Cu trei voturi pentru şi şase împotrivă Consilierii locali de la Cerchezu au hotărât - nu-i dau banii lui Nicuşor Constantinescu (galerie foto)
Cu trei voturi pentru şi şase împotrivă: Consilierii locali de la Cerchezu au hotărât - nu-i dau banii luiNu este însă totul să dai o hotărâre de Consiliu Judeţean, aşa cum a făcut Nicuşor Constantinescu, pentru ca RAJDP-ul să intre în posesia banilor. La nivel de judeţ se dovedeşte că acoperirea arieratelor pentru infrastructură drumuri nu se realizează cu una, cu două. Dovada o reprezintă şedinţa de Consiliu Local de ieri de la Cerchezu. Consilierii locali s-au arătat nemulţumiţi de cel de-al doilea proiect înscris pe ordinea de zi şi iniţiat de primarul Ion Constantinescu pentru rectificarea bugetului local cu suma de 500.000 lei, repartizată de Consiliul Judeţean Constanţa pentru achitarea unor arierate pentru infrastructură drumuri.
Consilierii locali s-au opus aprobării acestui proiect motivând că refuză să acorde aceşti bani lui Nicuşor Constantinescu, insinuând chiar că aceştia ar urma să fie folosiţi în campania electorală din această perioadă. „Nicuşor (n.r. Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC) o să-l întrebe acum pe domnul primar unde sunt banii de campanie", a precizat, spre finalul, şedinţei de Consiliu Local, Valeriu Iacoboaiea, consilier local PNL şi preşedinte de şedinţă.
Planurile dejucate şi de consilierii PSD
Facem precizarea că doar trei din cei nouă consilieri locali prezenţi la şedinţă au votat pentru aprobarea acestui proiect. Curios este că nici consilierii locali PSD nu au votat toţi pentru susţinerea acestui proiect, deşi au aceeaşi culoare politică cu iniţiatorii proiectului, mai precis cu primarul Ion Constantinescu şi cu preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Astfel, proiectul privind acoperirea arieratelor pentru infrastructură drumuri a primit doar 3 voturi, deşi Consiliul Local Cerchezu numără 5 consilieri PSD. Întrucât nu s-a întrunit majoritatea de voturi, proiectul cu acoperirea arieratelor a fost respins, urmând a fi adus în discuţie în următoarea şedinţă de Consiliu Local.
Ce spune Nicuşor Constantinescu
„Dacă cineva susţine ceva, trebuie să-l şi băgăm în seamă? Arierate înseamnă stingerea unor datorii, nu sunt bani efectiv, se face doar stingerea datoriilor pe hârtie, prin intermediul unui proces verbal ce este încheiat între Direcţia de Finanţe şi Consiliul Judeţean Constanţa", a afirmat şeful CJC, negând că RAJDP-ul ar putea intra în posesia unor bani care ulterior ar putea fi folosiţi în campania electorală. Cei care au făcut aceste afirmaţii sunt, potrivit preşedintelui CJC, nepregătiţi profesional.
„Nu dau curs acestui proiect de hotărâre pentru că este ilegal"
Consilierul local PNL, Valeriu Iacoboaiea, a precizat ferm că nu este de acord cu aprobarea proiectului privind acoperirea datoriilor avute la RAJDP pentru infrastructură drumuri şi pentru că primarul Ion Constantinescu nu a prezentat în şedinţa de buget-finanţe, desfăşurată luni, actele care să demonstreze că RAJDP-ului i se cuvin banii pentru acoperirea arieratelor. Nu dau curs acestui proiect de hotărâre pentru că este ilegal", a precizat Valeriu Iacoboaiea. Cu o zi înainte de şedinţa de Consiliu Local, Iacoboaiea i-a cerut primarului să prezinte câţi bani a cheltuit RAJDP pentru pietruirea drumurilor din Cerchezu şi, dacă este cazul, ce acte adiţionale au fost încheiate şi de asemenea, dacă au mai fost acoperite până la această dată din datoriile avute de Primăria Cerchezu către RAJDP. Deşi la momentul şedinţei, primarul susţinea că deţine actele doveditoare, doar trei consilieri locali au fost de acord cu citirea lor, ca atare solicitarea lui Ion Constantinescu de a fi date spre citire documentele în baza cărora RAJDP ar trebui să primească banii pentru stingerea datoriilor, a fost şi ea respinsă.
Cum s-a trezit peste noapte consilierul local PNL, Dumitru Dobrotă, cu proprietatea pe alte parcele
Aprobarea procesului verbal din şedinţa din data de 27 septembrie a trecut cu 8 voturi pentru şi unul împotrivă. Consilierul local PNL, Dumitru Dobrotă, a votat împotriva aprobării procesului verbal al şedinţei de Consiliu Local din 27 septembrie, motivând că la şedinţa respectivă, la momentul aprobării PUZ-ului pentru cele trei parcuri eoliene care ar urma să fie construite de SC South Wind SRL s-a vorbit doar despre trasarea drumurilor nu şi despre schimbarea parcelelor. Consilierul local Dumitru Dobrotă a precizat că deşi pe terenul aflat în proprietatea sa urmau să fie construite turbine eoliene, aceasta nu s-a mai întâmplat, deoarece în şedinţa de fond funciar au fost modificate planurile de parcelare. Urmarea? În locul său, beneficiari au devenit consilierii locali PSD, Gheorghe Niţu şi Dumitru Dorin Michinete. Dumitru Dobrotă a precizat că în acest caz a intentat proces în instanţă şi că urmează să se îndrepte şi împotriva comisiei de fond funciar al cărei preşedinte este primarul Ion Constantinescu, comisie, ce potrivit lui Dumitru Dobrotă, a luat decizia mutării planurilor parcelare.
Primarul Ion Constantinescu acuzat că face jocurile firmei de eoliene
Atât Dumitru Dobrotă cât şi Valeriu Iacoboaiea l-au acuzat pe primar că face jocurile firmei de eoliene SC South Wind SRL, firmă de numele căreia s-ar lega şi al lui Stelian Duţu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. În acest sens, s-a ridicat problema despăgubirilor infime, în cuantum de o sută de euro, acordate proprietarilor de imobile pe raza cărora eolienele fac umbră.
Nepotism la Primăria Cerchezu. Fiul primarului a fost până de curând inspector
Valeriu Iacoboaiea l-a criticat pe primar că şi-a angajat fiul ca inspector achiziţii publice în Primărie. Primarul a ţinut să precizeze că fiul său nu mai lucrează în primărie, însă a recunoscut că acesta a fost salariat al autorităţii locale timp de trei ani şi că la începutul lunii şi-a dat demisia. De asemenea, primarul a recunoscut că pe terenul său şi al consilierilor locali PSD Gheorghe Niţu şi Dumitru Dorin Michinete vor fi construite cele trei parcuri eoliene. De la consilierii locali am înţeles că pe terenul primarului s-ar construi 14 turbine eoliene, iar pe proprietăţile lui Gheorghe Niţu şi Dumitru Michinete ar urma să fie ridicate 37 de turbine eoliene.
Ce au mai dezbătut/respins consilierii
Un alt proiect respins a fost şi cel de-al treilea proiect cu privire la acordarea unui drept de servitute de trecere către SC Electrica SA pentru pozarea cablurilor electrice subterane de 110 kv pe teritoriul localităţii Cerchezu în vederea construcţiei Parc Eolia 48 mw Chirnogeni. Şi acest proiect a fost respins cu o abţinere şi 4 voturi pentru, consilierii locali solicitând ca firma care se ocupă de această lucrare să trimită un reprezentant în următoarea şedinţă de Consiliu Local pentru a oferi date cu privire la proiect.
Singurele proiecte acceptate în şedinţa de ieri de consilierii locali, dar nu în unanimitate, au fost cele privind sprijinirea lăcaşului de cult din cadrul comunei Cerchezu în vederea respectării şi aplicării legilor în vigoare cu privire la avizele ce trebuie acordate pentru înfiinţare de cimitire private şi înfiinţarea serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- cetatean al comunei cerchezu 17 Jul, 2013 08:25 aci este vorba de abuz de putere si manipularea cetatenilor ai comunei cerchezu cat si satelur din inprejurime .cei care sunt langa primar au dreptul la tot pecand cetateanul de rand acarui drept legal i-se cuvine este inselat si furat in privinta bunului ce i-se cuvine ...venind vorba de parcul eolian care este in curs de desfasurare cu firma sc south wind cerchezu .ca si in cazul domnului dumitru dobrota sunt multi cetateni a caror parcele de pamant sunt modificate oferindule propietarilor in drept alte percele decat alea care este proiecul in curs de dezvoltare .iar cetetenilor a carui unbra se revarsa pe propietatea sa le ofera o suma de 100 euro .o suma cu totul dezolanta si ,,bataie de joc,,