Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:43 23 04 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine face parte din Comitetul pentru dezvoltare durabilă Zona Metropolitană Constanța (DOCUMENT)

ro

23 Apr, 2025 15:17 335 Marime text

 
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța” a finalizat procesul de constituire a Comitetului Partenerial pentru Dezvoltare Teritorială Durabilă a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Polului Național de Creștere – Zona Metropolitană Constanța – 2023-2030 (CPDTD ZMC) cu selecția partenerilor relevanți pentru Comitetul Partenerial pentru Dezvoltare Teritorială Durabilă a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Polului Național de Creștere – Zona Metropolitană Constanța 2023-2030.

CPDTD ZMC este o structură de tip partenerial, fără personalitate juridică, formată din 19 membri, cu rol decizional strategic în procesul de monitorizare și implementare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Polului Național de Creștere – Zona Metropolitană Constanța 2023-2030, și care se va reuni pe parcursul întregii perioade de implementare a exercițiului financiar European 2021-2027.

Una din atribuțiile specifice acestui comitet o constituie crearea și operaționalizarea cadrului de selecție și prioritizare a proiectelor.
Rolul și atribuțiile comitetului CPDTD ZMC sunt detaliate în cadrul Metodologiei pentru identificarea și selecția partenerilor relevanți, vezi secțiunea „documente”.

Conform Regulamentului comun (UE) 1060/2021 (art. 29 coroborat cu art. 8), componența și funcționarea CPDTD ZMC s-a stabilit cu respectarea principiilor reprezentativității, simetriei, consensualității, implicării active, responsabilității și regularității.

Structura CPDTD ZMC este formată din 19 membri, după cum urmează:
A. reprezentant A.D.I. Zona Metropolitană Constanța
B. reprezentanți autorități publice locale din aria de acoperire a SIDU
- 1 reprezentant al Primăriei Municipiului Constanța

- 1 reprezentant al Primăriei Orașului Eforie
- 1 reprezentant al Primăriei Orașului Ovidiu
- 1 reprezentant al Primăriei Orașului Năvodari
- 1 reprezentant al Primăriei Orașului Murfatlar
- 1 reprezentant al Primăriei Orașului Techirghiol
- 1 reprezentant al Consiliului Județean Constanța
- 1 reprezentant al Prefecturii Constanța
C. 2 reprezentanți ai mediul de afaceri
D. 1 reprezentant al mediului academic

E. 7 reprezentanți ai societății civile din domenii precum: protecția mediului, responsabile cu promovarea incluziunii sociale, a drepturilor fundamentale, a drepturilor persoanelor cu handicap, a egalității de gen și a nediscriminării, precum și alte organizații relevante.

În cadrul procesului de selecție, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Constanța” a avut în vedere reprezentativitatea, expertiza şi experiența organizațiilor care și-au depus candidatura pentru a face parte din CPDTD ZMC.
Organizațiile reprezentând mediul de afaceri, mediul academic și societatea civilă care și-au depus candidatura sunt următoarele:
Reprezentanți ai mediului de afaceri : Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Filiala Dobrogea a Patronatului Societăților din Construcții, președinte Sebastian-Liviu Tănase;
Reprezentant al mediul academic - Universitatea „Ovidius” din Constanța;
Reprezentanți ai societății civile din domenii precum: protecția mediului, responsabile cu promovarea incluziunii sociale, a drepturilor fundamentale, a drepturilor persoanelor cu handicap, a egalității de gen și a nediscriminării, precum și alte organizații relevante :
Asociația Act for Tomorrow, președinte Andrei Coșuleanu; Asociația Institutul pentru Dezvoltatea Resurselor Umane, Cluster pentru promovarea afacerilor specializate în ecotehnologii și surse alternative de energie – MEDGreen (Regiunea Sud-Est și Regiunea București-Ilfov), Asociația Femeia XXI, Asociația Antreprenorilor din Regiunea Sud-Est, Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre, Asociația Club Sportiv Arena Constanța și Asociația Art-Music for People.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii