Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:03 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce atribuţii şi responsabilităţi are şefa SPIT, Virginia Uzun, conform fişei postului (document)

ro

22 Mar, 2017 00:00 4767 Marime text
Comisia de analiză a activităţii SPIT cercetează, potrivit competenţelor stabilite prin hotărârea de Consiliul Local Municipal care a stat la baza constituirii acesteia, şi atribuţiile şefei SPIT, Virginia Uzun, aşa cum au fost ele stabilite prin fişa postului, iniţial de fostul primar, Radu Mazăre, şi, ulterior, de actualul primar, Decebal Făgădău (la momentul semnării fişei postului şefei SPIT, 1.06.2016, Făgădău era încă viceprimar cu atribuţii de primar).
 
Deoarece există în piaţă mai multe „legende“ în legătură cu atribuţiile Virginiei Uzun, care conferă drepturi nelimitate în a lua decizii ce angrenează instituţia, Serviciul Public de Impozite şi Taxe, în cheltuieli exorbitante, cum este şi cazul chiriilor plătite pentru sediile de pe Sulmona sau bulevardul Tomis, vă prezentăm în continuare ce conţine fişa postului acesteia.

Care sunt atribuţiile Virginiei Uzun, director executiv SPIT

Virginia Uzun ocupă postul de director executiv, funcţie publică de conducere în baza căreia organizează, conduce, coordonează, îndrumă şi controlează activitatea întregii structuri organizatorice, asigură fundamentarea activităţii decizionale cu privire la definirea şi formularea politicii instituţiei, gestionează eficienţa resurselor materiale, financiare, internaţionale şi umane în vederea realizării obiectivelor stabilite la nivelul SPIT.
 
Vechimea în specialitate pentru postul ocupat de Uzun este de minimum trei ani şi necesită studii superioare economice, absolvite cu diplomă de licenţă, cursuri de formare şi perfecţionare, cunoştinţe medii de limba engleză, capacitate de analiză, rezolutivă şi decizională, abilităţi de comunicare, autocontrol, capacitate de asumare a răspunderii, rezistenţă la lucrul în condiţii de stres prelungit, respect faţă de lege şi loialitate faţă de interesele instituţiei.

 
Potrivit fişei postului, directorul executiv al SPIT: organizează, coordonează, îndrumă controlează şi răspunde de întreaga activitate a serviciului public; reprezintă serviciul în relaţiile cu celelalte autorităţi sau instituţii publice centrale sau locale; repartizează sarcini celor doi directori executivi adjuncţi; întocmeşte proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al SPIT; angajează din punct de vedere patrimonial unitatea, în solidar cu directorul executiv adjunct; angajează şi eliberează din funcţie personal; aprobă promovarea personalului; stabileşte împreună cu adjuncţii standardele de performanţă ale fiecărui post; asigură şi garantează exercitarea funcţiei publice, independent de relaţiile interpersonale; sancţionează încălcarea normelor legale, etice şi morale; emite dispoziţii de salarizare a personalului; analizează şi aprobă propunerile salariaţilor, în vederea îmbunătăţirii activităţii; aprobă regulamentul intern şi propune Consiliului Local Municipal proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al serviciului; elaborează politica şi obiectivele serviciului în domeniul calităţii; stabileşte programul de lucru al instituţiei; în îndeplinirea atribuţiilor, emite dispoziţii cu caracter individual sau general şi nu, în ultimul rând, efectuează deplasări la sediile sau punctele de lucru ale instituţiei, colaboratorilor, pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Responsabilităţile directorului executiv al SPIT 

Directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun, este obligat prin fişa postului să cunoască şi să respecte: regulamentul de organizare şi funcţionare; regulamentul intern; codul de conduită al funcţionarilor publici; notele interne de la nivelul instituţiei.
 
Directorul executiv răspunde de îndeplinirea atribuţiilor ce-i revin prin fişa postului; anunţă în scris oricare acte sau fapte care împiedică realizarea sarcinilor de serviciu; răspunde de păstrarea secretului de serviciu; nu părăseşte locul de muncă cu documente de serviciu sau bunuri aparţinând instituţiei; aduce la cunoştinţa şefului ierarhic superior accidentele; respectă sarcinile trasate de şeful ierarhic superior; respectă codul vestimentar.
 
Limita de competenţă a şefului SPIT: decide asupra modului de îndeplinire a sarcinilor trasate, în sensul obţinerii eficienţei şi eficacităţii maxime, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.
Delegarea de atribuţii şi competenţă: în perioada în care directorul executiv se află în concediu de odihnă, concediu medical sau lipseşte din motive neprevăzute, va fi înlocuit de directorii executivi adjuncţi, iar în situaţia în care şi aceştia lipsesc, de o persoană, prin cererea de concediu.

Sfera relaţională a titularului postului

Directorul executiv se subordonează Consiliului Local Municipal Constanţa şi este superior al directorilor executivi adjuncţi şi şefilor de servicii. Are relaţii funcţionale cu colaboratorii, reprezentanţii serviciilor externalizate şi personalul din cadrul SPIT. Exercită relaţii de reprezentare cu presa.
 
În plan extern, directorul executiv al SPIT relaţionează cu autorităţi şi instituţii publice locale sau centrale din sfera de activitate sau care au legătură cu serviciul public, cu persoanele juridice private care au obligaţia de a plăti taxe şi impozite locale.

 
Aşa cum precizam, fişa postului (pe care o puteţi vizualiza şi în secţiunea „Documente“) a fost aprobată la data de 1.06.2016 de viceprimarul, la acea vreme, Decebal Făgădău.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii