Din bugetul propriu, CJC achiziţionează locuinţe pentru medici
Din bugetul propriu,:CJC achiziţionează locuinţe pentru mediciConsiliul Judeţean Constanţa a aprobat, în şedinţa din luna noiembrie a anului trecut, o hotărâre privind achiziţionarea de bunuri imobile în regim de locuinţe de serviciu pentru „specialiştii (consultanţi, medici etc.) care-şi desfăşoară activitatea în cadrul serviciilor publice de interes judeţean".
Hotărârea a fost adoptată cu 26 de voturi, cei şapte consilieri judeţeni PDL abţinându-se cu privire la acest proiect, motivându-şi gestul prin faptul că ei identificau aici „probabilitatea unei noi afaceri social-democrate pe bani publici". „25 de locuinţe de serviciu, la un preţ mediu de 50.000 euro de locuinţă, înseamnă suma de 1.500.000 de euro", semnalau, ulterior şedinţei CJC, consilierii judeţeni democrat-liberali.
Mai nou, Consiliul Judeţean Constanţa a iniţiat procedura de achiziţie imobile în regim de serviciu pentru specialiştii mai sus menţionaţi, aşa cum prevede HCJ 373 din 29 noiembrie 2011.
Conform anunţului, documentaţia de atribuire se poate obţine de către persoanele interesate de la sediul CJC, Serviciul Achiziţii, între orele 9.00 - 17.00 sau poate fi descărcată de pe pagina de Internet a CJC. Cei interesaţi să participe la procedură sunt invitaţi să prezinte până la termenul limită de depunere a ofertei (n.r. 15 martie, ora 10.00), anexat acesteia, dovada taxei de participare în valoare de 100 de lei, garanţia de participare în valoare de 3.000 de lei, împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant. Numărul minim de ofertanţi pentru derularea procedurii este de trei. În ceea ce priveşte deschiderea ofertelor preliminare, aceasta va avea loc pe 15 martie, la ora 12.00, la sediul CJC.
Prin urmare, achiziţia celor 25 de imobile va avea loc, aşa cum a declarat şi vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir, în urma unei licitaţii. În ceea ce priveşte banii din care vor fi achiziţionate locuinţele pentru medici, acelaşi Cristinel Dragomir a declarat că este vorba de „bugetul CJC".
În expunerea de motive a hotărârii se specifică faptul că CJC a preluat managementul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, al Spitalului de Ftiziologie Agigea şi al Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud, dar şi că instituţia este preocupată de creşterea calitativă a serviciilor medicale, fapt pentru care consideră oportună achiziţionarea unui număr de 25 de imobile „pentru medicii specialişti care vor veni de la clinicile şi spitalele renumite din ţară şi din străinătate".
În acest context, se impune întrebarea: au venit toţi cei 25 de medici specialişti din ţară şi de peste hotare? Cine sunt aceştia? Amintim că, la un moment dat, se vorbea despre cooptarea în aceste spitale a unor profesionişti din Turcia şi Republica Moldova.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp