Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 15 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia trebuie să rezolve criza locurilor de muncă din turism şi să atragă fonduri europene Primarul Decebal Făgădău spune ce înseamnă pentru municipiul Constanţa „axa de dezvoltare BBC“!

ro

14 Jun, 2018 00:00 1691 Marime text

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, împreună cu primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, şi primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, au semnat recent Memorandumul de cooperare privind dezvoltarea integrată a axei de creştere Braşov - Bucureşti - Constanţa.

Primarul Decebal Făgădău a precizat că acest demers vine ca urmare a raportului Băncii Mondiale, „Oraşe competitive“, şi în acord cu Strategia de Dezvoltare Teritorială a României. Această recomandare a Băncii Mondiale a găsit uşa deschisă la toate cele trei primării - Braşov, Bucureşti, Constanţa.
 
Edilul-şef al Constanţei explică şi viziunea sa, legată de beneficiile pe care această axă de dezvoltare le poate aduce municipiului nostru: „Din păcate, generaţia noastră nu a lăsat foarte multe dovezi de legare mai adâncă a Dobrogei la patria-mamă. Sunt multe puncte de convergenţă care au condus la această decizie - Mamaia - Poiana Braşov - Bucureşti. Cred că nu este român care să nu fi fost în cele trei locuri. Planul de mobilitate a fost realizat de către acelaşi consultant, BERD.
 
Complementaritate în turism, vara pe litoral, iarna la munte. De asemenea, pe acest drum plecăm de la provocările momentului. Cu toţii traversăm o criză de forţă de muncă, fără precedent. Trebuie să generăm un centru care să pregătească oameni în profesii de care avem nevoie în comunităţile noastre. Pe vremuri, dacă erai ospătar la Rex în Mamaia sau la Aro Palace în Braşov reprezenta mai mult decât orice curriculum vitae. Ne dorim ca, împreună, să construim un centru prin care să rezolvăm această problemă, a crizei de personal. Sunt şi probleme de infrastructură pe care le putem rezolva împreună, dacă vom merge la Comisia Europeană şi vom cere ajutor pentru comunităţile noastre şi pentru Guvernul României. Mă refer la fonduri suplimentare pentru aceste zone de dezvoltare economică.
 
Nu în ultimul rând, acest moment are pentru mine o însemnătate specială. De la Revoluţie, de când România s-a deschis către Europa şi către lume, multe oraşe s-au înfrăţit cu multe localităţi din afara ţării. Toţi am uitat însă să ne unim între noi.
 
În anul Centenarului şi la 140 de ani de la revenirea Dobrogei acasă, la patria-mamă, ne-am propus să ne unim între noi. Ţine de noi să capitalizăm această încredere şi potenţialul uriaş pe care îl reprezintă zonele noastre, iar efortul nostru nu trebuie să fie unul de separare, ci de alipire şi potenţare a intereselor economice şi culturale pe care le reprezintă comunităţile noastre. Cred în «axa de dezvoltare BBC» - am ales un acronim ca să arătăm şi dimensiunea internaţională a acestui
agreement pe care l-am făcut, noi, cei trei primari“, a explicat edilul-şef al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
 
Memorandumul semnat este un act premergător înfiinţării Asociaţiei Axa de Dezvoltare Braşov - Bucureşti - Constanţa, al cărei scop principal va fi creşterea capacităţii de asigurare a unui randament ridicat al investiţiilor în aceste zone, precum şi prioritizarea proiectelor de infrastructură de interconectare regională. Primarul a adăugat că va veni cu alte informaţii, după aprobarea statului asociaţiei şi după scrierea primelor proiecte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii