Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța a votat etapa a II-a de implementare a proiectului de amenajare și valorificare cultural-turistică a Cetății Carsium

ro

01 Aug, 2024 13:32 193 Marime text




Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 01 august 2024, în şedinţă extraordinară convocată de îndată, pentru a dezbate şi vota două proiecte esențiale pentru dezvoltarea județului Constanța, a căror implementare depinde de respectarea termenelor limită, a regulilor și procedurilor de accesare a fondurilor în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.
 
Primul proiect a vizat modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean nr. 102 din 29 mai 2024, privind aprobarea proiectului "Reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ226A, tronsonul DN22/Tariverde – Cogealac, și DJ226B, tronsonul Cogealac-Grădina-Pantelimon DN2A/Crucea", precum și a cheltuielilor aferente.

Acest proiect a fost depus pentru finanțare la începutul anului, în cadrul Programului Regional Sud-Est 2021-2027. Modificarea actuală a fost necesară ca urmare a solicitării Autorității de Management – Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, de a revizui bugetul proiectului. Astfel, suma aferentă lucrărilor de subtraversare a căii ferate Medgidia-Tulcea a fost trecută în categoria cheltuielilor neeligibile, alături de sumele aferente documentației tehnice decontate anterior prin POAT 2014-2020. În urma acestor modificări, aleșii locali au aprobat astăzi o contribuție proprie a Consiliului Județean Constanța în cuantum de 3.139.058,28 lei cu TVA inclus, reprezentând cofinanțarea proiectului, și o valoare totală a proiectului de 32.321.825,89 lei cu TVA.
 
Continuarea implementării proiectului “Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-turistică a Cetății Carsium”, aflat în etapa a II-a de implementare, în cadrul Programului Regional 2021-2027, este o prioritate majoră pentru Consiliul Județean Constanța. În scopul finalizării integrale, precum și susținerea cheltuielilor necesare, aleșii locali au aprobat astăzi proiectul și cheltuielile aferente etapei a II-a, cu o valoare totală a investiției de 6.535.619,50 lei cu TVA. Proiectul poate fi consultat aici.
 
Ședința s-a desfășurat în format videoconferință, fiind prezenți în total 33 de consilieri județeni.
 

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Citește și:


Ședință CJ ConstanțaEmiterea acordului pentru Asociatia Arca Magica în vederea lucrărilor la proiectul „Evacuare apă uzată cu stație de pompare și conductă de refulare”, pe ordinea de zi 
   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii