Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța a municipiului Constanța

ro

13 May, 2024 14:55 986 Marime text


UPDATE:Ședința Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism și Comisia tehnică de estetică urbană programată pentru 17.05.2024 se amână. Data va fi anunțată ulterior.


Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism și Comisia tehnică de estetică urbană se vor întruni în data de 17.05.2024, începând cu ora 10:00, în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1, având următoarea ordine de zi:

A. Pentru CT.EU:
1. Cerere formulată de Consiliul județean Constanța privind analizarea documentației conform CU nr. 1530/19.05.2021 – Teatru pentru copii și tineret – incinta Complexului muzeal de științe ale naturii – Delfinariu – fazele SF / DTAC;
2. Cerere formulată de Dental City Solutions SRL privind analizarea documentației faza DTAC conform CU nr. 3165/09.12.2022 – modificări interioare și exterioare construcție C3 – anexă și recompartimentări interioare și exterioare la construcția Ci – locuință unifamilială parter, cu propunere de funcțiuni complementare locuirii în limita a maxim 25% din AC – birou profesii liberale (medicină), amplasare firmă luminoasă pe fațada corp C1, amplasare firmă pe imobil, amplasare totem publicitar în incintă, str. Gheorghe Lazăr nr. 17;
3. Cerere formulată de Pangeea Tour SRL privind analizarea documentației faza DTAC conform CU nr. 3359/19.12.2023 – schimbare destinație din spațiu comercial în cabinet medical, recompartimentări interioare, modificare aspect fațadă și amplasare firmă luminoasă, Piața Ovidiu nr. 14, bl. B Saft, sc. A, parter;
4. Cerere formulată de Stargate Crewing Agency SRL privind analizarea documentației faza DTAC conform CU nr. 778/01.04.2024 – amplasare reclamă luminoasă, str. Călărași nr. 36;
5. Cerere formulată de Marincom Company SRL privind analizarea documentației faza DTAC conform CU nr. 1064/19.04.2024 – recompartimentări interioare, modernizare fațadă spațiu comercial și amplasare firmă luminoasă, bd. Tomis nr. 65;
6. Cerere formulată de Rougue SRL privind analizarea propunerii de desen mural care se va realiza la Grădinița cu program prelungit Mugurel în cadrul proiectului Culoare în educație.

B. Pentru CT.ATU:

1. Elaborare PUD amenajare zonă loisir – Port Tomis – etapa 4 PUD final, inițiator UAT municipiul Constanța;

Certificatul de urbanism cu numărul 682 vizează „Elaborare Plan Urbanistic de Detaliu amenajare zonă loisir – Port Tomis, municipiul Constanța – conform contractului de prestări servicii de proiectare nr. 236486/2022“. Documentul este valabil un an.
Obiectivele PUD-ului sunt restructurarea intraurbană, conceptul pledând pentru reconsiderarea funcțională și revitalizarea terenurilor virane, utilizarea rațională a terenului studiat în corelare cu funcțiunile urbanistice prevăzute prin Planul Urbanistic General al Constanței și Planul Urbanistic Zonal Peninsulă.

Se vor stabili zonele de dezvoltare urbanistică pentru categoriile de funcțiuni: zonă destinată evenimentelor cultural-artistice și sportive – terenuri de sport, dotări sportive și de loisir, fiind posibilă organizarea de competiții sportive, festivaluri de muzică – teatru – film în aer liber etc. Totodată, este prevăzută o zonă cu destinație comercială și de alimentație publică, discoteci în aer liber, centre de închirieri echipamente pentru plajă și sporturi nautice etc.




2. Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ inițiat pentru terenul situat în intravilanul municipiului Constanța, zona Metro 2, identificat cu nr. cadastral 249783 în vederea construirii unui cimitir militar, inițiator UM 02248 București;

În Constanța se discută încă din 2019 de un nou cimitir, militar, care urma să fie amplasat lângă Metro 2.

Proiectul a fost inclus și pe ordinea de zi ședinței Guvernului României din 9 septembrie 2019 și viza necesitatea şi oportunitatea iniţierii procedurilor privind transmiterea solicitării către Consiliul Local al Municipiului Constanţa în vederea adoptării unor hotărâri care să aprobe transmiterea unor imobile, din domeniul public al municipiului Constanţa în domeniul public al statului, în vederea dării în administrare Ministerului Apărării Naţionale și justificarea declarării acestora ca bunuri de interes public naţional,astfel:-terenul situat în intravilanul municipiului Constanţa, zona Metro 2, judeţul Constanţa, înscris în cartea funciară a municipiului Constanţa nr. 249783, nr. cadastral 249783, pentru înfiinţarea unui cimitir militar.
 





3. PUD – construire imobil locuințe P+4E, Palazu Mare, str. Berlin nr. 9, investitor Abumunshar Daniela – etapa emitere aviz Arhitect șef.
Amplasamentul este situat în zona nord vestică a Constanței, în cartierul Tomis Plus, între str.Berlin, str.Zagreb și str.Praga, cu aliniament pe trei laturi la aceste străzi.
 
Terenul pe care se realizează constructia are 500mp, front de 1 8,54m la strada Berlin și str.Zagreb și front de 26,97m la str.Praga.
Forma terenului este de patrulater regulat.

Pe terenul studiat nu se află nici o construcție, în prezent acesta fiind liber de construcții și neamenajat.
 
Zona beneficiază de acces facil din arterele importante de circulaţie din zonă respectiv din Bulevardul Tomis.
 
Vecinătăţile sunt reprezentate de zone rezidenţiale în regim colectiv (în imobile cu regim de înălțime P+3EP+4E).
 
În vecinatatea terenului care face obiectul PUD se află terenuri aparţinând domeniului public al primăriei municipiului Constanţa și terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice.
 
Zona studiată este parte dintr-o zonă cu funcțiuni de locuire și colectivă, completate de funcțiuni de proximitate,necesare funcțiunii principale de locuire.
 
Beneficiarii Planului Urbanistic de Detaliu sunt Daniel și Marwan Abumunsharm iar elaborator este Biroul Individual de Arhitectură, Roxana Mărculescu.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii