În ședința de Consiliu Local Constanța au fost aprobate contravențiile pentru cei care parchează după ureche, dar și demolarea activelor amplasate pe terenul viitoarei Săli Polivalente
În ședința de Consiliu Local Constanța au fost aprobate contravențiile pentru cei care parchează după ureche,
31 Jul, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
3012
Marime text
- Proiectul de hotărâre de Consiliu Local Municipal care stabilește cuantumului amenzilor pentru persoanele care nu respectă regulamentul locurilor de parcare din oraş a fost votat ieri în ședința ordinară de CLM
- Aleșii liberali au votat împotrivă, cu toate acestea proiectul a trecut
- Cei care parchează pe locurile altor persoane, vor fi amendați de Poliția Locală
- Contravențiile sunt cuprinse între 200 și 600 lei
- Aleșii locali au fost aprobat și lucrările de demolare a unor active amplasate pe amplasamentul obiectivului de investiții Sală Sport Polivalentă 5000 de locuri zona Badea Cârțan
- Aproximativ 4,3 milioane de euro vor merge către cluburile sportive din municipiu
Proiectul de hotărâre de Consiliu Local Municipal care stabilește cuantumului amenzilor pentru persoanele care nu respectă regulamentul locurilor de parcare din oraş a fost votat ieri în ședința ordinară de CLM. Aleșii liberali au votat împotrivă, cu toate acestea proiectul a trecut.
Potrivit proiectului votat, cei care parchează pe locurile altor persoane, vor fi amendați de Poliția Locală. Se constituie contravenție următoarele situații: utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau tarifului corespunzător stabilit de către Consiliul Local; punerea utilizatorului de drept al unui loc de parcare în imposibilitatea de a-l folosi sau ocuparea unui loc de parcare destinat parcării/încărcării autovehiculelor electrice cu un alt autovehicul.
Amenzile pentru cei care nu vor respecta punctele primele două situații descrise în regulament este cuprinsă între 200 și 600 de lei, iar pentru ocuparea unui loc de parcare destinat parcării/încărcării autovehiculelor electrice cu un alt autovehicul, contravenția este cuprinsă între 200 și 400 de lei.
Se demolează corpurile Cl, C2, C3, C4, C5, C6, C7, C8, C9, C10, C11, C12, C13, C14 și C15
Tot ieri au fost aprobate lucrările de demolare a unor active amplasate pe amplasamentul obiectivului de investiții Sală Sport Polivalentă 5000 de locuri zona Badea Cârțan.
O firmă din Cluj care a demolat și fabrica de Bere Ursus va pune la pământ activele aflate pe terenul viitoarei săli Polivalente din Constanța. Valoarea totală estimativă conform devizului general este: 306.200,35 lei fără TVA, respectiv 364.359,42 lei cu TVA. Terenul va trebui eliberat de sarcini deoarece există un Protocol încheiat cu MDRAP prin CNI SA conform HCL nr. 279/18.12.2014, iar municipalitatea are sarcina să asigure condițiile necesare construirii sălii de sport prin dezafectarea construcțiilor dotărilor existente pe amplasament. Execuția lucrarilor de demolare constau în demolări, demontări, dezafectari, defrișări și colectare, sortare și transport la depozitele autorizate al deșeurilor rezultate, pentru corpurile Cl, C2, C3, C4, C5, C6, C7, C8, C9, C10, C11, C12, C13, C14 și C15. Proiectul se va implementa în 2 luni. Vă reamintim, Primăria Constanța a atribuit pe 12 iunie a.c contractul pentru lucrări de demolare. Terenul pe care se doreşte a se face investiţia, respectiv demolarea are o suprafaţă de 78.335 mp. Lucrările de demolarea vor fi realizate de societatea SMZ IMPEX SRL cu sediul social în Cluj Napoca Aceeași firmă s-a ocupat în primăvara anului 2013 de demolarea Fabricii de Bere Ursus. La sfârșitul lunii mai a.c., au început lucrările la Sala Polivalentă din Constanța, un proiect de aproximativ 68 de milioane de lei. Scopul realizării acestui obiectiv de investiții este: revitalizarea unei baze sportive existente în Constanța și sprijinirea de către municipalitate a sportului. Construcţia sălii este realizată de asocierea SC Euromateria SRL, SC Aduro Impex SRL, Conpat SCARL - Delta CON SRL, Research Consorzio Stabile SC ARL prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.
Bani pentru cluburile sportive private
Consilierii locali au aprobat și banii pe care îi primesc cluburile sportive private din municipiu pentru derularea activităților competiționale. Liberalii nu au susținut nici acest acest proiect. Consilierul Local municipal PNL , Adriana Arghirescu reproșează primarului că nu se finanțează sportul din scoli și nu se investește în infrastructura școlară care ar trebui să stimuleze copii să facă sport și să se dezvolte armonios.
“ Avem copii campioni cu rezultate deosebite care se simt abandonați de societate iar singurii susținători ai acestora sunt părinții și familiile lor. Decontăm salarii de mii de euro în condiții de pandemie în care competiile sportive sunt limitate iar salariile au fost susține prin măsuri guvernamentale privind șomajul tehnic și stimulent de reangajare de 41% din salariu pe o perioadă de 3 luni. Este adevărat că sumele maxime acordate de stat nu se compară cu salariile de mii de euro ale sportivilor acestor cluburi, dar așa cum mediul privat supraviețuiește și luptă pentru menținerea afacerilor în aceasta perioadă de pandemie, tot așa ar trebui și cluburile sportive să și ajusteze bugetele în concordanță cu activitatea desfășurată în condițiile actuale de criză sanitară. Primarul Făgădău are ca prioritate pentru voturile din 27 septembrie cheltuirea banilor constănțenilor pe salarii pentru sportivi, de altfel ,abonați anual la această “conductă” de bani publici" – a precizat alesul liberal. Este vorba despre aproximativ 4,3 milioane de euro.
Pe ordinea de zi a ședinței de ieri s-au aflat 61 de proiecte, dintre care trei au fost retrase. Este vorba despre proiectele 47, 48 și 51. De asemenea nu au trecut de votul aleșilor, proiectele 38 și 57, care făceau referire la vânzarea unor terenuri.
Citește și:
Este ședință de Consiliu Local. Se votează amenzile pentru ocuparea "abuzivă" a locurilor de parcare!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii