Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:00 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Constanța Cine dorește să cumpere terenul de pe strada Callatis nr. 5?

ro

31 Jul, 2023 11:59 6149 Marime text
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța de pe data de 31 iulie 2023, se află și Proiectul de hotărâre nr. 311/2023 privind aprobarea vânzării prin licitaţie publică, a caietului de sarcini, a fişei de date a procedurii, precum şi a raportului de evaluare ce stabileşte preţul minim de pornire a vânzării terenului în suprafaţă de 65 mp, situat în municipiul Constanţa, str. Callatis nr. 5, identificat cu număr cadastral 258221, proprietatea privată a municipiului Constanţa.
 
Conform proiectului de hotărâre, a raportului de evaluare, s-a stabilit prețul minim de pornire a licitației publice pentru imobilul aferent adresei de mai sus pentru suma de 46.150 euro fără TVA.
 
Conform referatului de aprobare, trei persoane și-au arătat interesul de a achiziționa terenul amintit din centrul Constanței. În anul 2018, Cap-Bun Fănel a făcut cerere la Primăria Constanța, în anul 2020, Doina Păuleanu a făcut cerere de achiziție, iar din nefericire la finele lui 2020, pe 23 decembrie s-a stins din viață. În anul 2022, medicul Dan Mugurel Raica a solicitat cumpărarea terenului de pe str. Callatis nr. 5.
 
Terenul este liber și deține ca utilizări admise: locuințe individuale, locuințe colective mici – maxim 2 apartamente pe etaj, echipamente publice de nivel rezidențial – grădiniță, creșă, cabinet medical, farmacie, etc. Prețul minim de vânzare a fost stabilit la 710 euro/mp fără TVA. Valoarea de inventar a imobilului este de 208.403,79 lei, iar valoarea imobilului de 65 mp scos la vânzare este de 114.798,7 lei.
 

Alte investiții pe str. Callatis

 
Amintim că în martie, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă că proiectul: CONSOLIDARE, RESTAURARE ȘI MODIFICARE LOCUINȚĂ INDIVIDUALĂ (EXISTENTĂ),  propus a fi amplasat în municipiul Constanța, str. Callatis, aparținând lui Dan Mugurel Raica, nu trebuie să efectueze evaluarea impactului asupra mediului. 
 
La identificarea caracteristicilor proiectelor se iau în considerare următoarele aspecte:
  • Dimensiunea și concepția întregului proiect,
  • Prin proiect se propun  lucrări de consolidare, restaurare și modificare locuință individuala (existentă) cu  numărul cadastral 255599, iar imobilul existent cu indicativul C1 (255599-C1).
  • Imobilul care face obiectul acestei documentații tehnice a fost proiectat de arhitectul Grigore Cerchez (autor al Vilei Șuțu – 1898).
  • Amplasamentul imobilului asupra căruia se dorește a se interveni se află în Zona Peninsulară a municipiului Constanța, iar imobilul este clasat ca monument istoric – cod LMI: CT-II-B-02795.
  • Parcela este situată în situl urban CT-II-s-B-02832 și în situl arheologic al orașului antic Tomis.
 
Situația actuală a imobilului:
  • Imobilul este o construcție de plan trapeziodal, cu calcane pe 3 dintre cele 4 laturi, poziționată pe aliniament la strada Callatis. Pe laturile de E și V ale construcției, începând de la nivelul parterului, se găsesc două curți de lumină. Casa era prevăzută inițial un subsol tehnic, un apartament și o garsonieră pentru servitori la parter și câte un apartament pe fiecare dintre cele trei etaje.
  • Imobilul avea inițial două scări: cea principală, cu acces direct din str. Callatis, și cea secundară, o scară elicoidală pe care se putea ajunge la etajele superioare.
  • După naționalizare, scara secundară a fost desființată, iar în locul ei a fost realizată câte o baie pe fiecare nivel.
  • De asemenea, la parter s-a mai adăugat o baie într-una dintre cele două curți de lumină, iar cealaltă a fost acoperită cu o structură metalică de protecție.
Situatia propusă:
  • Se dorește/propune regândirea imobilului existent Corp C1 – 255599-C1, corp de clădire cu apartamente) pentru a permite găzduirea unei singure locuințe unifamiliale.
  • Intervenția va respecta utilizările admise și condiționările dictate de statutul de monument istoric al clădirii și va avea în vedere consolidarea construcției și asigurarea integrității structurale a acesteia, restaurarea cât mai fidelă cu proiectul inițial a elementelor și detaliilor de arhitectură, în special a fațadelor casei, și eliberarea celor două curți de lumină de la nivelul parterului (către Est și Vest) de construcțiile improvizate/parazitare care nu aparțin proiectului original și care se găsesc la acest moment acolo.
  • Se propune restaurarea scării secundare a imobilului și refacerea ei acolo unde nu mai există conform proiectului original, dar și montarea unei lift care să facă legătura între etajele casei.
Suprafață totală teren este de 146 mp.
 
Citește și:


Primăria Constanța vinde două terenuri. Unde sunt situate și ce suprafețe au
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii