Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât a cheltuit judeţul Constanţa pentru referendum

ro

02 Aug, 2012 02:32 2584 Marime text
cheltuieli_urna_vot.jpgPentru referendumul din 29 iulie, organizat pentru demiterea preşedintelui României, Guvernul a alocat judeţului Constanţa 1.328.000 de lei. Această sumă include cheltuielile de personal, dar şi costul buletinelor de vot şi al materialelor asigurate prin Ministerul Administraţiei şi Internelor. Dacă se va constata că suma nu ajunge, judeţul poate solicita bani în plus pentru acoperirea cheltuielilor.

Spre deosebire de alegerile locale din 10 iunie, pentru referendumul organizat duminică, 29 iulie, pentru demiterea preşedintelui României, administraţiile publice locale şi judeţene nu au mai suportat o parte din cheltuieli, fiindcă toţi banii au venit de la bugetul de stat. În ceea ce priveşte judeţul Constanţa, potrivit declaraţiilor prefectului Bogdan Huţucă, aici au fost alocaţi, în total, 1.328.000 de lei. Este vorba despre 888.000 de lei reprezentând cheltuieli de personal cu Biroul Electoral Judeţean Constanţa, Direcţia Judeţeană de Statistică şi cele 566 de secţii de votare din judeţul Constanţa, dar şi despre suma de 440.000 lei pentru materialele necesare procesului electoral. Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa a declarat că, din suma de 440.000 lei, 196.000 au fost cheltuiţi de Prefectura Constanţa pentru achiziţii, pentru hârtie, tipărirea listelor electorale permanente, tuşiere, ştampile şi alte materiale similare.

De menţionat este că, la acest moment, nu se cunosc cheltuielile efectuate de fiecare administraţie publică locală în parte. „Secţiile de votare nu au făcut încă pontajele, statele... Aşteptăm de la primării cât au cheltuit pe cabine, pe secţii. Primăriile vor face solicitări, iar ulterior vor primi banii. Cel mai probabil, acest proces va fi finalizat până la finalul acestei luni", a explicat Bogdan Huţucă.

Nu în ultimul rând, prefectul judeţului Constanţa a admis că „există posibilitatea fie să rămână bani din suma care a fost alocată, fie să mai solicităm bani, în cazul în care aceştia nu ajung la nivelul judeţului".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii