Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:30 10 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica din Ştefan Cel Mare, aproape gata Primarul Ion Beiu - „Enoriaşii aşteaptă cu nerăbdare să păşească în noul lăcaş de cult“

ro

28 Jan, 2016 00:00 2498 Marime text


Proiectele demarate anul trecut în comuna Saligny vor continua şi în 2016. Astfel, în această perioadă, în atenţia administraţiei publice locale se află în continuare modernizarea drumurilor din satele arondate: Făclia, Ştefan Cel Mare şi Saligny.
 
Lucrările la cei 27 de kilometri de drum, care ar urma să devină şosele în adevăratul sens al cuvântului, vor fi reluate de la 1 martie. „Din păcate, din cauza vremii nefavorabile, lucrările au fost stopate în luna decembrie. În prima zi a lunii martie, sperăm să reîncepem asfaltarea“, a declarat primarul comunei Saligny, Ion Beiu.
 
Proiectul, care ar urma să fie finalizat până la sfârşitul anului 2017, se derulează în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi are o valoare de aproximativ 28 de milioane de lei. MDRAP a pus deja la dispoziţia administraţiei locale din Saligny patru milioane de lei, pentru demararea lucrărilor.
 
Un alt proiect care ar urma să fie finalizat este construirea bisericii de lemn din satul Ştefan Cel Mare. „90% dintre lucrări sunt gata şi sperăm să terminăm cât mai repede. Enoriaşii aşteaptă cu nerăbdare să păşească în noul lăcaş de cult. Reamintim că am mai construit două case mortuare în comună, în care am investit peste trei miliarde de lei, din bugetul local“, a afirmat gospodarul-şef. Investiţia se ridică la cinci miliarde de lei vechi şi este finanţată de la bugetul local.
 
Un alt proiect care se apropie de final este  construirea viitorului cămin cultural din satul Făclia. Până în acest moment, cei care lucrează la acest obiectiv au zugrăvit clădirea, au schimbat uşile cu unele care se deschid la exterior, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, iar parcarea din jur a fost reamenajată. Viitorul cămin cultural reprezintă o investiţie de peste un miliard de lei vechi, banii provenind din bugetul local.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii