Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 23 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Valu lui Traian va avea liceu! Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 60 de milioane de lei

ro

23 Aug, 2024 14:16 216 Marime text
Florin Mitroi și Iulia Iurea. sursă - FacebookPrimăria comunei Valu lui Traian anunță demararea unui proiect inovator și de mare impact pentru comunitate: construcția primului liceu verde ecologic din localitate.
 
Această inițiativă reprezintă un pas esențial către dezvoltarea durabilă a comunei și educarea tinerei generații în spiritul protecției mediului înconjurător. De asemenea, este prima unitate de învățământ liceal construită în județ în ultimii 20 de ani, transmit reprezentanții din Valu lui Traian.
 
Liceul va fi amplasat în centrul civic al Zonei F (Cartierul Tineretului) din Valu lui Traian, acolo unde alte două proiece se află în faza de construcție, respectiv școala gimnazială și grădiniță.
 
Proiectul, realizat cu sprijinul autorităților locale și al fondurilor europene, va cuprinde un campus educațional modern, care va respecta cele mai înalte standarde de sustenabilitate și eficiență energetică. Materialele care se vor utiliza în construirea unității de învățământ sunt ecologice, prietenoase cu mediul înconjurător. Liceul va fi dotat cu panouri solare, sisteme de colectare a apei de ploaie, iluminat LED, precumși izolații termice de înaltă performanță, contribuind astfel la reducerea amprentei de carbon.
 
Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 60 de milioane de lei, iar mai mult de 7 milioane lei vor fi suportați din bugetul local. Liceul va avea profil teoretic, dar va include și filieră tehnologică, unde elevii vor putea învăța tainele mecanicii.
 
Lucrările de construcție se preconizează că vor fi finalizate la finele anului 2025.
 
„Acest proiect reflectă angajamentul comunității Valu lui Traian de a proteja mediul înconjurător și de a pregăti tinerii pentru provocările viitorului. Suntem mândă să facem parte din domeniul educației ecologice și să contribuim la un viitor mai verde și mai sustenabil pentru toți. De asemenea, este un proiect pe care îl las cu drag în implementare noului primar, Iulia Iurea, aceasta fiind deja familiarizată cu el deoarece conduce echipa care l-a conceput”, a transmis primarul Florin Mitroi.
 
 Citește și

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii