Cum motivează Consiliul Judeţean Constanţa cheltuirea a 80.000 de euro pentru un catarg şi un steag? „E vorba de un monument dedicat Centenarului“
Cum motivează Consiliul Judeţean Constanţa cheltuirea a 80.000 de euro pentru un catarg şi un steag? „E vorbaPreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a oferit ieri câteva explicaţii în legătură cu cheltuirea sumei de 366.222 de lei, respectiv 80.000 de euro, pentru amplasarea în parcarea de la Pavilionul Expoziţional din Mamaia a unui stâlp de arborare şi a drapelului României. „Vorbim despre un monument care poate deveni în timp un punct de reper şi atracţie. În soclul acestuia vom îngropa, pe 1 decembrie 2018, cu ocazia Centenarului, un pergament, cu semnăturile primarilor, parlamentarilor şi consilierilor din Constanţa şi Tulcea. Va fi un «Act de promisiune civică» între judeţul Constanţa şi judeţul Tulcea. Crearea brandului Dobrogea“, a spus Ţuţuianu.
În cadrul şedinţei care va avea loc pe 24 octombrie a.c. în sala „Remus Opreanu“ se va semna documentul simbolic denumit „Act de promisiune civică”, prin care judeţul Constanţa şi judeţul Tulcea se vor obliga să îşi acorde sprijin reciproc în realizarea unor proiecte comune, în vederea dezvoltării regiunii Dobrogea, respectiv: drumul expres DX8, care va lega Constanţa de Tulcea, Tulcea de Brăila, de podul de peste Dunăre şi mai departe de viitoarea Autostradă Brăila - Galaţi - Buzău, Spitalul Regional Constanţa - un nou spital de anvergură, având capacitatea să ofere servicii medicale de calitate, la standarde europene, care va cuprinde toate specialităţile medicale cu adresabilitate şi care va deservi atât locuitorii judeţului Constanta, cât şi pe cei ai judeţului Tulcea, relaxând astfel supraaglomerarea din SCJU „Sfântul Andrei“ Constanţa, crearea brandului Dobrogea - marcă înregistrată, sub cupola căreia se vor realiza produse, servicii, evenimente şi orice alte obiective tipic dobrogene, menite să promoveze specificul ambelor judeţe.
Licitaţia pentru amenajarea catargului pe care va fi arborat cel mai mare drapel din România a avut loc în luna octombrie şi a fost adjudecat de Nova Project & Konstruct Group SRL, înfiinţată în 2011, cu sediul social în comuna Cumpăna. Valoarea contractului este de 366.222 de lei cu TVA. Asociaţii firmei sunt Alexandru Eduard Ioniţă, Lenuţa Lepădatu şi Valentina Dinu, iar administrator este Alexandru Eduard Ioniţă. Anul trecut, firma a avut un profit de 93.000 de lei şi o cifră de afaceri de 272.000 de lei.
Potrivit caietului de sarcini, catargul va fi realizat din oţel inoxidabil, din patru segmente demontabile, şi va avea o înălţime cuprinsă între 35 şi 40 de metri. Montajul se va realiza pe o fundaţie din beton armat, în vârf va avea lumini de semnalizare şi avertizare aeronautică şi va avea troliu electric pentru ridicarea şi coborârea drapelului. Drapelul care urmează să fie arborat va avea o lungime de 12 metri şi o lăţime de 10 metri.
Citeşte şi:
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- victor 20 Oct, 2018 13:27 sa nu cumva sa fie poanta aia cu sifonul si cu banii, adica o manevra !