Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul consilierilor locali PSD au înregistrat proiectului „Protocol pentru Viitor. Intership plătit pentru tinerii din Constanţa” !

ro

22 Apr, 2024 12:01 685 Marime text
Constanța poate oferi multe oportunități tinerilor dacă există mai multă preocupare din partea autorităților locale, consideră aleșii locali PSD.

„Deoarece aceștia sunt discriminaţi pe piaţa muncii, fiind deseori refuzaţi pentru a ocupa un loc de muncă, fie pentru că nu au experienţă, fie pentru că nu au competenţele necesare postului respectiv, competenţe dobândite în urma studiilor absolvite, social-democrații vin cu soluţii pentru a conecta tinerii cu mediul de afaceri cu autorităţile publice locale şi unităţile de învăţământ, respectiv, pentru a conecta competenţele tinerilor cu cele solicitate pe piaţa forţei de muncă, oferind posibilitatea tinerilor de a participa ca interni remunerați prin programul „Protocol pentru Viitor. Internship plătit pentru tinerii din Constanţa”, susține liderul consilierilor locali PSD, Costin Răsăuțeanu

Proiectul care a fost înregistrat astăzi la secretariatul Consiului Local Municipal Constanța și vizează aprobarea  „Programului de internship în cadrul Primăriei municipiului Constanţa şi al instituţiilor, serviciilor şi societăţilor subordonate”.


Etape de implementare a programului:

⦁    Semnarea acordului de parteneriat între Primăria municipiului Constanţa, pe de o parte, şi  operatori economici, unităţi de învăţământ preuniversitar/universitar şi alte autorităţi şi instituţii publice locale, pe de altă parte, care doresc să participe la programul “Protocol pentru Viitor. Internship plătit pentru tinerii din Constanţa”.
⦁     Înfiinţarea şi administrarea unei platforme digitale de către Primăria municipiului Constanţa, unde vor avea acces tinerii şi părţile semnatare ale acordului de parteneriat, respectiv:
⦁    autorităţile şi instituţiile publice locale, pentru a înregistra ofertele de internship plătit
⦁    operatorii economici, pentru a înregistra ofertele de internship plătit
⦁    unităţile de învăţământ, pentru a oferi informaţii actualizate cu privire la numărul de absolvenţi, specializările şi competenţele absolvenţilor
⦁    tinerii, pentru a aplica pentru un program de internship.

⦁     Formarea grupurilor consultative, pentru a facilita implementarea programului, din care să facă parte reprezentanţi ai asociaţiilor de elevi, ai asociaţiilor de studenţi, ai organizaţiilor patronale, ai instituţiilor publice şi ai mediului universitar. În cadrul grupului se vor căuta cele mai potrivite mijloace de mediatizare a programului şi a avantajelor acestuia, precum şi facilităţi de stimulare pentru firmele care oferă, prin intermediul parteneriatului, programe de internship plătit tinerilor.
⦁     Implementarea în cadrul Primăriei municipiului Constanţa şi al instituţiilor, serviciilor şi societăţilor subordonate a „Programului de internship”, conform Anexei 2.
⦁     Organizarea anuală în luna aprilie a “Târgului de internship plătit pentru tineri”, de către Primăria municipiului Constanţa prin Direcţia organizare evenimente. La acest târg vor fi prezentate toate ofertele de internship oferite de autorităţile şi instituţiile publice locale, precum şi de operatorii economici, semnatari ai acordului de parteneriat. Târgul va fi deschis tuturor tinerilor care doresc să aplice pentru un program de internship plătit.

Beneficii

Pentru tineri:

⦁    oportunitatea de a aplica cunoștințele teoretice într-un mediu de lucru real
⦁    dezvoltarea şi îmbunătăţirea cunoștințelor și abilităților

⦁    creșterea nivelului de cunoaștere și înțelegere cu privire la rolul și specificitatea activității în care vor desfăşura stagiul  
⦁    posibilitatea de a înțelege mai bine cerințele și așteptările pieţei muncii
⦁    vechime în muncă
⦁    creşterea veniturilor
⦁    acces la mentori și profesioniști care pot oferi ghidare și sfaturi
⦁    ocazia de a explora diferite domenii și de a descoperi dacă o anumită carieră este potrivită pentru ei, prin prisma evaluării culturii organizaționale
⦁    posibilitatea de a construi o carieră profesională în firma respectivă
⦁    dezvoltarea sentimentului de responsabilitate și autonomie

Pentru organizaţia-gazdă:
⦁    acces la talente proaspete și inovatoare
⦁    aducerea unui plus de energie, de idei şi soluţii
⦁    posibilitatea de a evalua potențiali viitori angajați într-un mediu de lucru real
⦁    internii pot ajuta la gestionarea proiectelor suplimentare
⦁    completarea echipei în perioade aglomerate
⦁    angajații care oferă mentorat îşi dezvoltă abilitățile de leadership
⦁    alocarea din buget este minimă, spre deosebire de contractele de muncă în perioada de probă

Rezultate preconizate

⦁    Acordarea unor șanse reale tinerilor pentru integrarea pe piața muncii
⦁    Crearea premiselor unei mai bune absorbții a forței de muncă tinere
⦁    Reducerea şomajului în rândul tinerilor
⦁    Pregătirea potențialilor angajați în domeniile care se confruntă cu lipsă de personal
⦁    Reducerea numărului de tineri care pleacă din localitate pentru un loc de muncă mai bun
⦁    Reducerea discriminării tinerilor şi a celor cu dizabilităţi
⦁    Reducerea riscului de sărăcie în rândul tinerilor
⦁    Reducerea comportamentelor violente, a dependenţelor şi a cazurilor de încălcare a legii, prin oferirea tinerilor de alternative de petrecere a timpului, a vacanţelor, prin creşterea contactelor sociale şi a încrederii/speranţei.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii