Câți bani a dat Primăria Constanța către Federația Română de Lupte pentru Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă? (DOCUMENT)
Câți bani a dat Primăria Constanța către Federația Română de Lupte pentru Campionatul Mondial de Lupte
04 Sep, 2022 13:53
ZIUA de Constanta
2018
Marime text
- FRL este prezidată de către Răzvan Pîrcălabu, care în anul 2021 a fost ales vicepreședinte al forului european, UWW Europe
La data de 30 august 2022, Primăria Constanța a semnat un contract de finanțare nerambursabilă cu Federația Română de Lupte pentru organizarea „Campionatului Mondial de Lupte pe plajă U17, U 20, masculin + feminin, beach wrestling world series final, senior, masculin+feminin” din anul 2022.
Contractul s-a desfășurat între data semnării și 4 septembrie 2022, iar valoarea proiectului este de 222.200 lei. Valoarea contractului este de 200.000 lei inclusiv TVA, sumă precizată în propunerea financiară, sumă pe care municipiul Constanța a acoperit-o cu titlu de finanțare nerambursabilă, iar beneficiarii au contribuit cu suma de 22.200 lei, reprezentând 11,11% din valoarea totală a finanțarăii.
Suma se va vira în trei tranșe de la semnarea contractului, astfel:
- Tranșa 1 – 60.000 lei, reprezentând 30% din valoarea contractului, în termen de 3 zile lucrătoare de la data înregistrării la sediul autorității finanțatoare a facturii emise de către beneficiar după semnarea contractului
- Tranșa 2 – 60.000 lei, reprezentând 30% din valoarea contractului, îăn ternem de 5 zile lucrătoare de la înregistrarea la sediul autorității finanțatoare a facturii emise, dar numai după ce Beneficiarul a demonstrat cu documente justificative – contract – cheltuirea tranșei 1. Documentele se depun în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la primirea banilor din tranța 1.
- Tranșa 3 – 80.000 lei, reprezentând 40%, care se acordă după finalizarea proiectului.
Despre Federația Română de Lupte (FRL)
FRL este prezidată de către Răzvan Pîrcălabu, care în anul 2021 a fost ales vicepreședinte al forului european, UWW Europe, primind voturile în unanimitate. Vicepreședinții FRL sunt Borascu Constantin, Ballai Alexandru și Constantin Iancu. Dintre membri, iese în evidență Gigi Pambuca, care este și președintele organizației județene a federației de la Constanța.
Potrivit lui E. Ghibu şi I. Todan, la 23 noiembrie 1930, la Oradea, a luat fiinţă Federaţia Română de Lupte şi Haltere („Lupte şi Greutăţi”), alcătuită dintr-un comitet provizoriu, iar recunoaşterea caracterului oficial a structurii s-a produs în 1932 când preşedinte al Federaţiei a fost ales Camil Manuilă, după ce în prealabil sediul a fost mutat, în anul 1931, la Bucureşti. (Lupte – curs de baza I.E.F.S. 1981).
În prezent, Federația Română de Lupte, ca succesoare a fostei Federații Române de Lupte, fondată în anul 1930, este constituită prin asocierea cluburilor sportive și a asociațiilor județene de lupte, afiliate, în baza prevederilor O.G. nr. 26/2000 și a legii Educației Fizice și Sportului nr. 69/2000.
Federația Română de Lupte este persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, structură sportivă de interes național, singura autorizată să organizeze și să controleze activitatea luptelor sportive pe teritoriul României.
Pe plan internațional, Federația Română de Lupte este afiliată la Federația Internațională de Lupte, United Word Wrestling (U.W.W.) precum și Federația Europeană de Lupte, European Council of Associated Wrestling (C.E.L.A.).
La nivel național, Federația Română de Lupte funcționează sub tutela Ministerului Tineretului și Sportului precum și a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, de sprijinul cărora se bucură în activitatea de performanță întreprinsă.
La acest moment, în cadrul Federației Române de Lupte, sunt afiliate un număr de 140 de membri-structuri sportive, cluburi sportive, asociații județene de lupte, din toate zonele țării, din 40 de județe, în cadrul cărora funcționează secții ce desfășoară activitate de performanță la lupte greco-romane, lupte libere, lupte feminine, lupte pe nisip și lupte tradiționale (trântă, s.a).
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise
Citește și
Gala Campionilor Asociaţiei Judeţene de Lupte Constanţa
Cei mai buni dintre cei buni pe 2019, recompensaţi (galerie foto)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii