Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru i-a numărat orele lui Mazăre

ro

12 Aug, 2011 00:24 2205 Marime text
demisie_Gigi_Chiru.jpgÎntr-o atmosferă învăluită de „extraordinar", aşa cum a fost anunţată conferinţa de ieri, cu regie ca la carte, panou a la Mazăre, reflector şi clepsidră a timpului, liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru, l-a anunţat public pe primarul Radu Mazăre că ar fi cazul să-şi depună demisia de onoare, în respect faţă de constănţeni pentru neîndeplinirea „misiunilor" pentru care a fost ales

Data până la care preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, aşteaptă demisia de onoare a primarului Radu Mazăre din funcţia pe care o deţine, este 1 septembrie, ora 11.00.

demisie_Chiru_conferinta.jpgCu exactitate, până la acea dată, Chiru a numărat că mai sunt exact 503 ore. După cum a şi admis, democrat-liberalul este convins că Mazăre nu îi va lua în seamă propunerea, motiv pentru care are şi în plan ca, după expirarea acestei date, un grup de iniţiativă care urmează a se forma, să strângă semnături în vederea organizării unui referendum de demitere a edilului constănţean. „Este nevoie de strângerea 70.000 de semnături, sunt convins că le vom aduna. Ar trebui să lase primăria şi să se ducă pe scenă, acolo este priceput", spune Chiru. De altfel, acesta a precizat că, în cursul zilei de azi, va depune la un memoriu, la Primăria Constanţa prin care i se va aduce la cunoştinţă dorinţa sa, dar şi motivele pentru care este absolut necesar ca Mazăre să facă acest demers.

În opinia sa, Cazinoul, strada Traian şi Podul IPMC sunt doar trei exemple ale neimplicării primarului Mazăre în atragerea de fonduri europene pentru reabilitarea acestora. Chiru a adus la cunoştinţă şi povestea cu datoria primăriei pentru Fin.Co.Ge.RO SPA, de 15 milioane de euro. „Nu exclud o implicare a primăriei ca acest caz să reapară şi municipalitatea să fie împovărată cu această datorie, neactualizată. Îi solicit demisia de onoare până joi, 1 septembrie, ora 11.00 şi cred că ar trebui să-şi ceară scuze în faţa constănţenilor. Cred că sunt suficiente trei săptămâni", spune Chiru. Ostentativ, pe masa la care se afla Chiru, exista o clepsidră pe care, în stil metaforic şi actoricesc, a întors-o la momentul în care a ajuns la subiectul legat de orele pe care Mazăre le-ar mai avea de petrecut la primărie.

Pentru ca imaginea contextului în care s-a desfăşurat conferinţa să fie şi mai potrivită, Chiru a luat modelul de la Mazăre, dar şi de la prefectul Claudiu Palaz şi şi-a făcut un panou pe care a ataşat activităţile pe care Mazăre le-a întreprins, sau mai exact, nu le-a întreprins în cei 11 ani de când este edil în oraşul de la malul mării. Printre mesajele ataşate pe panou amintim „Str. Traian se prăbuşeşte", „Peninsula în paragină 0 = Fonduri europene", „Iresponsabilitate administrativă", „Piratul din Primărie", „Colonelul lui Hitler EXECUTĂ emblema oraşului", „Podul IPMC se clatină", etc. În ediţia online, puteţi vizualiza mai multe poze cu mesajele lui Chiru, lipite pe panou.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • leo 12 Aug, 2011 13:44 unde scrie strada traian se prabuseste? eu vad str traian se PRABUSTE :D
  • Horia 12 Aug, 2011 13:27 Chiru cam singurul care ii face fatza lui Mazare, un lucru bun pentru constanteni
  • torent 12 Aug, 2011 11:12 mai intai sa invete sa scrie si el si echipa lui si dupa aceea sa viseze la primarie, eu am vazut cel putin o greaseala pe panou.
  • constantean 12 Aug, 2011 09:08 Mai bine si le-ar numara pe ale lui. Sau ar pleca amandoi, ca sunt de aceeasi teapa.
  • caraghioslacuri 12 Aug, 2011 08:23 Un caraghios,care face caraghioslacuri caraghioase,caraghioslandu-i pe constanteni,pe care-i considera la fel de caraghiosi ca toata gasca sa de caragiosi.Intra-=adevar,de-a dreptul caraghios!
  • E tare Chiru 12 Aug, 2011 02:07 Simplu: CHIRU ARE VOTUL MEU SI AL MULTORA DINTRE CONSTANTENI