00:00 3296 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Marius Horia Ţuţuianu, şi cei doi vicepreşedinţi, Claudiu Iorga Palaz şi Dumitru Daniel Learciu, au prezentat, într-o conferinţă de presă, strategia de dezvoltare a Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, modificările aduse organigramei CJC şi referinţe pe tema bugetului judeţului Constanţa, care urmează să fie adoptat astăzi, în şedinţa Consiliului Judeţean.

Serviciu de Analiză strategică şi Direcţie pentru Turism

Noua organigramă a Consiliului Judeţean înglobează, în premieră, un Serviciu de Analiză strategică şi creşterea competitivităţii. Serviciul este unic în administraţia locală la nivel naţional, iar angajaţii săi vor analiza şi colecta informaţii din mediul intern şi extern pentru creşterea competitivităţii CJC.
 
La nivelul Consiliului Judeţean, a fost reînfiinţată şi Direcţia pentru Turism, care va elabora strategia de dezvoltare turistică a judeţului Constanţa, separată de strategiile elaborate de celelalte entităţi din turism, tocmai pentru că foarte mulţi dintre locuitorii judeţului activează în acest domeniu.

Strategia privind reabilitarea drumurilor judeţene 2017-2020

Lucian Lungoci, administratorul special al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, a prezentat strategia de dezvoltare a RAJDP pentru următorii trei ani, document la care s-a lucrat în ultimele şapte luni. La nivelul judeţului, 105 kilometri de drumuri din nordul judeţului se află în stare proastă şi foarte proastă. „Drumul Judeţean Cobadin - Mereni are fundaţia distrusă în proporţie de 90%“, a spus acesta. „La fel şi DJ Pecineaga - Amzacea. Pentru reabilitarea totală a celor 105 km de drumuri, ar fi necesară o sumă de peste 200 de milioane de lei, iar această sumă reprezintă bugetul RAJDP pe cinci ani. Consiliul Judeţean va trebui să găsească surse de finanţare“, a explicat Lungoci.
 
„Din cei 680 de km, avem un sector de 122 în stare bună şi foarte bună. Dar pentru 93 de km s-au depus documente privind obţinerea finanţării europene. În 2018, vom avea în lucru 122 de km, în 2019, 108 km, iar în 2020, 107 km“, a adăugat Lungoci.

Acesta a vorbit şi despre drumurile judeţene care au fost bugetate pentru reparaţii anul acesta: DJ 223: Cernavodă - Topalu - Hanul Morilor; Grădina - Cheia - Târguşor - Mihail Kogălniceanu; Cernavodă - până la DN 22C;
Medgidia - Tortoman (executat în proporţie de 60% din contract în perioada 2009-2016, restul de 40% va fi executat anul acesta); DJ 391 Cobadin - Dumbrăveni şi DJ 392 Amzacea -General Scărişoreanu.

2017 are un buget judeţean de avarie 

În ceea ce priveşte bugetul judeţului pentru anul în curs, preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Horia Ţuţuianu, spune că, „din păcate, bugetul este mai mic decât în anii trecuţi, iar cheltuielile, mai mari. Motiv pentru care vom avea în vedere o rectificare. Am ţinut cont de priorităţi la alcătuirea bugetului. Avem un venit de 384 de milioane şi 461 de milioane cheltuieli. Deficitul va fi finanţat din excedentul anilor anteriori“.
 
Bani mai puţini va primi Direcţia de Protecţie a copilului, iar fonduri ceva mai mari decât până în prezent vor ajunge la Învăţământul special, Evidenţa populaţiei, Culte. Datorită majorărilor salariale operate de executiv, o mare parte din buget a fost redirecţionată şi către salariile angajaţilor CJC.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii