Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată de ce a fost anulată procedura de atribuire a contractului cadru pe 5 ani privind dezinsecția din Constanța

ro

18 Jun, 2024 17:00 891 Marime text
Sursa foto: Primăria Constanța
  • Anularea a avut loc pe 14 iunie 2024
  • Obiectul prezentei proceduri este achiziția contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare pentru activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și tratamente fitosanitare al municipiului Constanța
 
Primăria municipiului Constanța a anulat licitația privind achiziția contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare pentru activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și tratamente fitosanitare al municipiului Constanța.
 
Anularea a avut loc pe 14 iunie 2024, motivul anulării fiind: „Decizie a cumpărătorului, nu în urma unei cereri a ofertantului de soluționare a căilor de atac privind atribuirea, datorată unor erori tehnice sau procedurale, Anulare în conformitate cu prevederile art. 212, alin. (1) lit. c) si d) și alin. (2) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările”.
 
Obiectul prezentei proceduri este achiziția contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare pentru activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și tratamente fitosanitare al municipiului Constanța. Conform anunțului de participare de pe platforma SEAP, valoarea totală a achiziției era estimate la suma de 106.547.939,1 lei, contractul fiind planificat pentru 60 de luni (5 ani).
 
Potrivit notificării privind anularea procedurii, sunt făcute următoarele precizări:
 
„În data de 20.12.2023, a fost publicat anunțul de participare pentru procedura de atribuire a contractului cadru având ca obiect „Achiziția contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare pentru activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și tratamente fitosanitare al municipiului Constanța”.
 
În data de 03.01.2024, la CNSC au fost depuse contestații de către doi operatori economici împotriva documentației de atribuire a contractului privind delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare pentru activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și tratamente fitosanitare în municipiul Constanța, în cadrul cărora s-a solicitat inclusiv suspendarea procedurii de atribuire.
 
În data de 08.02.2024, CNSC admite contestația în parte și dispune remedierea documentației de către autoritatea contractantă.
 
În data de 27 februarie 2024, s-a formulat plângere pe rolul Curții de Apel Constanța, împotriva deciziei pronunțată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor formulată împotriva documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare pentru activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și tratamente fitosanitare în municipiul Constanța.
 
În data de 15 martie 2024, a fost pronunțată Sentința Civilă nr. 104/15.03.2024 emisă de Curtea de Apel Constanța, Secția Contencios Administrativ și Fiscal, prin care se modifică în parte decizia CNSC nr. 334/08.02.2024, astfel:
 
  1. Instanța oblige autoritatea contractantă să completeze documentația de atribuire cu suprafețele de execuție detaliate pentru serviciile de tratamente aviochimice printr-o coloană separate în Anexa nr. 2.2, capitolul III, anexă la caietul de sarcini
  2. Instanța obligă autoritatea contractantă la remedierea art. 21 din caietul de sarcini, în sensul indicării suprafețelor de execuție de 9.962 mp, 79.969 mp și 398.480 mp, aferente serviciilor, cu determinarea implicită a noii valori estimate a contractului, raportate la valorile, echivalente în metri cubi, remediate, dar și modificarea centralizatorului de prețuri, anexă la formularul de ofertă, rezultate din aplicarea coeficientului de înălțime de 2,5 metri”.
Primăria mai precizează că unitățile de măsură evidențiate în Aenxa nr. 2.2, capitolul I, anexă la caietul de sarcini, sunt exprimate în metri pătrați și au stat la baza calculării valorii estimate a procedurii de atribuire privind contractul de mai sus, astfel:
  • Serviciul de dezinsecție interioară – 199.240,00 lei/5 ani
  • Serviciul de deratizare interioară – 186.090,15 lei/5 ani
  • Serviciul de dezinsecție interioară – 199.240,00/5 ani
 
Astfel, în aceeași notificare se precizează la final faptul că „întrucât s-au constatat erori sau omisiuni, iar autoritatea contractantă se află în imposibilitatea de a adopta măsuri corrective fără ca aceasta să conducă la încălcarea principiilor prevăzute la art. 2 alin. (2) din Lege”.
 
Totodată, amintim că în luna mai 2024, Primăria Constanța a atribuit un contract privind achiziția serviciului de dezinsecție, deratizare și tratamente fitosanitare în municipiul Constanța. Valoarea contractului este de 7.115.365.54 lei, respectiv 1.423.073 euro iar câștigător este Allchim DDD CO SA.
 
Despre Allchim DDD CO SA
 
Societatea Allchim DDD CO SA a fost înființată în anul 2020, în municipiul Constanța și are ca activitate principală activități de curățenie.
Potrivit www.termene.ro, acționari în cadrul firmei sunt Florina Oana Bajdechi și Ionuț George Bajdechi. Cel din urmă este și administratorul societății și mai figurează și în Fotovoltaic Sun Park SRL și în Sea Balance SRL.

Pentru 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 6,453,351 lei, cu un profit de 1,353,643 lei și 55 de angajați, potrivit www.termene.ro. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 11.37%.

Compania Allchim DDD CO SA a încheiat 112 contracte de achiziții publice în valoare totală de 2.618.155,22 lei cu mai multe instituții printre care și CT BUS, DGASPC sau Primăria Constanța cu care a încheiat în 2019 un contract de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în municipiu pe 4 ani.

În 2023, municipalitatea a atribuit direct societății Allchim DDD CO , serviciul de dezinsecție exterioară în municipiul Constanța, un contract de 265.289.54 lei fără TVA.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Allchim DDD CO SA face și în 2024 dezinsecție, deratizare și tratamente fitosanitare în municipiul Constanța (DOCUMENT)

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii