Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finanțarea asigurată de PNRR Sistem de supraveghere video și spații urbane dotate cu infrastructuri TIC, implementat de Primăria Năvodari

ro

15 May, 2024 09:06 616 Marime text
  • Contractul de finanțare pentru extinderea și modernizarea sistemului de supraveghere video și dotare spații urbane cu infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local) a fost semnat.
  • De asemenea, a fost emis Certificatul de Urbanism, după ce în prealabil, proiectul a fost depus în vederea finanțării.
  • Pentru a se crea premisele execuției lucrărilor de extindere a sistemului de supraveghere și pentru a se realiza montarea băncilor inteligente, a fost elaborat Studiul de Fezabilitate.
 
Primăria Năvodari continuă proiectul care se referă la extinderea și modernizarea sistemului de supraveghere video și
dotare spații urbane cu infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local).
 
Contractul de finanțare a fost semnat, transmit reprezentanții Primăriei Năvodari. De asemenea, a fost emis Certificatul de
Urbanism, după ce în prealabil, proiectul a fost depus în vederea finanțării.
 
Finanțarea a fost aprobată, proiectul fiind inclus în lista publicată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru proiectele aprobate și finanțate din PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență, C10 – Fondul Local, I.1.2 - Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local).
 
Pentru a se crea premisele execuției lucrărilor de extindere a sistemului de supraveghere și pentru a se realiza montarea băncilor inteligente, a fost elaborat Studiul de Fezabilitate.
 

„După aprobarea acestuia, în cursul anului 2024 se va elabora proiectul tehnic și se vor executa lucrărilor de montare a 226 camere IP noi și 12 camere LPR cu facilitate de recunoaștere  număr de înmatriculare, se va reface rețeaua- înlocuire fibră optică rețea pe o lungime de 1232 ml, precum și extinderea rețelei de fibră optică pe o lungime de 2100 ml, inclusiv accesorii“, au mai subliniat repreznetanții Primăriei Năvodari.

 
Totodată, se vor monta 140 de bănci inteligente prevăzute cu minim 2 porturi USB pentru încărcare dispozitive, precum și dispozitive de furnizare servicii de internet prin wi-fi prin care se va asigura accesul gratuit al populației la internet.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
Casa de Cultură din Năvodari, modernizată prin POR 2014–2020. Sala de spectacole, gata în proporție de 26%

Primăria Năvodari, județul Constanța închiriază trei spații. Ce suprafață au și unde sunt situate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii