Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:03 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău - „Eu personal nu voi semna acel contract” Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Constanţa, la mâna instanţei supreme

ro

16 Apr, 2015 00:00 2763 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va judeca, pe 25 mai, recursul formulat de Avocatul Poporului cu privire la legalitatea hotărârilor adoptate de consiliile locale în vederea reglementării procedurii de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar. În opinia Avocatului Poporului, doar Guvernul poate stabili astfel de sancţiuni.

„Vă solicităm să constataţi că problema de drept reprezentată a primit o soluţionare diferită din partea instanţelor judecătoreşti şi, printr-o decizie obligatorie, să stabiliţi modul unitar de interpretare şi aplicare a dispoziţiilor legale incidente”, se arată în recursul formulat de Avocatul Poporului.

În acest context, Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa, a fost întrebat, la finalul şedinţei Consiliului Local Municipal de ieri, dacă în Constanţa, dat fiind demersul Avocatului Poporului, maşinile parcate/staţionate neregulamentar vor mai fi ridicate. „Din câte ştiu, a fost organizată o procedură de selectare a unui agent economic. Dar, aşa cum am spus şi data trecută, nu voi semna niciun contract care să contravină legii sau care să aibă şi cea mai mică suspiciune de nelegalitate. Astfel încât, până nu se vor lămuri aspectele de legalitate privind această ridicare de maşini, eu personal nu voi semna acel contract”, a afirmat viceprimarul cu atribuţii de primar.

Cu alte cuvinte, până la clarificarea situaţiei. în municipiul Constanţa nu vor mai fi ridicate autovehiculele parcate neregulamentar. De altfel, Făgădău, supranumit de presa central “noul Mazăre de Constanţa”, a declarat că în acest moment, municipalitatea nu are încheiat un contract cu o firmă care să ridice aceste autovehicule. În altă ordide de idei însă, edilul a făcut apel către cetăţeni, pe care i-a rugat să nu încurajeze parcarea în locuri neprmise. El a dat exemplul zonei Spitalului Judeţean Constanţa, acolo unde, în pofida faptului că există o parcare supraetajată şi bandă specială pentru taximetrişti, şoferii constănţeni continuă să parcheze în loc nepermis, împiedicând uneori accesul rapid al ambulanţelor în curtea spitalului.

Cine s-a ocupat, în ultimii doi ani, de ridicarea maşinilor

Amintim că, în ultimii doi ani, firma SC Litoral Connect SRL s-a ocupat de serviciul de transportare şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar în municipiul Constanţa. Contractul dintre aceasta şi Primăria Constanţa a expirat însă la data de 1 aprilie.
SC Litoral Connect a fost înfiinţată pe 2 aprilie 2013 şi se ocupă cu „activităţi de servicii anexe pentru transporturi terestre“. Conform datelor disponibile la Registrul Comerţului, asociaţi persoane fizice în această firmă sunt Marian Popescu şi Nicolae Florin Toma, cel din urmă ocupând şi funcţia de administrator al societăţii. Fondatori ai firmei au fost însă Nicolae Florin Toma şi Ioana Cristina Tudoran. Câteva luni mai târziu, în societate a fost cooptat Marian Popescu, potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial.

În octombrie 2013, în Monitorul Oficial apare însă o nouă hotărâre, care face referire la retragerea din societate a Ioanei Cristina Tudoran.
În vârstă de doar 30 de ani, Nicolae Florin Toma mai deţine o societate. Potrivit Registrului Comerţului, Toma este unic asociat şi administrator al Terra Office SRL. Societatea a fost înfiinţată pe 15 octombrie 2007, atunci când Toma avea doar 23 de ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii