Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De unde are primăriţa din Cernavodă bani pentru Zilele Recoltei?

ro

10 Oct, 2011 01:00 2560 Marime text
cernavoda__-_Zilele_Recoltei_2011.jpgŞi pentru evenimentul din acest an dedicat Zilelor Recoltei, care au avut loc în acest week-end, administraţia locală a lucrat în stilul propriu: pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de la începutul săptămânii trecute nu s-a regăsit niciun proiect de hotărâre care să facă referire la vreo sumă alocată pentru desfăşurarea acestui eveniment.

Aşa cum arată afişul încropit de autorităţile locale cu ocazia acestui eveniment, deschiderea oficială a avut loc sâmbătă, pe stadionul din localitate, aici fiind prezente şi două dintre standurile oraşelor cu care Cernavodă este înfrăţită. Concomitent cu Zilele Recoltei, pe aceeaşi scenă a avut loc şi cea de-a treia ediţie a Festivalului de Folclor, urmată de un atelier de pictură şi de un recital al cunoscutei cântăreţe de muzică populară Aneta Stan. Ieri, ziua a continuat cu recitalurile ansamblurilor folclorice de la Poarta Albă, Cumpăna şi Cernavodă, iar gospodinele din localitate s-au întrecut în cadrul competiţiilor în care au fost premiate cea mai bună zacuscă, cea mai delicioasă plăcintă şi cel mai arătos borcan de murături. Cea de-a doua seară s-a încheiat cu un spectacol susţinut de formaţii locale şi din împrejurimi, din Ghindăreşti, Medgidia, Constanţa, dar şi cu un recital mai important, al grupului Teleorman şi al lui Florinel Vasilică.

Chiar dacă artiştii invitaţi cu acest prilej nu au fost atât de mulţi ca la Zilele Oraşului, când au fost prezente o sumedenia de nume mari ai scenei muzicii româneşti, cei doi artişti reuniţi în week-end la Cernavodă au făcut autorităţile locale să scoată ceva bani din buzunar. Deocamdată, nu se ştie pe ce sumă a arvunit cei doi artişti primarul Mariana Mircea, însă nu este exclus ca banii ce vor trebuie să fie votaţi prin hotărâre de Consiliu Local post-eveniment să se ridice la câteva mii de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii