Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:21 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul de Administraţie al RADET Constanţa a elaborat planul de administrare al regiei Obiectiv - în următorii cinci ani, costul gigacaloriei trebuie să ajungă la 50 de euro. Acum plătim 94 de euro

ro

10 Jun, 2017 00:00 4193 Marime text
Consiliul de Administraţie al RADET Constanţa, în baza mandatului primit din partea Consiliului Local Municipal Constanţa, a elaborat şi a transmis spre aprobare planul de administrare al regiei pentru perioada următoare. 
 
Anunţul privind noua strategie a regiei a fost făcut de preşedintele CA-ului acesteia, prof. univ. dr. ing. Eden Mamut. „Noua strategie a regiei a fost elaborată pe baza unei analize detaliate efectuate împreună cu conducerea executivă a regiei, prin evaluarea punctelor tari, a punctelor slabe, a oportunităţilor şi a piedicilor ce pot fi luate în consideraţie pe termen scurt, mediu şi lung. În baza acestei analize, s-a definit noua misiune a regiei de a asigura la nivelul fiecărui client cantitatea şi calitatea de energie termică de care are nevoie, atunci când are nevoie, la un cost minim, în condiţiile utilizării unui volum minim de resurse de materii prime şi materiale şi cu un impact minim asupra mediului înconjurător, pe întregul ciclu de viaţă de la producerea energiei termice până la utilizarea finală“, susţine Eden Mamut.

Preşedintele CA-ului RADET spune că au fost analizate mai multe scenarii de evoluţie atât a factorilor externi, cât şi a factorilor interni ai organizaţiei şi s-a fixat drept ţintă ca în următorii cinci ani să se ajungă la un cost al energiei termice produse sau achiziţionate pentru distribuţie de 50 de euro/Gcal în condiţiile unei amprente de carbon minime.

Obiectivele pe termen scurt ale regiei se referă la asigurarea condiţiilor de funcţionare la cel mai înalt standard de calitate şi profesionalism, la asigurarea unei comunicări adecvate cu publicul şi la concentrarea asupra soluţionării problemelor legate de datoriile istorice ale RADET.

Ca obiective strategice pe termen mediu, s-a stabilit să se evalueze condiţiile de implementare a unei culturi eco-inovative şi orientate către performanţă. Totodată, se are în vedere evaluarea în vederea implementării tehnologiilor de distribuţie a energiei termice cu recirculare şi contorizare inteligentă până la nivelul fiecărui utilizator final, a tehnologiilor de producere a energiei termice pe baza energiei solare, a biomasei, a energiei eoliene combinate cu pompe de căldură, a tehnologiilor de co-generare folosind celule de combustie şi a tehnologiilor energetice pe bază de hidrogen.

Prezentarea publică a noii strategii a RADET Constanţa se va face în cadrul evenimentului Constanţa - Oraşul Energiei Durabile 2017, care se va derula în perioada 19 - 23 iunie, în colaborare cu Primăria Municipiului Constanţa, Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, Asociaţia Zona Metropolitană Constanţa, Clusterul „MedGreen“ şi Clusterul „Dunăre - Delta Dunării - Marea Neagră - 3D-BS“.

CLM a adoptat preţul gigacaloriei de 419,88 de lei 

La sfârşitul lunii mai, consilierii locali municipali au aprobat preţul local de furnizare a energiei termice în sistem centralizat, începând cu 1 mai 2017, propus de primarul Decebal Făgădău. Potrivit proiectului, s-a stabilit preţul local de furnizare a energiei termice, preţ format din preţul de producere a energiei termice şi tarifele serviciilor de transport, distribuţie şi furnizare în sistem centralizat în municipiul Constanţa, calculat ca medie ponderată, la nivelul de 419,88 de lei pentru o gigacalorie, începând cu 1 mai 2017.

În memoriul justificativ privind stabilirea preţului local de furnizare - preţ format din preţul de producere a energiei termice şi tarifele serviciilor de transport, distribuţie şi furnizare - care va fi practicat de RADET Constanţa începând cu data de 1.05.2017, se precizează următoarele: „În conformitate cu prevederile art. 8 din Legea nr. 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică, Consiliul Local Municipal aprobă nivelul preţului local de furnizare a energiei termice în sistem centralizat la nivelul municipiului Constanţa. Conform prevederilor Legii nr. 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică, art. 40, alin. 8, la nivelul aceleiaşi unităţi administrativ-teritoriale, preţul local de furnizare a energiei termice este acelaşi pentru utilizatorii de energie termică, în condiţii similare de furnizare. (Indiferent de tehnologiile sistemului de producere, transport şi distribuţie a energiei termice sau de tipul combustibililor utilizaţi).

Electrocentrale Constanţa SA produce şi transportă energia termică primară până la punctele termice aflate în exploatarea RADET Constanţa la următorul preţ:

- pentru consumatorii tip populaţie - la preţul de 293,38 de lei/Gcal (inclusiv TVA);
- pentru consumatorii non-populaţie - la preţul de 336,96 de lei/Gcal (inclusiv TVA).
 
În conformitate cu prevederile art. 6, alin. 10, din Ordinul nr. 66/2007 privind Metodologia de stabilire, ajustare sau modificare a preţurilor şi a tarifelor locale pentru serviciile publice de alimentare cu energie termică produsă centralizat în unităţile administrativ-teritoriale în care energia termică este produsă, transportată, distribuită şi furnizată de mai mulţi operatori economici prestatori ai serviciului de alimentare cu energie termică, preţurile locale se stabilesc ca medie ponderată a tarifelor tuturor operatorilor economici.

Astfel, preţul local de furnizare a energiei termice este format din preţul de producere a energiei termice şi tarifele serviciilor de transport, distribuţie şi furnizare practicat de RADET Constanţa.

Începând cu data de 1.05.2017, la nivelul municipiului Constanţa, preţul calculat ca medie ponderată a tarifelor color doi operatori, respectiv Electrocentrale Constanţa SA şi RADET Constanţa, va fi de 419,88 de lei/Gcal (inclusiv TVA). Faţă de cele prezentate mai sus, se solicită stabilirea preţului local de furnizare a energiei termice de 419,88 de lei/Gcal (inclusiv TVA)“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • daca 10 Jun, 2017 09:53 Cum și de ce ? Radet-ul, conducătorii și cei din subordinea lor mai primesc salariile, unitatea trebuie închisă, pus lacătul pe ușa imensului conglomerat și marelui consumator și problemele s-au rezolvat ?! Dar, cum acolo sunt lingăi, masa de manevră a votanților când pentru puterea politică actuală, când pentru puterile politice foste și care or mai fi în România, puteri politice care, prin : parlament și parlamentari, guvern și membrii ai guvernului, președintele și acoliții lui, "mastodonții ", exemplu : radet-ul, enel-ul, romgaz-ul, comgaz-ul, ratc-ul..........., sunt "o vacă de muls" pentru toți cei enumerați mai sus și alții asemenea lor, pentru că poporul român plătește toate datoriile "mastodonților" timp de circa 30 ani, despre acest fapt nu vorbeste nimic și absolut nimeni ! De 30 de ani, plătim pagubele unor netrebnici și hoți din politică și din marile întreprinderi cu pierderi imense, pentru acest fapt salariile și pensiile nu se pot mări la valoarea și însemnătatea fiecarui om, pentru că întreținem ceva, care funcționează în pierdere, deci, este o adevărată pagubă pentru Romania și poporul român ! Trăim într-o agonie și sărăcie de nedescris și politicienii plus guvernul, vor implementarea impozitului pe gospodărie, rușineee să le fie, ce să impoziteze : sărăcia neamului românesc, aerului pe care îl respiră oamenii, mâncarea plină de toate chimicalele, că, mai multe chimicale sunt în tot / toate câte cumpăram, noi, românii și din farmacii cumpărăm numai chimicale, că morții nu mai putrezesc în mormânt de la chimicalele din morti, numai suntem naturali ci suntem niște substanțe chimice, asta ne-au adus așa zisa revoluție din 1989 : goana după avere pentru cei avari, hoție pentru hoți, excrocherie pentru excroci, dive, care dive, cele cu chipul schimonosit, pocit, parcă-s niște draci, doar coarnele le mai lipsesc și unele posturi tv, care le fac reclama, că la fapte bune nu se pricep, în mass media sunt prezentate doar : crime, spânzurați, reclame cu mâncare, medicamente și filme de tip seriale turcești ori spaniole, care au ca subiecte : desfrâul, relațiile extraconjugale, luxul și crimele in familiile care trăiesc în huzur și în lumea lor destrabaltă, ce să învețe poporul român, acestea sunt exemple de viață de familie exemplară, frumoasă și creștinească, credem că interesul este destabilizarea familiei și este folosit s