Cu girul CLM Constanţa RADET vrea avocaţi să-i apere interesele în instanţă (document)
Cu girul CLM Constanţa: RADET vrea avocaţi să-i apere interesele în instanţă (document)
25 Apr, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3724
Marime text
În urma unui memoriu justificativ transmis de conducerea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa către municipalitate, viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, a iniţiat un proiect de hotărâre pentru a veni în spijinul regiei.
Consilierii vor supune la vot, în şedinţa CLM Constanţa din 27 aprilie, proiectul privind aprobarea achiziţionării de către RADET Constanţa a serviciilor juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau reprezentare.
Votul consilierilor municipali va permite RADET Constanţa să achiziţioneze servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare, în condiţiile legii. De asemenea, conducerea regiei va fi mandatată să aprobe şi să negocieze contracte de servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare.
În Expunerea de motive a viceprimarului Decebal Făgădău, ataşată proiectului de hotărâre, se specifică faptul că, în prezent, RADET Constanţa „beneficiază de serviciile juridice de consultanţă juridică, de asistenţă şi/sau reprezentare atât din partea consilierilor juridici angajaţi ai regiei, cât şi din partea avocaţilor colaboratori - în cadrul proceselor cu un grad de complexitate ridicat“. Numai că, potrivit OUG nr. 26/2012, reprezentarea regiei în instanţă de către avocaţi se poate face numai cu acordul CLM Constanţa, în subordinea căruia a fost înfiinţată, iar contractul pe care RADET Constanţa îl are cu o casă de avocatură va expira.
„Noi avem angajaţi jurişti, însă specializaţi în litigii de personal şi pe recuperarea de debite, nu au experienţa necesară pentru a ne reprezenta interesele în procesele pe care le avem pe rol“, ne-a declarat directorul general al RADET Constanţa, Liviu Dorel Popa.
Acesta a menţionat că regia a avut un contract cu o casă de avocatură pentru a pune în aplicare Memorandumul aprobat de Executiv cu tema „Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică integrat (SACET) în municipiul Bucureşti şi municipiul Constanţa“, dar între RADET Constanţa şi Electrocentrale Constanţa au apărut neînţelegeri, pe care le va soluţiona instanţa, deci este nevoie de avocaţi în continuare.
„Sunt acţiuni pe rol referitoare la creanţe pentru care avem litigii privind modalitatea în care au fost create. Contractul cu casa de avocatură a expirat în luna februarie şi a fost prelungit până la data de 30 aprilie anul curent. Acum, solicităm CLM Constanţa să ne aprobe angajarea unei societăţi care să ne reprezinte interesele în instanţă. Vom urma toate etapele prevăzute de lege dar, în principiu, sperăm să încheiem un nou contract cu actuala casă de avocatură, deoarece orice serviciu prestat în plus presupune noi cheltuieli pentru regie“, a menţionat directorul general al RADET Constanţa, Liviu Dorel Popa.
Contractul pe care RADET Constanţa îl are a fost încheiat, potrivit directorului Popa, pe o perioadă de un an cu Casa de Avocatură Trandafir şi Asociaţii, dar valoarea contractului… „nu o mai ştiu“.
Pe lângă procesele pe care RADET Constanţa le are cu Electrocentrale Constanţa, regia va mai trebui să facă faţă şi procesului intentat de 15 constănţeni care au cerut - şi obţinut, deocamdată - anularea unui act administrativ. Mai precis, este vorba despre procesul intentat de către aceştia referitor la debranşarea de la reţeaua centralizată de termoficare şi care se află în atenţia magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Citeşte şi
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii