Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foştii candidaţi, consilieri judeţeni cu acte în regulă

ro

14 Jun, 2012 01:00 1897 Marime text

consilieri.jpgNoii consilieri din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi-au ridicat, ieri, mandatele de aleşi, în cadrul unui eveniment găzduit de Sala Remus Opreanu a Prefecturii Constanţa.

Acţiunea a început cu aproximativ 40 de minute întârziere, cel aşteptat fiind chiar preşedintele CJC reconfirmat în funcţie, Nicuşor Constantinescu. De menţionat este, totodată, faptul că nu toţi cei care, potrivit listelor depuse la Biroul Electoral Judeţean, au câştigat un mandat de consilier judeţean au venit, ieri, să-şi ridice certificatele doveditoare ale alegerilor din 10 iunie.

Consilieri judeţeni cărora reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean le-au înmânat mandatele provin din rândurile USL, ale PDL şi ale PP-DD. Trebuie precizat însă faptul că nu toţi cei care şi-au ridicat mandatul vor rămâne să activeze în CJC, unii dintre ei pregătindu-se deja de retragere, urmând să fie înlocuiţi, potrivit prevederilor legale, de colegii de partid.

În contextul evenimentului, preşedintele CJC a ţinut să menţioneze: „Aceste alegeri au demonstrat că voinţa cetăţenilor este mai presus de voinţa partidelor politice". Nicuşor Constantinescu a explicat, ulterior: „Acest mandat, 2012 - 2016, este poate mai important decât cele care au fost până acum, pentru că ni se cere, la toate capitolele, să ne apropiem de standardele Uniunii Europene, inclusiv la capitolul dezvoltare economică, dezvoltare a infrastructurii şi asta înseamnă că noul Consiliu Judeţean Constanţa trebuie să facă mai mult decât a făcut până acum, alături de celelalte instituţii". Dacă luăm în considerare faptul că judeţul Constanţa este departe de a fi campion sau exemplu în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene, declaraţia lui Constantinescu poate fi considerată ca fiind un semnal de alarmă pentru cei care vor conduce, în următorii patru ani, judeţul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii