Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detaşarea înceteazã doar la iniţiativa MAI şi a premierului Prefectul Huţucã vrea înapoi la Direcţia Generalã de Finanţe Constanţa

ro

02 Aug, 2012 02:21 2753 Marime text
Hutuca_Bogdan_Hutuca_1.jpgNumit prefect al judeþului Constanþa pe data de 13 mai, prin Hotãrârea de Guvern 411 din 8 mai, Bogdan Huþucã nu ezitã sã recunoascã faptul cã îºi doreºte sã revinã la conducerea Direcþiei Generale a Finanþelor Publice (DGFP) Constanþa, ca director executiv.

Bogdan Huþucã a fost numit reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanþa pe data de 13 mai, prin Hotãrârea de Guvern 411 din 8 mai, publicatã în Monitorul Oficial al României pe 11 mai. Încã de la învestirea în funcþia de prefect de cãtre liberalul Victor Paul Dobre, ministru delegat al Administraþiei, a fost menþionat faptul cã numirea are caracter temporar, prin detaºare, cãci Bogdan Huþucã ocupase pânã la acel moment funcþia de director executiv al Direcþiei Generale a Finanþelor Publice Constanþa. În timpul care s-a scurs de la numirea în funcþia de prefect al judeþului Constanþa s-a vehiculat, nu o datã, faptul cã Bogdan Huþucã trebuia schimbat de cãtre premierul Victor Ponta - informaþie evident neconfirmatã -, dar ºi cã ar fi urmat sã demisioneze în favoarea unei funcþii de subsecretar de stat în cadrul Agenþiei Naþionale de Administraþie Fiscalã (ANAF). De fapt, lucrurile au stat în felul urmãtor: încã de dinaintea numirii în funcþia de prefect, numele lui Bogdan Huþucã era avansat fie pentru fotoliul de reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanþa, fie pentru cel de subsecretar de stat în cadrul ANAF. Ei bine, în luna mai, Huþucã a preluat conducerea Prefecturii Constanþa, acolo unde îl gãsim ºi acum, chiar dacã alegerile locale au trecut demult.

Bogdan Huþucã nu se sfieºte însã sã mãrturiseascã faptul cã, de aici, nu va pleca într-o funcþie centralã. Din contrã, el îºi doreºte sã revinã la DGFP Constanþa: „Îmi doresc sã mã întorc la Direcþia Generalã de Finanþe Publice Constanþa, ca director executiv. Încetarea detaºãrii nu are însã loc la iniþiativa mea, ci la iniþiativa celor care au propus-o, anume Ministerul Administraþiei ºi Internelor ºi premierul, sau atunci când înceteazã cele ºase luni de detaºare".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • la munca ! 02 Aug, 2012 07:49 stai acolo unde esti si munceste cu constiinciozitate.nu pleca nicaieri,caci liberalii nu prea au oameni de valoare sa te inlocuiasca.din cauza ta poate fi pus Dl.Matei la conducerea prefecturii.stai acolo si nu sifona modelul.