Cum se pregătesc spitalele constănțene de valul 5 Covid. Câte paturi sunt disponibile și ce investiții s-au realizat?
Cum se pregătesc spitalele constănțene de valul 5 Covid. Câte paturi sunt disponibile și ce investiții s-au
24 Dec, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
1874
Marime text
- În România în prezent au fost confirmate doar 13 cazuri de persoane infectate cu noua variantă de coronavirus Omnicron
- Cum se pregătesc spitalele constănțene de valul 5 Covid. Câte paturi sunt disponibile și ce investiții s-au realizat, aflăm de la prefectul județului Constanța, Silviu Coșa
- Au fost achiziționate stocatoare de oxigen pentru spitalele din Hârșova, spitalul modular militar de pe stadionul Portul și unitatea mobilă de la Medgidia
- Județul Constanța dispune de 61 de paturi la Terapie Intensivă și alte 500 de paturi pentru tratarea pacienților infectați. Iar dacă va fi nevoie putem extinde capacitatea de paturi până la 700”, a precizat Silviu Coșa
În România în prezent au fost confirmate doar 13 cazuri de persoane infectate cu noua variantă de coronavirus Omnicron.
Medicii specialiști se așteaptă, însă, ca și în România transmiterea noii variante să devină una intracomunitară, iar odată cu răspândirea ei țara noastră să intre în valul 5 al pandemiei.
Cum se pregătesc spitalele constănțene de valul 5 Covid. Câte paturi sunt disponibile și ce investiții s-au realizat, aflăm de la prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.
Momentul exact în care noua variantă Omnicron va fi dominantă nu poate fi prezis cu exactitate, dar specialiștii se așteaptă ca răspândirea acesteia în țara noastră să devină una comunitară să se întâmple până la finalul anului sau imediat după sărbători, cu atât mai mult cu cât nivelul de interacțiuni între persoane va crește în perioada următoare.
Pentru că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța nu s-a redeschis și nici nu se poate spune cu exactitate când va putea trata din nou pacienți, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa spune că spitalele din județ se pregătesc pentru valul 5 Covid prin câteva investiții.
”Au fost achiziționate stocatoare de oxigen pentru spitalele din Hârșova, spitalul modular militar de pe stadionul Portul și unitatea mobilă de la Medgidia. Județul Constanța dispune de 61 de paturi la Terapie Intensivă și alte 500 de paturi pentru tratarea pacienților infectați. Iar dacă va fi nevoie putem extinde capacitatea de paturi până la 700”, a precizat Silviu Coșa.
Cât despre redeschidea „Infecțioaselor”, reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că până la sfârșitul anului ar trebui să fie finalizate lucrările la rețeaua electrică a spitalului. Declarația lui Coșa vine după ce, joi seară a avut o întâlnire cu factori de decizie din Primăria Constanța și membrii Consiliului de Administrație al unității sanitare.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Ministrul Sănătății despre valul 5 al pandemiei în România "Probabil că va dura cel puţin două luni"
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii