Cine face parte din echipa de proiect pentru achiziția de 22 de noi autobuze electrice pentru municipiul Constanța? (DOCUMENTE)
Cine face parte din echipa de proiect pentru achiziția de 22 de noi autobuze electrice pentru municipiul Constanța?
21 Jan, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
2995
Marime text
- Responsabil proiect este George Lupașcu - șef Serviciul pregătire și implementare proiecte europene din cadrul Primăriei Constanța
- Obiectivul proiectului este reprezentat de achiziționarea unui număr de 22 autobuze electrice și crearea infrastructurii de încărcare aferente, respectiv 22 de stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă
- Sursa de finanțarea indicată pentru proiect estimat la 59.672.969,40 lei, fără TVA este Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)
- Anul trecut, municipaliatea a încheiat un contract cu Urban Scope SRL pentru un studiu de oportunitate, în cadrul proiectului „Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public și crearea infrastructurii aferente”
În aprilie 2022, Consiliul Local Constanța aproba proiectul de hotărâre „aprobarea participării în cadrul proiectului „Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public și crearea infrastructurii aferente”, de aprobare a notei de fundamentare a investiției, a cheltuielilor legate de proiect, precum şi de aprobare a acordului de parteneriat”.
Obiectivul specific al proiectului este reprezentat de achiziționarea unui număr de 22 autobuze electrice și crearea infrastructurii de încărcare aferente, respectiv 22 de stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă.
Sursa de finanțarea indicată pentru proiect estimat la 59.672.969,40 lei, fără TVA este Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Anterior adoptării hotărârii de CLM, municipaliatea încheiase un contract cu Urban Scope SRL pentru un studiu de oportunitate, în cadrul proiectului „Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public și crearea infrastructurii aferente”.
De la data de 1 octombrie a acestui an, oraşul Constanţa beneficiază de autobuze electrice operate de CT BUS.
Este vorba despre 20 de autobuze care circulă pe diverse linii în oraş şi care transportă zilnic sute de călători.
În aceeași lună octombrie, într-o sedință extraordinară a Consiliului Local Constanţa s-a aflat şi un proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 134/2022 ce viza aprobarea participării în cadrul proiectului „Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public, și crearea infrastructurii aferente”, de aprobare a notei de fundamentare a investiției, a cheltuielilor legate de proiect, precum și de aprobare a acordului de parteneriat.
Este vorba despre 47 de staţii de reîncărcare pentru aceste autobuze ce urmează să fie achiziţionate.
Staţiile de reîncărcare valorează nu mai puţin de 5.784.172,50 lei, acestea reprezentând cheltuielile pentru achiziţia şi instalarea staţiilor din fonduri europene.
În această săptămână, primarul Vergil Chițac a emis dispoziția privind constituirea echipei de implementare a proiectului „Achiziția de autobuze cu emisii de carbon scăzute, destinate transportului public și crearea infrastructii aferente”, ceea ce înseamnă că se continuă achiziția de autobuze electrice.
Responsabil proiect este George Lupașcu - șef Serviciul pregătire și implementare proiecte europene din cadrul Primăriei Constanța ; Responsabil implementare este Carmina Ionela Popescu - director executiv adjunct Direcția dezvoltare și fonduri europene; Responsabil investiții – Rărvan Todoran - inspector Compartimentul pregătire investiții; 4. Responsabil tehnic - Constantin Dămășaru - șef Serviciul Management drumuri și transport; Responsabil achiziții publice - Daniela Ioniță - consilier achiziții Serviciul Achiziții publice și responsabil financiar - Elena Moise - inspector Serviciul contabilitate.
În dispoziție se precizează că echipa își va desfașura activitatea pe toata perioada de implementare a proiectului și își va înceta activitatea la momentul finalizării acestuia, vezi secțiunea „documente”.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Energie verde pentru CT BUS. Compania vrea să dezvolte un parc fotovoltaic pentru alimentarea autobuzelor electrice și clădirilor administrative
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii