Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:42 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce s-a discutat în şedinţa Colegiului Prefectural Autorităţile locale din Constanţa, la raport. Prefectul Nicolaescu cere controale mixte pe litoral (galerie foto)

ro

11 Jun, 2016 00:00 3069 Marime text
Reprezentanţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), ai Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog au participat, ieri, la şedinţa Colegiului Prefectural.
 
La şedinţă au fost prezenţi prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, subprefecţii Ersun Anefi şi Levent Accoium, directorul executiv adjunct al APIA Constanţa, Stelian Belu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Constanţa, Daniel Teliceanu, comisarul-şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, Cornel Radu, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, Eugen Bola, şi comisarul-şef de poliţie din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa Cristian Oprişan. 
 
Pe ordinea de zi s-au aflat următoarele puncte:
 prezentarea planului general de măsuri pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului pe timpul sezonului estival, în perioada 15 iunie - 15 septembrie;
 informare privind rezultatele campaniei 2016 de depunere de către fermieri a cererilor unice de plată;
 constituirea comisiilor de verificare a parcurilor de distracţie şi a taberelor şcolare, pregătirea taberelor de vară;
 analiza activităţilor de control desfăşurate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa în perioada ianuarie - mai 2016;
 acţiuni întreprinse pentru respectarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă cu privire la reducerea continuă a muncii nedeclarate.
  
„Au fost constituite la nivelul Prefecturii două comisii: Comisia de verificare a unităţilor de agrement şi a parcurilor de distracţii şi Comisia pentru verificarea taberelor şcolare şi a unităţilor cu activităţi similare. Cele două comisii îşi vor desfăşura activitatea în trei etape, între 20 iunie şi 11 august.
 
În prima fază, vom începe prin derularea de campanii de prevenire, conştientizare şi consiliere a agenţilor economici, astfel încât în perioada sezonului estival să nu existe deficienţe, să asigurăm siguranţa celor care vor veni pe litoral. Din componenţa Comisiei de verificare a taberelor şcolare fac parte Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, DSVSA Constanţa, CJPC Constanţa şi ISU Constanţa. Din componenţa Comisiei pentru verificarea unităţilor de agrement şi a parcurilor de distracţii fac parte Instituţia Prefectului, CJPC Constanţa, Inspectoratul de Stat pentru Controlul Cazanelor şi Instalaţiilor de Ridicat, ITM Constanţa, Inspectoratul de Poliţie Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Constanţa, Enel şi ISU „Dobrogea”. Controalele vor fi coordonate de Instituţia Prefectului. Vom merge pe prevenţie, îndrumare şi consiliere a agenţilor economici“, a declarat subprefectul Levent Accoium.
 
„Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa are în subordine trei tabere de stat: două în Eforie (fosta tabără Luminiţa şi Centrul de Agrement din Eforie Sud) şi Centrul de Agrement din 2 Mai. În afara acestor locaţii, există şi tabere private. O comisie de la Ministerul Tineretului şi Sportului inspectează toate locaţiile care şi-au depus dosare pentru acreditare“, a menţionat directorul DJST Constanţa, Claudiu Teliceanu. 
 
„Din luna ianuarie până în mai 2016, CJPC Constanţa a efectuat 16 acţiuni de control tematice naţionale, zece acţiuni de control tematice proprii, opt acţiuni de control conform tematicii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. În perioada ianuarie - mai 2016, s-au înregistrat 1.687 de reclamaţii, fiind finalizate 1.317. Au fost întocmite 1.508 procese-verbale şi dispuse 446 de amenzi, în valoare de 970.650 de lei, dar şi 198 de avertismente.
 
Comandamentul Litoral 2016 va funcţiona în perioada 15 iunie - 15 septembrie. Vom avea trei centre operaţionale: Mamaia, Neptun şi Costineşti. În cadrul Comandamentului Litoral 2016, CJPC Constanţa va avea şapte comisari, iar alţi nouă vor fi detaşaţi din ţară. Vom începe cu acţiuni de îndrumare, conştientizare şi prevenţie, iar ulterior, cu acţiuni de control“, a precizat Cornel Radu, comisar-şef adjunct al CJPC Constanţa.
 
„Având în vedere numărul mare de turişti, voi cere echipe mobile, din care vor face parte reprezentanţi ai DSP Constanţa, ai CJPC Constanţa şi ai DSVSA Constanţa, care să poată interveni rapid. Voi solicita comandamentelor să organizeze împreună controale tematice, ca să evităm orice risc. Vom fi atenţi ca lucrurile să meargă într-o direcţie bună“, a ţinut să precizeze prefectul Adrian Nicolaescu.
 
„De la 1 ianuarie până pe 31 mai, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa a efectuat 1.586 de controale, în urma cărora au fost aplicate 252 de amenzi, în valoare de 2 milioane de lei. De asemenea, pentru că avea angajaţi fără forme legale de muncă, 71 de agenţi economici au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 1,4 milioane de lei. Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu privire la 11 agenţi economici care aveau mai mult de cinci angajaţi fără forme legale de muncă, dar am făcut şi o sesizare pe numele unui agent economic care nu a respectat regimul de muncă pentru un minor“, a subliniat inspectorul-şef al ITM Constanţa, Eugen Bola. În acest context, el a adăugat că instituţia pe care o conduce va desfăşura acţiuni de control pe toată perioada sezonului estival.
 
Cristian Oprişan, comisar-şef de poliţie în cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, a precizat că, în perioada sezonului estival, vor fi desfăşurate activităţi de prevenire a consumului de droguri, a riscurilor asociate consumului de droguri, activităţi de atragere a tinerilor în acţiuni sănătoase de petrecere a timpului liber, dar vor fi acordate şi servicii de consiliere pentru persoanele consumatoare de droguri.
 
„Vreau să vă spun că, în acest an, campania «Litoral fără droguri» a ajuns la cea de-a 14-a ediţie. Campania are ca scop conştientizarea riscurilor consumului de droguri. În acest sens, în toate staţiunile vor fi organizate puncte de informare antidrog, la care vor activa voluntarii noştri. Vom încerca să atragem tinerii de pe plajă în activităţi sportive.
 
Agenţia Naţională Antidrog a achiziţionat testere care permit depistarea drogurilor în salivă. De aceea, împreună cu Poliţia Rutieră Constanţa, vom desfăşura activităţi pentru depistarea conducătorilor auto care au consumat droguri. 25 de poliţişti de la Poliţia Rutieră vor fi instruiţi să folosească aceste testere. Un alt proiect privind prevenirea consumului de droguri îl vom desfăşura în centrele de plasament“, a punctat Cristian Oprişan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii