Edilul a dispus o inventariere a tuturor clădirilor care au probleme cu fațadele. Ce decizia s-a luat cu privire la Palatul Navigației din peninsula constănțeană
Edilul a dispus o inventariere a tuturor clădirilor care au probleme cu fațadele. Ce decizia s-a luat cu privire
06 Nov, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
3338
Marime text
- La sfârșitul săptămânii trecute, locuitorii din zona peninsulară au sesizat faptul că în weekendul care a trecut, strada Nicolae Titulescu din Constanța a fost "inundată" de bucăți de tencuială care s-au desprins dintr-o clădire
- Este vorba despre Casa Embiricos, construită în anul 1922, cunoscută drept Palatul Navigaţiei, unul dintre cele mai fotografiate obiective de către turişti
- Frumuseţea arhitecturală a clădirii este în mare discrepanţa cu starea avansată de degradare în care se află astăzi construcţia
- Primarul Vergil Chițac a anunțat că s-a sesizat în legătură cu cele întâmplate și a anunțat că are în rezolvare situația
- Consilierul local PNL, Teo Hira a declarat pentru ZIUA de Constanța, că toate clădirile care au probleme cu fațadele aflate în administrarea primăriei sau a RAEDPP vor fi acoperite în cel mai scurt timp cu sisteme de protecție gen plasă
- În ceea ce privește situația imobilului Palatul Navigației, Hira susține că a recomandat primarului Vergil Chițac, după vizita la fața locului, ca gardurile de protecție din perimetru să fie relocate la o distanță potrivită,astfel încât trecătorii să nu fie puși în pericol
La sfârșitul săptămânii trecute, locuitorii din zona peninsulară au sesizat faptul că în weekendul care a trecut, strada Nicolae Titulescu din Constanța a fost "inundată" de bucăți de tencuială care s-au desprins dintr-o clădire.
Este vorba despre Casa Embiricos, construită în anul 1922, cunoscută drept Palatul Navigaţiei, unul dintre cele mai fotografiate obiective de către turişti.
Frumuseţea arhitecturală a clădirii este în mare discrepanţa cu starea avansată de degradare în care se află astăzi construcţia.
Primarul Vergil Chițac a anunțat că s-a sesizat în legătură cu cele întâmplate și a anunțat că are în rezolvare situația.
În vara anului trecut a fost desemnată de către municipalitate, firma care se va ocupa de transformarea Casei Embiricos din zona Peninsulară în incubator de afaceri.
Între timp, cel mai probabil la solicitarea edilului municipiului Constanța, la imobilul situat în Peninsulă au mers, consilierul local PNL, Teo Hira și directorul RAEDPP, Florin Gheroghe.
Urmare a analizei făcute la fața locului s-a luat decizia împrejmuirii fațadei cu un banner prin care, trecătorii sunt avertizați că există pericolul desprinderii unor bucăți de zidărie sau cornișă.
Consilierul local PNL, Teo Hira a declarat pentru ZIUA de Constanța, că toate clădirile care au probleme cu fațadele aflate în administrarea primăriei sau a RAEDPP vor fi acoperite în cel mai scurt timp cu sisteme de protecție gen plasă.
În ceea ce privește situația imobilului Palatul Navigației, Hira susține că a recomandat primarului Vergil Chițac, după vizita la fața locului, ca gardurile de protecție din perimetru să fie relocate la o distanță potrivită,astfel încât trecătorii să nu fie puși în pericol.
Între timp, potrivit lui Hira, edilul a dispus o inventariere a tuturor clădirilor care au probleme cu fațadele.
În ceea ce privește Palatul Navigației/Casa Embiricos, proiectul demarat anul trecut de municipalitate, prevede reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii din strada Nicolae Titulescu, nr.13, (Casa Embiricos - fostul Palat al Navigației) și transformarea ei într-un incubator de afaceri modern, care se dorește să devină primul hub regional dedicat industriilor creative pentru antreprenorii din partea de sud-est a României.
Incubatorul va putea găzdui 17 întreprinderi mici și mijlocii nou înființate și peste 160 de persoane cărora le va putea fi oferită consultanță în managementul și dezvoltarea afacerilor, în servicii juridice și de contabilitate.
Potrivit contractului, elaborarea documentaţiei tehnico-economice (DTAC, PT) se va face în două faze, cu respectarea următoarelor condiţii: faza I– Elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), Documentaţie Tehnică pentru Organizarea Execuţiei Lucrărilor ( DTOE), Proiect Tehnic (PT) şi detalii de execuţie (DDE) şi Faza II – Prestarea serviciului de asistenţă tehnică din partea proiectantului.
Valoarea totala a achiziţiei (fără TVA) este de 165.400 lei.
Contractul a fost atribuit bucureştenilor de la Studio Art Construct SRL, cu sediul social pe strada Aleea Gorneşti, Nr. 3, Bucureşti.
Citește și:
Constănțeanul supărat Casa Embiricos, care ar trebui să devină un incubator de afaceri, în pericol! Bucăți solide de tencuială au căzut de la înălțime!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii