Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:09 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a alocat bani pentru Sala Polivalentă de la Constanța, după reaprobarea noilor indicatori tehnico-economici

ro

11 Nov, 2021 00:00 2500 Marime text
⦁ Guvernul a decis, în ședința de ieri, alocarea a 113.906.000 de lei, odată cu reaprobarea indicatorilor tehnico-economici, pentru implementarea proiectului de investiţii “Sală Sport Polivalentă - 5.000 locuri”, în municipiul Constanța
⦁ Sala polivalentă din Constanța va avea 3 niveluri, cu un total de 18.500 mp și o capacitate de 5.000 de locuri
⦁ Din punct de vedere funcțional, clădirea va cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional, dimensionată pentru terenuri de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport
⦁ De asemenea, noua sală polivalentă va fi prevăzută și cu o zonă cu gradene, care va asigura locurile pentru public, spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități



La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de ieri, alocarea a 113.906.000 de lei, odată cu reaprobarea indicatorilor tehnico-economici, pentru implementarea proiectului de investiţii “Sală Sport Polivalentă - 5.000 locuri”, în municipiul Constanța.

“Demararea proiectului de construcție a sălii polivalente, prin reaprobarea indicatorilor tehnico-economici, este un obiectiv important pentru comunitate, având în vedere că, în prezent, cea mai mare sală de sport care există în municipiu are o capacitate de doar 1.800 de locuri”, a precizat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

Sala polivalentă din Constanța va avea 3 niveluri, cu un total de 18.500 mp și o capacitate de 5.000 de locuri. Din punct de vedere funcțional, clădirea va cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional, dimensionată pentru terenuri de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport. De asemenea, noua sală polivalentă va fi prevăzută și cu o zonă cu gradene, care va asigura locurile pentru public, spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spații pentru sportivi, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, zone administrative, de depozitare și tehnice, precum și spații operaționale, în vederea asigurării unei funcționări eficiente, în conformitate cu standardele și normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, sala polivalentă va fi prevăzută și cu spații pentru dotări secundare de tip comercial, precum cafenele, magazine cu caracter sportiv și cu zone special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP.


Cseke Attila, ministrul dezvoltării: Hotărârea de Guvern de astăzi pentru aprobarea indicatorilor urmărește, în primul rând, deblocarea unei investiții care a fost demarată încă din 2016. De altfel, în prezent, avem 30% din această construcție executată, însă, după inițierea realizării obiectivului de investiții, au avut loc o serie de modificări legislative și creșteri ale prețului inițial, cu impact asupra valorii obiectivului de investiții, care au condus la necesitatea reavizării și reaprobării indicatorilor tehnico-economici pentru ca investiția să poată continua. Estimăm finalizarea proiectului în următorii doi ani.

Obiectivul de investiții este finanțat în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social – Subprogramul ”Săli de sport”, derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, societate aflată în subordinea MDLPA. Conform indicatorilor tehnico-economici, participarea financiară revine CNI în cuatum de 97.016.000 de lei și confinanțare din partea primăriei municipiului Constanța - în valoare de 16.890.000 de lei.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Lucrările la Sala Polivalentă din Constanța sunt realizate în proporție de 30%

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii