Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:19 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avize favorabile în Comisia de Administraţie a CLM. PNL şi PMP s-au abţinut. Vizate au fost zona peninsulară şi actualizarea preţului unui teren din Mamaia Nord

ro

19 Jul, 2018 00:00 2585 Marime text
Aleşii locali din cadrul Comisiei pentru administraţie publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi a libertăţilor cetăţeanului din cadrul Consiliului Local au dat mai multe avize favorabile pentru o serie de proiecte de hotărâre de Consiliu Local care vor intra la vot în plen la şedinţa din această lună. În ceea ce priveşte unele proiecte ce ridicau semne de întrebare, s-au abţinut de la vot în cadrul comisiei aleşii locali PNL Adriana Arghirescu şi Costin Avătavului. Din comisie mai fac parte aleşii locali PSD Dede PerodinCristian Tincu, Cristian Mihăilescu, consilierul PMP Secil Cantaragiu şi consilierul independent Andrei Popescu.
 
Consilierul PNL Adriana Arghirescu este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică a CLM. Liberala s-a abţinut de la votul dat pentru regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanţa. Cu toate acestea, proiectul a primit aviz favorabil din partea celorlalţi membri.
 
Prin adoptarea acestui regulament, care va avea loc în şedinţa CLM din luna iulie, Piaţa Ovidiu, bulevardul Tomis şi strada Vasile Canarache vor deveni zone pietonale, iar în zonă va fi permis accesul doar riveranilor şi maşinilor de aprovizionare ale agenţilor economici ce desfăşoară activităţi în acest perimetru, precum şi autoturismelor aflate în misiuni publice.
 
Prin urmare, conducătorii auto care vor fi prinşi cu autoturismele în zonă riscă amenzi drastice, dar şi măsura complementară de ridicare a maşinilor, care se va face de către angajaţii Confort Urban.

Cum poţi obţine permis? Cine are acces liber?  

Potrivit regulamentului, zona peninsulară a fost împărţită din punctul de vedere al destinaţiei în zona exclusiv pietonală: faleza Cazinoului, bd. Tomis, pe segmentul cuprins între străzile V. Alecsandri şi Sulmona şi str. Sulmona şi Piaţa Ovidiu, precum şi Piaţa Ovidiu. Alte străzi din cartier au fost catalogate drept ocazional carosabile: Aristide Karatzali, V. Alcsandri, Mircea cel Bătrân, între Vasile Alecsandri şi Piaţa Ovidiu, str. Traian, pe acelaşi segment, str. Ecaterina Varga, Vântului, Callatis, Marcus Aurelius, Doinei, Sulmona, Petru Rareş, Orientului, Canarache, Nicolae Titulescu, Dianei, Arhiepiscopiei, Crângului, Horia, Revoluţiei 22 Decembrie 1918, 9 Mai, Maior Şonţu, Remus Opreanu, Grigore Tocilescu.
 
Intrarea şi ieşirea în/de pe aceste străzi se vor realiza doar prin puncte special amenajate cu bariere ori bolarzi, fiind permise doar pentru aprovizionare, evenimente culturale, sportive, pentru curăţenie şi pentru riverani. Primăria va elibera permise de acces în zona peninsulară, care vor putea fi solicitate doar de către persoanele ce demonstrează că locuiesc în zonă, pentru firmele al căror sediu se află acolo, pentru organizatorii de evenimente sau în condiţii speciale.

Fără permis vor putea intra numai autovehiculele de intervenţie ale MAI, ale IGSU, ale MApN, ale SMURD, ale Ambulanţei, autoturismele consulatelor şi ambasadelor, ale Prefecturii, ale Primăriei şi ale Consiliului Judeţean şi cele care funcţionează în regim de taxi. Pentru evenimente religioase, de genul nunţilor sau convoaielor funerare, accesul va fi permis doar pe durata desfăşurării. Regulamentul include şi toate documentele ce trebuie depuse atunci când se solicită un permis de acces în zona peninsulară.
 
Adriana Arghirescu a explicat de ce s-a abţinut la votul avizului pentru acest proiect: „Nu ne-am lămurit în legătură cu accesul persoanelor sau agenţilor economici care desfăşoară activităţi în zonă. Nu ne-am lămurit asupra felului în care se va realiza în cele din urmă punctele de acces, ce costuri vor avea legitimaţiile de acces pentru riverani, dacă şi bicicliştii vor fi exceptaţi sau nu de la acest regulament. Nu am înţeles dacă prin acest regulament se doreşte reducerea zgomotului sau reducerea gradului de ocupare din peninsulă prin reducerea locurilor de parcare. Împreună cu colegii vom dezbate acest proiect şi vom decide dacă îl vom vota sau nu în şedinţa Consiliului Local Municipal“.
Şi consilierul PMP, Secil Cantaragiu s-a abţinut votul pentru regulamentul pentru zona Peninsulară. "M-am abţinut de la vot pentru că în Piaţa Ovidiu are sediul Direcţia Agricolă, o direcţie regională de care aparţin alte şase judeţe, sunt bănci şi mici afaceri. Am propus ca restricţia să fie valabilă doar pe perioada sezonului estival. Mi s-a spus ca acest lucru nu este posibil", susţine consilierul PMP.

Neo Mamaia din Bucureşti a cerut actualizarea preţului unui teren în Mamaia Nord! 

Recent, a avut loc o dezbatere publică pentru un imobil de cinci etaje la 102 metri de apele Mării Negre. Investiţia Neo Mamaia SRL vizează proiectul „Construire ansamblu rezidenţial D+P+4-5e, apartamente de vacanţă cu alimentaţie publică (demisol - garaje, parter - alimentaţie publică şi garaje, etaje 1-5 - apartamente de vacanţă)“, propus a fi amplasat în staţiunea Mamaia, zona Mamaia Nord, careul C2, lot 19.


Terenul pe care se construieşte are următoarele vecinătăţi: la nord - teren domeniul public/privat de interes local, la sud - teren domeniul public/privat de interes local, la est - plajă Marea Neagă (102 metri până la firul apei), la vest - aleea Lamia. Terenul are o suprafaţă de 2.348 mp. Este proprietatea societăţii Neo Mamaia SRL, preluată de la Trans Expedition Feroviar SRL, conform contractului de schimb autentificat sub numărul 42369/03.04.2108, potrivit extrasului de carte funciară nr. 244984 din 2016.

Precizăm că, pe 21.04.2016, Primăria Municipiului Constanţa a emis Certificatul de urbanism nr. 1483. Imobilul era proprietatea SC Trans Expedition Feroviar SRL, dobândit prin contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub numărul 4453/30.10.2008 şi nr. 4454/30.10.2008, act dezmembrare nr. 2282/10.10.2007, act administrativ 24944/10.03.2016, conform extrasului de carte funciară numărul 210121 şi 210122 din 2016. Terenul se supune prevederilor HCL nr. 62/07.2014, privind aprobarea metodologiei de vânzare a bunurilor imobile (terenuri şi/sau aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa).

Ansamblul rezidenţial D+P+4-5 etaje (apartamente de vacanţă, alimentaţie publică la parter, garaje) va cuprinde 41 de apartamente, la etajele 1-5, iar la parter vor fi amplasate spaţii de alimentaţie publică, circulaţii comune, spaţii complementare funcţiunii de locuire, o zonă de staţii tehnice şi parcaje exterioare.
 
La Comisia pentru administraţie publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi a libertăţilor cetăţeanului a ajuns o solicitare din partea Neo Mamaia SRL pentru actualizarea preţului unui terenului situat în Mamaia Nord. Potrivit evaluatorului desemnat, din reactualizare au rezultat două propuneri: o diferenţă de preţ de 64 de euro/mp faţă de preţul de achiziţiei al terenului, la nivelul anului 2005, de 495 de euro, sau o diferenţă de preţ de 80 de euro/mp. Terenul are o suprafaţă de 2.340 mp. S-a ales prima variantă propusă de evaluator pentru reactualizarea preţului terenului, nu se ştie din ce considerente, acesta fiind şi unul din motivele pentru care consilierii liberali din Comisia de administraţie s-au abţinut de la votul pentru aviz favorabil în cazul acestui proiect.
 
Dacă se va merge pe varianta de 64 de euro/mp - diferenţă de preţ, Neo Mamaia SRL ar mai avea de achitat Primăriei Constanţa o sumă de 150.272 de euro pentru reactualizarea preţului terenului. Rămâne de văzut dacă acest proiect va trece sau nu de plenul Consiliului Local la finalul acestei luni.

Neo Mamaia SRL, în datele Registrului Comerţului 

Înmatriculată în anul 2017, societatea Neo Mamaia SRL are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 45.000 de lei, integral vărsat, este compus din 4.500 de părţi sociale. Neo Mamaia SRL este controlată de Neo Properties Development SA, cu 99,98% din capitalul social, şi Octavian Avramoiu, cu 0,02% din capitalul social. Alexandra-Andreea Dinu şi Octavian Avramoiu sunt administratorii firmei, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.


Citeşte şi:
 
Dezbatere publică pentru un imobil de cinci etaje la 102 metri de apele Mării Negre. Investiţia Neo Mamaia SRL, la mâna constănţenilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii