Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gospodinele şi-au aprovizionat cămara „Zilele Recoltei" la Năvodari, un real târg de toamnă (galerie foto)

ro

24 Oct, 2011 01:00 1738 Marime text
cap_3.jpgTimp de trei zile, năvodărenii şi-au putut umple cămările la preţuri destul de mici comparativ cu cele practicate de alţi comercianţi. La Zilele Recoltei de la Năvodari, care au avut loc pe Stadionul din localitate, au participat sute de năvodăreni, dar şi constănţeni veniţi şi pentru a asista la concursurile care s-au organizat în această perioadă.

Manifestarea adevenit deja o tradiţie locală şi este aşteptată cu nerăbdare de producătorii locali şi dinlocalităţile învecinate, precumşi de locuitorii oraşului. La cea de-a noua ediţie a Zilelor Recoltei, organizatorii au inclus în programul celor trei zile, cât a ţinut evenimentul, mai multe concursuri tematice, scopul principal fiind acela de a-i încuraja pe comercianţi şi a-i motiva pe locuitori să achiziţioneze produse de o calitate superioară. Comerciantul cu cea mai bine aprovizionată tarabă a primit din partea organizatorilor drept premiu scutire de la plata taxei pe tarabă pe o perioadă de trei luni, iar câştigătorii locurilor doi şi trei au primit scutiri de la plata taxei pe tarabă pe o perioadă de două luni, respectiv o lună. Nici locuitorii oraşului ce au trecut pragul târgului nu au fost uitaţi de organizatori. Aceştia i-au recompensat cu produse agroalimentare, cei mai curajoşi participând chiar la concursurile organizate, precum competiţiile de cărat saci plini cu cartofi sau de degustat vin.

 navodari_-_ziele_orasului.jpg

Cele mai „disputate" competiţii au fost „Cel mai rapid băutor de vin" şi „Concursul marinăresc de tras sfoara". Participanţii au putut degusta cei mai buni mici, fasole cu ciolan şi vin, pe care autorităţile locale le-au oferit din plin participanţilor. „Am încercat să creăm un spaţiu tradiţional, un loc de unde gospodinele să îşi poată aproviziona cămara pentru iarnă, plus că ne-am dorit ca locuitorii oraşului să poată veni să se relaxeze la sfârşit de săptămână. Zilele Recoltei de la Năvodari a fost un eveniment ce s-a încadrat cu adevărat într-un târg de toamnă, unde producători locali, dar şi din alte zone şi-au putut expune marfa, iar cetăţenii interesaţi au avut de unde să le aleagă pe cele mai bune", a spus primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, la finalul evenimentului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii