Consiliul Județean Constanța îl execută silit pe unul dintre autorii din dosarul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! (DOCUMENTE)
Consiliul Județean Constanța îl execută silit pe unul dintre autorii din dosarul bancomatului de la Pavilionul
12 Jan, 2025 17:00
ZIUA de Constanta
313
Marime text
- Consiliul Județean Constanța prin Direcția Generală Economico-Financiară, a instituit două popriri pe numele lui Gheorghe Călin Apostol (n.r. vezi secțiunea „documente”), unul dintre autorii evenimentului produs în luna noiembrie 2022 la Pavilionul Expozițional Constanța, de distrugere prin explozie a aparatului tip ATM instalat pe peretele exterior al clădirii situate pe Bulevardul Mamaia nr. 331A
- La momentul producerii incidentului, din interiorul ATM-ului distrus, a fost sustrasă suma de 98.900 lei, cauzând un prejudiciu în dauna Pavilionului Expozițional Constanța în valoare de 15.000 euro
- La termenul din iunie 2024, Curtea de Apel Constanța a decis însă să majorează cuantumul despăgubirilor civile la care au fost obligaţi inculpaţii Apostol Gheorghe Călin și Sanginesi Katia, în solidar, către partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Constanţa, reprezentată de Consiliul Județean Constanța, la suma de 195.059,83 lei, aproximativ 40.000 euro
Consiliul Județean Constanța prin Direcția Generală Economico-Financiară, Serviciul Venituri, Buget și Evidență Bugetară, Compartimentul Impozite, taxe și executări creanțe a instituit două popriri pe numele lui Gheorghe Călin Apostol (n.r. vezi secțiunea „documente”), unul dintre autorii evenimentului produs în luna noiembrie 2022 la Pavilionul Expozițional Constanța, soldat cu prinderea inculpaților în flagrant de către organele de poliție imediat după distrugerea prin explozie a aparatului tip ATM instalat pe peretele exterior al clădirii situate pe Bulevardul Mamaia nr. 331A.
La momentul producerii incidentului, din interiorul ATM-ului distrus, a fost sustrasă suma de 98.900 lei, cauzând un prejudiciu în dauna Pavilionului Expozițional Constanța în valoare de 15.000 euro.
La termenul din iunie 2024, Curtea de Apel Constanța a decis însă să majorează cuantumul despăgubirilor civile la care au fost obligaţi inculpaţii Apostol Gheorghe Călin și Sanginesi Katia, în solidar, către partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Constanţa, reprezentată de Consiliul Județean Constanța, la suma de 195.059,83 lei, aproximativ 40.000 euro.
Reamintim, Consiliul Județean Constanța s-a constituit la începutul anului 2023, parte civilă în dosarul penal nr. 2507/P/2022 întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, aflat pe rolul instanței sub nr. 501/118/2023.
În conformitate cu devizul întocmit de către societatea ATC Architecture Expert SRL, înregistrat la Consiliul Județean Constanța sub nr. 6875/22.02.2023 a rezultat un prejudiciu de aproximativ 15.000 euro, aceasta având caracter estimativ, reprezentând valoarea daunelor materiale provocate clădirii Pavilionului Expozițional Constanța.
Curtea de Apel Constanța, sectia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie s-a pronunțat definitiv în dosarul penal nr. 501/118/2023, având ca obiect nerespectarea regimului materiilor explozive (art.346 NCP) la data de 27 iunie 2024.
Magistrații au respins ca nefondat apelurile formulate de inculpaţii Apostol Gheorghe Călin şi Sanginesi Katia.
Iată soluția pe scurt: „În baza art.421 pct.2 lit.a C.p.p., admite apelul formulat de partea civilă Consiliul Județean Constanța împotriva sentinţei penale nr. 56 din data de 22.02.2024, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 501/118/2023, desfiinţează în parte sentinţa atacată şi, rejudecând: Majorează cuantumul despăgubirilor civile la care au fost obligaţi inculpaţii Apostol Gheorghe Călin și Sanginesi Katia, în solidar, către partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Constanţa, reprezentată de Consiliul Județean Constanța, la suma de 195.059,83 lei, aproximativ 40.000 euro.
Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, care nu sunt contrare prezentei.
În baza art. 241 alin. (1) lit.c) C.p.p., constată încetată de drept măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţii Apostol Gheorghe Călin şi Sanginesi Katia, urmând ca faţă de aceştia să se emită mandatele de executare a pedepsei închisorii și ordinele prin care li se interzice să părăsească țara.
În baza art.422 C.p.p., deduce durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu al inculpaţilor de la 30.11.2022 la 27 iunie 2024.
În baza art.275 alin.2 C.p.p., obligă pe inculpaţii Apostol Gheorghe Călin şi Sanginesi Katia la plata sumei de câte 1500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat în apel. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia inculpatului, a persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 27 iunie 2024”.
Părți civile în acest dosar alături de Consiliul Județean Constanța au mai fost și Primăria comunei Castelu, BRD Group Societe Generale, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Consiliul Județean Constanța, parte vătămată Cazul bancomatului din Mamaia, aruncat în aer anul trecut, la Curtea de Apel Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii