Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată primul pas pe care l-au făcut Noii primari s-au grăbit la instanţă

ro

15 Jun, 2012 02:05 2343 Marime text
primariininstanta-buletindevot.jpgÎn procesul de constituire a autorităţilor administraţiei publice locale primul pas este reprezentat de validarea alegerii primarului de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află comuna sau oraşul. Mulţi dintre şefii administraţiilor locale constănţene confirmaţi sau reconfirmaţi în funcţie în alegerile locale din 10 iunie s-au dovedit a fi nerăbdători, în sensul că s-au grăbit la judecătorie pentru a-şi valida mandatele.

Astfel, la Judecătoria Constanţa au fost înregistrate patru dosare de validare a primarilor aleşi la scrutinul de duminică. Primul dosar a fost înregistrat pe 12 iunie şi este vorba despre validarea Marianei Gâju, aflată la debutul celui de-al patrulea mandat.

Potrivit portalului instanţelor constănţene, la Judecătoria Constanţa au fost înregistrate şi dosarul de validare a mandatului social-democratului Valentin Saghiu, ales primar al oraşului Murfatlar, dar şi cel de validare a social-democratului Nicolae Matei, reconfirmat în funcţia de edil-şef al oraşului Năvodari. Nu în ultimul rând, pe data de 13 iunie a fost depus şi dosarul de validare a primarului din circumscripţia electorală numărul 51: comuna Nicolae Bălcescu. Primarul acestei localităţi este liberalul Viorel Bălan.

Iorguş n-a depus dosarul de validare

Şi Judecătoria Mangalia a înregistrat astfel de dosare de validare a mandatului de primar. Este vorba despre Gheorghe Manta, primarul USL al comunei Chirnogeni, social-democratul Gheorghe Cenuşă - gospodarul-şef al comunei Dumbrăveni, Cristea Gâscan - primarul USL al comunei Independenţa şi Mugur Mitrana (USL) - şeful administraţiei publice locale din 23 August. Dintre aceştia, Mitrana şi Manta au depuse dosarele pentru validarea în funcţie încă de pe 12 iunie, în timp ce ceilalţi doi au făcut acest lucru pe 13.

De remarcat este faptul că pentru mandatul lui Zanfir Iorguş nu fusese depus un dosar de validare.

Zece primari nerăbdători

Conform portalului mai sus menţionat, la Judecătoria Hârşova au fost înregistrate zece dosare de validare a mandatului de primar, toate cele zece fiind depuse la două zile după încheierea procesului electoral (n.r. pe 12 iunie). Este vorba despre dosarele lui Marius Berbec (USL), primarul comunei Vulturu, Tudor Nădrag (PSD), edilul-şef al oraşului Hârşova, Adrian Vartolomei (USL), gospodarul-şef din Ghindăreşti, Dorinela Irimia (UNPR), primarul comunei Saraiu, Tudorel Gurgu (PDL), şeful administraţiei publice locale din Ciobanu, Gigel Sava (USL), primarul comunei Horia, Vasile Neicu (USL), gospodarul-şef din Pantelimon, Gheorghe Frigioi (USL), primarul localităţii Crucea, Constantin Cinpoiaşu (USL) - Gârliciu şi Gheorghe Murat (PSD) - Topalu.

Şi la Judecătoria Medgidia au fost depuse 23 de dosare de validare a mandatului de primar, dar pe portal nu este specificat de către cine au fost depuse acestea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii