Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 21 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie de ultim moment! Primăria Constanța nu va distribui anul acesta rechizite la începutul anului școlar

ro

21 Aug, 2024 11:25 438 Marime text
Rechizite elevi - Sursă foto - pixabay.comPrimăria Constanța nu va distribui anul acesta rechizite la începutul anului școlar. Decizia a fost luată de reprezentanții municipalității ca urmare a proiectelor și sumelor necesare pe care trebuie să le aloce proiectelor. „Această achiziție ar fi reprezentat o cheltuială foarte mare pentru municipalitate și ar fi dus la imposibilitatea cofinanțării unor proiecte”, au subliniat reprezedntanții Primăriei Constanța.

„Investiții fără precedent în municipiul Constanța. Primăria Constanța a demarat în ultimii ani procedurile pentru reabilitarea, modernizarea sau construirea de la zero a multor obiective din oraș. 25 de unități de învățământ vor intra în reabilitare numai în anul școlar 2024-2025, la care se adaugă investițiile pentru reabilitarea sau construirea de spitale, îmbunătățirea mediului urban în multe dintre cartierele Constanței, amenajarea de noi parcuri sau reabilitarea totală a celor existente, reabilitarea infrastructurii rutiere sau construirea de noi artere, amenajarea de parcări supraetajate. Toate aceste tipuri de proiecte se vor derula în municipiul Constanța cu fonduri europene, de la bugetul de stat sau prin BERD.

Pentru fiecare dintre ele este nevoie de cofinanțare sau de investiții suplimentare care nu pot fi cuprinse în proiectele inițiale. Spre exemplu, pentru cele mai multe dintre unitățile de învățământ au fost accesate fonduri pentru reabilitare termică și/sau energetică, proiecte ce nu pot include și lucrări ce țin de amenajările interioare - grupuri sanitare, finisaje interioare, etc. Aceste investiții sunt neeligibile și trebuie realizate din bugetul local pentru ca, atunci când se redeschid ușile unitățiilor de învățământ, acestea să fie complet reabilitate și modernizate.

La numeroasele proiecte ce se vor derula cu bani europeni se adaugă și investițiile realizate prin Compania Națională de Investiții în Cazino, Sala Polivalentă, Stadionul „Gheorghe Hagi“, creșa nouă din cartierul Palazu Mare. La fiecare dintre ele, municipalitatea are contribuția sa în ceea ce privește lucrările de infrastructură.

Astfel, având în vedere necesitatea fondurilor pentru cofinanțarea acestor proiecte destinate bunăstării constănțenilor, Primăria Constanța nu va distribui anul acesta rechizite la începutul anului școlar. Această achiziție ar fi reprezentat o cheltuială foarte mare pentru municipalitate și ar fi dus la imposibilitatea cofinanțării unor proiecte”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.


Citește și

Primăria Constanța Rechizite gratuite pentru preșcolarii și elevii constănțeni (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii