Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CLM decide dacă “grecul lui Mazăre” va continua investiția imobiliară de pe plajă. Trebuie să plătească peste jumătate de milion de euro pentru extindere! (documente)

ro

28 May, 2020 00:00 5299 Marime text
  • CLM va decide în ședința de vineri, 29 mai a.c, dacă este sau nu de acord cu aprobarea raportului de evaluare, actualizat, ce stabilește diferența de preț rezultată ca urmare a modificării reglementarilor urbanistice ale terenului situat în stațiunea Mamaia, Aleea Lamia nr.8
  • Dar ce avem noi aici? Fix, ansamblu imobiliar, ridicat de Blue Beach în Mamaia, controlată de Aterina Global SRL, adică de Skantzikas Teodora-Maria, Gioxas Antonios şi Skantzikas Ioannis
  • Precizăm că Ioannis Skantzikas este una şi aceeaşi persoană care, potrivit declaraţiei de avere a lui Radu Mazăre din 2008, a fost împrumutată de fostul edil-şef al municipiului Constanţa cu 600.000 de euro.
  • Raportul de evaluare stabilește diferența de preț în sumă de 521.985 euro, fără TVA, rezultată ca urmare a solicitării modificării reglementarilor urbanistice

Consiliul Local Municipal va decide în ședința de vineri, 29 mai a.c, dacă este sau nu de acord cu aprobarea raportului de evaluare, actualizat, ce stabilește diferența de preț rezultată ca urmare a modificării reglementarilor urbanistice ale terenului situat în stațiunea Mamaia, Aleea Lamia nr.8 (careu C2, lot 33).

Proiectul are avizul Comisiei de specialitate nr.1 de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe, administrarea domeniului public și privat al municipiului Constanța și Comisiei de specialitate nr.5 pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățeanului și raportul Direcției autorizare și sprijin operatori economici nr.78306/18.05.2020.

Cererea și memoriul de arhitectură a fost întocmit de SC Illustra Design SRL, faza DTAC, în luna noiembrie 2018, prin care societatea Blue Beach SRL solicită actualzarea raport de evaluare nr.36751/24.02.2020, întocmit pentru terenul în suprafață de 2.858 mp; cu nr.cadastral 218682, ce a făcut obiectul contractului de vânzare -cumpărare încheiat cu municipiul Constanța autentificat sub nr.3256/30.07.2004, situat in municipiul Constanta, stațiunea Mamaia, Aleea Lamia nr.8 (careu C2; lot 33), ce stabilește diferența de preț în sumă de 521.985,12 euro, fără TVA, rezultată ca urmare a solicitării modificării reglementarilor urbanistice din "vile turistice P+2E" în "construire ansamblu cu funcțiuni pentru turiști, apartamente de vacanță, locuințe permanente, amenajări ale spatiilor publice, semipublice și private" conform certificatului de urbanism nr.2868/30.07.2018 și memoriului de arhitectură anexat cererii nr.160292/21.08.2019 :(POT=62,54%, CUT=4, P+8E, suprafață construită la sol=1.787,43 mp, suprafață desfașurată totală=11.429,10 mp).

În proiectul de hotărâre, se precizează că achitarea diferenței de preț se va face în conformitate cu prevederile HCL nr.261/2017, integral, inclusiv TVA datorat conform prevederilor Codului fiscal, vezi secțiunea “documente”.

Dar ce avem noi aici? Fix, ansamblu imobiliar, ridicat de Blue Beach în Mamaia, controlată de Aterina Global SRL, adică de Skantzikas Teodora-Maria, Gioxas Antonios şi Skantzikas Ioannis.
La începutul lunii mai, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a anunţat publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul: „Construire ansamblu cu funcţiuni pentru turism, apartamente de vacanta, locuinte permanente, amenajari ale spatiilor publice, semipublice şi private“, amplasat în staţiunea Mamaia, strada Aleea Lamia, nr. 8.

Dat fiind situaţia declarată la nivel naţional, dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului, se va susţine online. În acest sens publicul interesat poate transmite în scris comentari, opinii şi observaţii privind documentul menţionat la adresa office@apmct.anpm.ro, până la data de 02.06.2020.
 

Istoricul pe scurt al vilelor Blue Beach

Reamintim că în vara anului anul 2018, Primăria Constanța a emis, pentru Blue Beach SRL, două certificate de urbanism care vizează construirea unui ansamblu cu funcțiuni pentru turism, apartamente de vacanță, locuințe permanente în stațiunea Mamaia. Mai exact, este vorba despre certificatul de urbanism nr. 2867, care presupune „Construire ansamblu cu funcțiuni pentru turism, apartamente de vacanță, locuințe permanente, amenajări ale spațiilor publice, semipublice și private“. Viitoarea investiție imobiliară va fi realizată pe strada Itaca nr. 4. Cel de-al doilea certificat de urbanism, cu nr. 2868, presupune „Construire ansamblu cu funcțiuni pentru turism, apartamente de vacanță, locuințe permanente, amenajări ale spațiilor publice, semipublice și private“, pe aleea Lamia nr. 8. B
 

Blue Beach SRL, în datele Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 2003, Blue Beach SRL are sediul în municipiul Constanţa, Aleea Lirei. Capitalul social subscris de 37520 lei, integral vărsat, este compus din 3752 de părţi sociale.

Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţii firmei sunt: Aterina Global SRL, cu 50% din capitalul social, Skantzikas Teodora-Maria, cu 18% din capitalul social, Gioxas Antonios, cu 30% din capitalul social, Skantzikas Ioannis, cu 2% din capitalul social. Administratorul firmei care se ocupă de hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare este Skantzikas Nikolaos. În anul fiscal 2017, firma cu 42 de salariaţi a raportat un profit de 269.849 lei şi o cifră de afaceri de 5.362.068 lei. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: un profit de 726339 lei, un număr de 14 de salariaţi şi cifră de afaceri de 6208175 lei. Precizăm că Ioannis Skantzikas este una şi aceeaşi persoană care, potrivit declaraţiei de avere a lui Radu Mazăre din 2008, a fost împrumutată de fostul edil-şef al municipiului Constanţa cu 600.000 de euro.
 

P+8 pe plajă?

Opoziția nereprezentată în Consiliul Local consideră că afacerile dubioase cu imobiliare continuă nestingherite pe plajele din Mamaia. “După ce au reușit să cumpere în 2004 un teren de 2800mp pe plajă, pe care au construit două imobile P+2, doi afaceriști doresc acum să transforme construcțiile în blocuri P+8. PUZ-ul le permite să facă asta, în schimbul unei sume de bani, iar proiectul este introdus pentru a doua oară pe ordinea de zi a Consiliului Local, cu scopul de a fi aprobat.
Astfel de smecherii nu își au locul într-o administrație onestă! Primăria ar trebui să protejeze plajele, nu să le vândă prin contracte dubiose care lasă loc de modificări, în detrimentul mediului și al cetățenilor. Afacerile dubiose cu plajele trebuie să înceteze. Plaja este un bun comun, unde cetățenii și antreprenorii trebuie să conviețuiască, respectând mediul și drepturile turiștilor”, susțin reprezentanții USR Constanța.


Citește și:

Ansamblu imobiliar, ridicat de Blue Beach în Mamaia. Legături cu fostul primar al Constanței, Radu Mazăre


Compania de Servicii şi Consultanţă s-a retras din societatea Blue Beach. Iată cui i-a cesionat părţile sociale!

Grecii de la Blue Beach SRL au decis cooptarea unui nou asociat în firmă. Cum s-a împărțit capitalul social

Grecii de la Blue Beach vor ridica un ansamblu imobiliar în Mamaia. Legături cu fostul primar al Constanței, Radu Mazăre
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii