Cumpăna, locul întâi la secţiunea „Bucătărie tradiţională“ din cadrul Festivalului de Artă Culinară Turcească (galerie foto)
Cumpăna, locul întâi la secţiunea „Bucătărie tradiţională“ din cadrul Festivalului de Artă Culinară
02 Oct, 2017 00:00
ZIUA de Constanta
3713
Marime text
Gospodinele din Cumpăna, românce, turcoaice şi tătăroaice, au reprezentat comuna la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească, desfăşurată la Tulcea. Bucătăria turcească este plină de arome orientale care îi dau savoare, făcând parte din identitatea etnică şi îmbogăţind spaţiul multicultural dobrogean. Festivalul a fost organizat de Comisia de femei din cadrul UDTR şi a reunit într-un concurs doamnele cele mai pricepute în arta culinară turcească din Dobrogea.
Fiind o adevărată tradiţie în ceea ce priveşte evenimentele organizate în această regiune, concursul a reunit reprezentante ale organizaţiilor de femei din cadrul tuturor filialelor din judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila Galaţi, dar şi din Bucureşti. Aşadar, în competiţie au intrat preparate culinare realizate de filialele UDTR din: Cumpăna, Constanţa, Mangalia, Tulcea, Galaţi, Cernavoda, Hârşova, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Măcin, Babadag şi Fântâna Mare.
Concursul a cuprins trei secţiuni: „Mâncare tradiţională“, „Patiserie“ şi „Dulciuri“. În total, în competiţia pentru titlul de cea mai bună reţetă tradiţională turcească au intrat peste o sută de preparate culinare tradiţionale turceşti. În urma jurizării, locul întâi la secţiunea „Bucătărie tradiţională“ a fost adjudecat de filiala UDTR Cumpăna, cu preparatul „Mantî“. Tot la Cumpăna a ajuns şi un premiu special, la secţiunea „Dulciuri“, pentru preparatul „Tort de orez“. Festivalul a fost urmat de un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti, susţinut de ansamblurile UDTR din Cumpăna, Tulcea şi Constanţa.
Printre participanţii la eveniment s-au numărat: preşedintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, Ervin Ibraim, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, deputatul Iusein Ibram, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti, precum şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Mustafa Sertel Uygar, preşedintele TIKA, İbrahim Halil Başaran, şi subprefectul judeţului Constanţa Levent Accoium.
Evenimentul se înscrie în seria concursurilor culinare ce au menirea de a promova tradiţiile culinare (şi nu numai) ale unei comunităţi etnice reprezentative pentru aceste meleaguri.
Fiind o adevărată tradiţie în ceea ce priveşte evenimentele organizate în această regiune, concursul a reunit reprezentante ale organizaţiilor de femei din cadrul tuturor filialelor din judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila Galaţi, dar şi din Bucureşti. Aşadar, în competiţie au intrat preparate culinare realizate de filialele UDTR din: Cumpăna, Constanţa, Mangalia, Tulcea, Galaţi, Cernavoda, Hârşova, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Măcin, Babadag şi Fântâna Mare.
Concursul a cuprins trei secţiuni: „Mâncare tradiţională“, „Patiserie“ şi „Dulciuri“. În total, în competiţia pentru titlul de cea mai bună reţetă tradiţională turcească au intrat peste o sută de preparate culinare tradiţionale turceşti. În urma jurizării, locul întâi la secţiunea „Bucătărie tradiţională“ a fost adjudecat de filiala UDTR Cumpăna, cu preparatul „Mantî“. Tot la Cumpăna a ajuns şi un premiu special, la secţiunea „Dulciuri“, pentru preparatul „Tort de orez“. Festivalul a fost urmat de un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti, susţinut de ansamblurile UDTR din Cumpăna, Tulcea şi Constanţa.
Printre participanţii la eveniment s-au numărat: preşedintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, Ervin Ibraim, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, deputatul Iusein Ibram, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti, precum şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Mustafa Sertel Uygar, preşedintele TIKA, İbrahim Halil Başaran, şi subprefectul judeţului Constanţa Levent Accoium.
Evenimentul se înscrie în seria concursurilor culinare ce au menirea de a promova tradiţiile culinare (şi nu numai) ale unei comunităţi etnice reprezentative pentru aceste meleaguri.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii