Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța a trimis Corpul de Control la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța!

ro

28 May, 2024 16:35 959 Marime text


Consiliul Județean Constanța a luat la cunoștință despre reținerea celor trei asistenți medicali de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

Față de această situație, Biroul de presă al CJC face precizarea că președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dispus efectuarea de cercetări asupra activităților desfășurate în cadrul Secției de Anatomie Patologică și Serviciului Județean de Medicină Legală, prin intermediul Corpului de Control al instituției, singura structură autorizată a CJC în acest sens.

Ancheta are scopul de a clarifica circumstanțele în care s-au produs aceste incidente și de a preveni apariția unor situații similare în viitor.
 
„Am aflat astăzi, cu stupoare, că în spitalul județean sunt taxați chiar și decedații. Cu toate că menirea celor care lucrează acolo este să servească actul medical, cu atât mai mult într-o zonă în care ar trebui să aline suferința oamenilor, este de neconceput să descoperi că familiile îndurerate sunt supuse unor astfel de practici.

Sub acuzația de luare de mită, procurorii au dispus pentru doi dintre inculpați măsura controlului judiciar, față de cel de-al treilea fiind formulată propunere de arestare preventivă.  Este foarte clar că există deficiențe și sincope mari în exercitarea actului medical!

Respect dreptul fiecăruia la prezumția de nevinovăție, însă, consider că până la finalizarea cercetărilor cel mai corect lucru ar fi ca directorul medical al SCJU Constanța, Marius-Dragoș Prăzaru, precum și directorul de îngrijiri medicale, Petruș Mihăilescu să își prezinte demisiile din aceste funcții. În cazul în care nu o vor face, voi fi obligat să îi destitui.

Este inadmisibil ca, în timp ce pacienții și medicii se confruntă cu probleme nerezolvate, directorul medical să fie preocupat de campania electorală și să pozeze alături de alți candidați în fața spitalului, iar directorul de îngrijiri medicale să nu știe ce se întâmplă în propria instituție. Am mari semne de întrebare cu privire la prioritățile și angajamentele acestora în calitate de directori ai SCJU și, prin urmare, le aștept demisiile ASTĂZI!

Aceste acuzații grave, aduse personalului medical, sub conducerea celor doi directori, sunt inacceptabile și subminează încrederea cetățenilor în sistemul de sănătate. Trebuie să transmitem un mesaj clar că astfel de comportamente nu vor fi tolerate și că vom lua toate măsurile necesare pentru a proteja integritatea și bunăstarea pacienților” – transmite președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
 
Consiliul Județean Constanța transmite că va colabora îndeaproape cu autoritățile competente pentru a asigura desfășurarea corectă și transparentă a investigațiilor în cazul celor trei asistenți reținuți.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii