Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:24 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

ro

17 Mar, 2024 17:00 1284 Marime text
  • Președintele USR Mangalia, consilierul județean Semiran Abdurefi spune că după doi ani de zile autoritățile ar putea să atace în contencios-administrativ autorizațiile de contruire pentru construcțiile de pe taluzul municipiului Mangalia
  • Autorizațiile au fost emise de primarul de la Mangalia, Radu Cristian
  • Înainte însă, cei 19 consilieri din Consiliul Local Mangalia au adoptat hotărârea de Consiliu Local 162/2021 prin care a fost trecut terenul de pe faleza din domeniul public al municipalității în domeniul privat si astfel, a putut fi înstrăinat
  • Inspectoratul de Stat în Construcții a cerut încă de anul trecut Instituţiei Prefectului să anuleze în contencios administrativ autorizațiile de construire emise ilegal pentru construcțiile de pe taluz
  • Președintele USR Mangalia spune că a primit de la Prefectura Constanța un răspuns la petiția înaintată pe această speță, prin care i se aduce la cunoștință faptul că urmare a adreselor înaintate de Inspectoratul de Stat în Construcții vor fi formulate acțiuni de către prefect, în vederea anulării acestora de către instanța de contencios administrativ
 
 
 
Președintele USR Mangalia, consilierul județean Semiran Abdurefi spune că după doi ani de zile autoritățile ar putea să atace în contencios-administrativ autorizațiile de contruire pentru construcțiile de pe taluzul municipiului Mangalia.

Autorizațiile au fost emise de primarul de la Mangalia, Radu Cristian.

Înainte însă, cei 19 consilieri din Consiliul Local Mangalia au adoptat hotărârea de Consiliu Local 162/2021 prin care a fost trecut terenul de pe faleza din domeniul public al municipalității în domeniul privat si astfel, a putut fi înstrăinat.

Inspectoratul de Stat în Construcții a cerut încă de anul trecut Instituţiei Prefectului să anuleze în contencios administrativ autorizațiile de construire emise ilegal pentru construcțiile de pe taluz.

„Acele construcții de pe taluz-faleză Mangalia nu ar fi existat dacă terenul rămânea în domeniul public. Am folosit toate pârghiile legale pentru opri construirea celor doua hoteluri de pe taluz, care s-au edificat fără avize și autorizații.

Așa cum spuneam și atunci, beneficiarii acestor construcții sunt patronii SC Eco Corsa SRL. În urma sesizărilor USR Mangalia, către Garda de Mediu, răspunsul a fost clar: construcția nu are aviz, iar beneficiarului șantierului i-a fost aplicată o sancțiune de 60.000 de lei.


În plus, proiectul imobiliar nu deține nici avizul Apelor Române, întrucât acesta ar fi încălcat prevederile Legii 280/2003, privind Gospodărirea Integrată a zonei costiere, care stipulează, clar că, în spațiul cuprins între 50 și 150 de metri de la linia cea mai înaintată a mării, în funcție de lățimea costieră, sunt interzise orice construcții definitive. Spațiul pe care s-a construit în fața Hotelului Corsa are numai 22 de metri liniari până la apa mării”, susține Semiran Abdurefi.

Președintele USR Mangalia spune că a primit de la Prefectura Constanța un răspuns la petiția înaintată pe această speță, prin care i se aduce la cunoștință faptul că urmare a adreselor înaintate de Inspectoratul de Stat în Construcții ( adresele n.r. 27916/2023 și nr.27917/2023 având ca obiect autorizațiile de construire nr.328/ 329 din 5 decembrie 2022), vor fi formulate acțiuni de către prefect, potrivit dispozițiilor art 12 alin.1 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în vederea anulării acestora, de către instanța de contencios administrativ.


Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a preciat la rândul său că în cazul în care există sesizări din partea Inspectoratului de Stat în Construcții va proceda la acțiuni în instanța de contencios-administrativ.
 
PRECIZĂRI:
 


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

USR solicită prefectului județului Constanța să formuleze acțiune în contencios administrativ prin care să fie oprite ilegalitățile urbanistice din Mangalia

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii