Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:21 11 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de Permanenţă Băneasa intră în administrarea Spitalului Judeţean

ro

19 Jul, 2012 02:32 2898 Marime text
baneasa__-_ion_marin.jpgPrimarul oraşului Băneasa, liberalul Ion Marin, a precizat că, până vineri, fostul spital desfiinţat anul trecut şi devenit de curând Centru de Permanenţă va fi luat în administrare de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU), urmând a fi transformat într-un Centru Multifuncţional.

Edilul oraşului a explicat că există o Hotărâre de Guvern ce prevede transformarea până pe data de 20 iulie a Centrului de Permanenţă Băneasa într-un Centru Multifuncţional. Centrul Multifuncţional va deveni astfel o secţie externă a SCJU Constanţa, a anunţat şeful autorităţii locale. Primarul Ion Marin a precizat că în momentul de faţă Centrul de Permanenţă funcţionează doar cu medici de familie şi asigură urgenţa cu o singură ambulanţă pe timp de noapte şi cu două ambulanţe în cursul zilei, pe o rază de 120 de kilometri. „Trecerea centrului de permanenţă în administrarea SCJU va avea loc, este o certitudine. Rămâne să vedem ce va fi după acest demers. Atât Primăria, cât şi SCJU vor trebui să caute medici care să asigure funcţionarea Centrului Multifuncţional", a menţionat şeful autorităţii locale. Centrul Multifuncţional va avea câte un cabinet de Pediatrie, Ginecologie şi Boli Interne, precum şi o cameră de gardă. Primarul a menţionat că în primă fază Centrul Multifuncţional va fi amenajat doar într-un corp al clădirii fostului spital, incinta unităţii medicale necesitând la această dată lucrări de renovare.

Primarul va fi în audienţe cu asistaţii social timp de o lună de zile

Timp de o lună de zile, Ion Marin va acorda audienţe persoanelor din localitate rămase fără ajutorul social din cauza neplăţii impozitelor şi taxelor locale datorate Primăriei. „Această problemă îmi dă mari bătăi de cap. Zilnic, bat la uşa Primăriei foşti beneficiari ai ajutorului social care, din cauza modificării Codului Fiscal, au rămas fără ajutorul social. Cel puţin jumătate din gospodăriile din oraş nu şi-au achitat impozitele şi, potrivit modificărilor legislative în vigoare, nu mai pot primi ajutorul social", a explicat primarul Ion Marin. Şeful autorităţii locale a menţionat că din cele 2.000 de gospodării de pe raza oraşului, 500 nu realizează niciun venit. Mari probleme sunt, potrivit edilului, în satul Făurei, unde familii de romi formate din zece persoane locuiesc într-o singură cameră, fără acces la utilităţi şi în condiţii greu de imaginat. „Trebuie să găsim o soluţie pentru a-i ajuta pe aceşti oameni", a declarat şeful autorităţii locale.

Podul din cartierul Cărpiniş pune probleme autorităţii locale

Podul rutier din cartierul Cărpiniş s-a surpat în urmă cu două luni de zile, pe vremea fostei administraţii. Podul face legătura între drumul naţional şi cartierul Cărpiniş. Fiind imposibilă traversarea lui, aproximativ 500 de locuitori sunt nevoiţi să ocolească un kilometru pentru a ajunge la casele lor. Primarul Ion Marin a menţionat că a luat legătura cu Prefectura Constanţa pentru a găsi o rezolvare. De asemenea, şeful autorităţii locale ia în calcul posibilitatea renovării podului cu forţele proprii ale Primăriei. Edilul a explicat că podul a fost reabilitat acum câţiva ani, însă lucrările de renovare nu au rezistat. Ion Marin nu dispune însă la această dată de fondurile necesare reabilitării podului. Şeful autorităţii locale a mărturisit că a preluat Primăria de la fosta administraţie cu datorii. Autoritatea locală are debite în cuantum de 1.200.000 de lei la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, dar şi la societatea care asigură serviciul de salubrizare a oraşului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii