Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din ianuarie se reia traficul pe pod Lucrările la podul de la ecluza Cernavodă sunt în grafic

ro

14 Oct, 2011 01:10 3860 Marime text
pod.jpgReparaţiile la podul de la Cernavodă, intrat în reabilitare totală la începutul acestui an, s-au finalizat în proporţie de 80%

Procentajul a fost înaintat de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA în urma unei solicitări transmise la începutul acestei luni şi care avea ca obiect stadiul în care se află la acest moment lucrarea de puţin peste 11 milioane de euro.

La începutul acestui an, tot traficul care se descărca de pe Autostrada Soarelui a fost deviat prin Cernavodă după ce autorităţile au decis că podul nu mai poate suporta traficul, fiind nevoie de o reabilitare considerabilă, după ce ani la rând au fost efectuate doar reparaţii provizorii. Exista chiar riscul ca intrările pe pod să se prăbuşească. Lucrările au demarat imediat după sărbătorile de iarnă 2010, pe 10 ianuarie a.c.

Pod_cernavoda_1_sursa_foto_.jpgÎn ceea ce priveşte lucrările efectuate, până la data de 2 octombrie 2011 au fost montate suprastructuri metalice, au fost reabilitate culeele (infrastructura care se execută la capătul unui pod pentru a prelua sarcinile transmise de suprastructura acestuia şi a susţine calea de acces pe pod) Bucureşti şi Constanţa, pilele şi rigolele, s-au aplicat hidroizolaţia tablierului pe pod şi viaducte şi au fost montaţi stâlpii de iluminat şi parapetul pietonal.

Ceea ce a mai rămas de efectuat sunt lucrările de montare a bordurilor şi a parapetului direcţional, turnarea mixturii asfaltice şi montarea amortizoarelor de şoc antiseismic. Conform contractului, lucrările sunt prevăzute să se finalizeze în 24 de luni, perioada de deviere a traficului fiind între 10 ianuarie 2011 şi 10 ianuarie 2012. Cu alte cuvinte, traficul nu va fi reluat pe această rută mai devreme, chiar dacă pentru unii şoferi acest lucru nu este deloc o veste bună.

Banii pentru reabilitarea podului provin din fonduri europene, iar licitaţia a fost câştigată de constructorul SC Arcada Company SA Galaţi. Traficul în această perioadă a fost deviat prin Cernavodă, mai apoi pe DN2A, pe ruta Giurgeni - Hârşova - Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii