În ședința precedentă, proiectul a fost respins Mihai Lupu propune o nouă arhitectură instituțională. PNL reclamă aspecte de nelegalitate, Pro România depune amendamente. PMP votează, USR și PSD, tac! (DOCUMENTE)
În ședința precedentă, proiectul a fost respins: Mihai Lupu propune o nouă arhitectură instituțională.
11 Dec, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1652
Marime text
- Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte printre care și proiectul nr.316/2023 privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța
- Menționăm că în cadrul ședinței CJC din luna noiembrie, aleșii județeni liberali au votat împotriva proiectului, acuzând faptul că le-a fost pus la dispoziție cu întârziere, dar și faptul că acesta era incomplet
- Au fost înregistrate 17 voturi „pentru", 17 „împotrivă" și 3 „abțineri”
- Aleșii județeni de la PSD și USR au votat proiectul propus de Mihai Lupu
- Consilierii PNL invită la respectarea legii, astfel încât să putem avea un proiect de hotărâre care va fi în interesul instituției, fără a fi făcut în culise, doar în ideea de a oferi niște poziții unor persoane
- Liderul grupului de consilieri județeni de la Pro România, președintele filialei Constanța, Răzvan Filipescu a menționat că va depune amendamente la nivelul comisiei care vizează atât alocarea unor posturi în cadrul noii organigrame cât și obligativitatea prezentării și supunerii aprobării Regulamentului de Organizare și Funcționare atât pentru Consiliul Județean Constanța cât și pentru Drumuri Județene SA, așa cum s-a propus în cazul instituțiilor subordinate administrației județene
- PMP Constanța, consilierul județean Claudiu Palaz a precizat pentru ZIUA de Constanța că cei trei consilieri ai formațiunii politice vor vota Organigrama
Consiliul Județean Constanța se reunește în ședința ordinară pe 15 decembrie.
Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte printre care și proiectul nr.316/2023 privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța.
Menționăm că în cadrul ședinței CJC din luna noiembrie, aleșii județeni liberali au votat împotriva proiectului, acuzând faptul că le-a fost pus la dispoziție cu întârziere, dar și faptul că acesta era incomplet.
Au fost înregistrate 17 voturi „pentru", 17 „împotrivă" și 3 „abțineri”.
Aleșii județeni de la PMP și USR au votat proiectul propus de Mihai Lupu dar și mare parte dintre consilierii județeni de la PSD.
Vicepreședintele CJC, Stelian Gima a explicat imediat după ședință, pentru ZIUA de Constanța motivul votului negativ al tuturor consilierilor liberali.
„Proiectul a venit foarte târziu și din punctul nostru de vedere era incomplet, lipseau mai multe rapoarte importante", a spus Gima.
Potrivit textului proiectului, pe care îl puteți studia integral în secțiunea „documente” sub incidența Ordonanței de Urgență nr.90/27.10.2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023, administrația județeană trebuie să reducă numărul posturilor cu 10%.
Grupul consilierilor județeni PNL au transmis că vor vota noua Organigramă doar dacă sunt îndeplinite procedurile și normele legale
„Din partea grupului de consilieri PNL din cadrul CJ Constanța, există toată deschiderea ca acest proiect să fie adoptat cu celeritate, însă este necesar să fie îndeplinite atât procedurile administrative, cât și cele legale, fapt ce nu s-a întâmplat în sedința anterioară.
Invităm la respectarea legii, astfel încât să putem avea un proiect de hotărâre care va fi în interesul instituției, fără a fi făcut în culise, doar în ideea de a oferi niște poziții unor persoane.
În același timp, credem că am depășit perioada și modelul lui Nicușor Constantinescu, un stil total nepotrivit, nerespectuos față de consilieri, dar și care ocolește adesea legea“ au precizat reprezentanții PNL Constanța printr-un comunicat de presă.
Care sunt problemele organigramei reclamate de aleșii PNL
- Organigrama, noua arhitectură instituțională a Consiliului Județean, rezultată în urma procesului de reorganizare, este obligatoriu să fie însoțită și susținută de explicații referitoare la fiecare permutare realizată în cadrul instituției.
- Inițiatorul trebuie să argumenteze în baza căror criterii au fost luate deciziile privind reorganizarea fiecărei structuri, fie că este vorba de diminuare, comasare sau desființare a unor entități, inclusiv în contextul creării de noi servicii sau direcții
- Este obligatoriu ca, o dată cu adoptarea Organigramei, să fie votat și Regulamentul de Organizare și Funcționare
- Proiectul de hotărâre este obligatoriu să fie însoțit de rapoartele de specialitate ale instituției, precum și de avizul departamentului juridic, acesta din urmă fiind esențial, pentru că îi asigură pe toți consilierii că aspectele de legalitate sunt îndeplinite.
PMP votează organigrama!
Președintele PMP Constanța, consilierul județean Claudiu Palaz a precizat pentru ZIUA de Constanța că cei trei consilieri ai formațiunii politice vor vota Organigrama și Regulamentul de Organizare și Funcționare.
Pro România va depune amendamente la proiect!
Liderul grupului de consilieri județeni de la Pro România, președintele filialei Constanța, Răzvan Filipescu a menționat că va depune amendamente la nivelul comisiei care vizează atât alocarea unor posturi în cadrul noii organigrame cât și obligativitatea prezentării și supunerii aprobării Regulamentului de Organizare și Funcționare atât pentru Consiliul Județean Constanța cât și pentru Drumuri Județene SA, așa cum s-a propus în cazul instituțiilor subordinate administrației județene.
Filipescu a dat un singur exemplu, acela a neconcordanței în afirmațiile pe care președintele CJC le face public și modul de acțiune în privința transportului județean. „Am întrebat și la ședința precedentă și președintele nu mi-a oferit un răspuns, de ce în noua organigramă, controlul traficului în județ va fi realizat de 2 persoane, în timp ce la biroul de presă și relații publice sunt alocate 5 posturi. O situație la fel de hilară vizează și Direcția de Turism, unde sunt cuprinse 5 posturi, în condițiile în care există acum OMD județean iar atribuțiile se încalecă. De asemenea, la ședința din luna noiembrie, proiectul nu avea avizele comisiilor de specialitate”, a mai spus Filipescu care în ședința din noiembrie s-a abținut de la vot.
Până la ora redactării materialului reprezentanții USR și PSD nu au emis niciun punct de vedere cu privire la proiectul care va intra la vot în ședința de la sfârșitul acestei săptămâni.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
PNL Constanța - Grupul Consilierilor Județeni Noua Organigramă și Regulamentul de Organizare și Funcționare, votate dacă sunt îndeplinite procedurile și normele legale
Ședință CJC Consilierii județeni PNL au trântit la vot organigrama propusă de președintele Lupu. Ce alte proiecte au fost adoptate? (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii