Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce cotizaţie revine CJC ca membru al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene

ro

29 Jan, 2013 22:11 2035 Marime text
Consilierii judeţeni vor dezbate, în şedinţa ordinară de mâine, un proiect de hotărâre privind aprobarea cotizaţiei ce revine Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) în calitate de membru al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) este o organizaţie nonguvernamentală care reuneşte, pe baza liberului consimţământ, consiliile judeţene din România ca autorităţi ale administraţiei publice locale. Aşa cum se arată în proiectul de hotărâre, UNCJR este constituită conform Ordonanţei nr. 26/2000.

„UNCJR urmăreşte prin activităţile derulate: promovarea şi aplicarea principiilor de dezvoltare regională, realizarea unor programe şi acţiuni de descentralizare, sprijinirea dezvoltării durabile locale şi regionale - politic (intern şi internaţional), economic, social, cultural, de mediu etc., coordonarea inter-regională şi reprezentarea intereselor la nivel naţional şi internaţional pe baza principiului subsidiarităţii, sprijinirea participării civice la procesul decizional prin deschidere, transparenţă, informare şi participare directă la iniţiativele locale, susţinerea teritorială a produselor macroeconomice şi a priorităţilor naţionale, realizarea unor programe de cooperare (pe plan intern - între judeţe şi regiuni, iar pe plan externe - cooperare regională şi parteneriat în Europa Centrală şi de Est în perspectiva atragerii de fonduri europene nerambursabile)".

Conform proiectului de hotărâre, cotizaţia de revine Consiliului Judeţean Constanţa în calitate de membru al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România este în cuantum de 0,165 lei/locuitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii