Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iniţiativă în sprijinul producătorilor agricoli Asociaţia „Poiana lui Ovidiu“, lansată de Primăria Ovidiu (galerie foto)

ro

13 Oct, 2017 00:00 2319 Marime text
Tot ieri a avut loc şi lansarea broşurii de prezentare a asociaţiei, dar şi a site-ului oficial al acesteia - www.poianaluiovidiu.ro.
 
 Primăria Ovidiu, în colaborare cu producătorii agricoli locali şi cu Asociaţia Ţăranii Dobrogeni, a lansat, ieri, Asociaţia „Poiana lui Ovidiu“. Tot ieri a avut loc şi lansarea broşurii de prezentare a asociaţiei, dar şi a site-ului oficial al acesteia - www.poianaluiovidiu.ro.
 
„Identitatea unui popor constă în respectarea valorilor şi a tradiţiilor naţionale şi locale. După ce, ani la rând, România a fost grânarul Europei, a urmat o perioadă în care ne-am hrănit cu produse mari, frumoase, dar nesănătoase. Azi încercăm să regăsim gusturi autohtone. Oraşul Ovidiu, prin satele Poiana şi Culmea, era recunoscut prin livezi, viţă-de-vie şi produse legumicole.
 
Pentru ca acestea să nu rămână simple amintiri, Primăria oraşului Ovidiu, în colaborare cu producătorii din aceste sate, a creat Asociaţia «Poiana lui Ovidiu», prin care ne dorim să relansăm agricultura locală şi să promovăm fermierii şi produsele de calitate. Prin broşura lansată, ne propunem să facem vizibilă activitatea acestora la nivel local, judeţean şi naţional, pentru a putea fi cunoscuţi de cei care îşi doresc să consume produse româneşti, cu gustul de odinioară. Doar revenind la ceea ce suntem, la ceea ce este cu adevărat autentic, generaţiile viitoare îşi vor cunoaşte trecutul şi îşi vor recăpăta identitatea“, a declarat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.
 
Această structură asociativă are drept scop promovarea producătorilor agricoli de pe raza unităţii administrativ-teritoriale Ovidiu şi cuprinde 51 de membri, persoane fizice sau societăţi comerciale, din toate categoriile: crescători de animale, apicultori, floricultori, legumicultori şi viticultori. Important de precizat este faptul că, pe lângă susţinerea financiară a acestei asociaţii de către administraţia publică locală, noua structură va reprezenta producătorii locali în relaţia cu alte instituţii, precum ministerul de resort, APIA, va asigura participarea acestora la târgurile de profil şi le va acorda asistenţă juridică.
 
Obiectivele Asociaţiei „Poiana lui Ovidiu“ sunt: dezvoltarea durabilă a producătorilor agricoli locali în vederea creşterii puterii economice a acestora; elaborarea de programe şi acordarea de consultanţă pentru reducerea costurilor de producţie; prezentarea şi promovarea activităţii producătorilor locale, pentru a asigura locuitorilor oraşului Ovidiu posibilitatea de a cumpăra, la un preţ echitabil, produse agricole de calitate; strategii de dezvoltare prin asigurarea participării producătorilor locali la elaborarea strategiei şi programelor de dezvoltare din sectorul agricol local; efectuarea de demersuri pentru obţinerea sprijinului financiar din partea statului, prin subvenţii, credite, facilităţi economice, politici comerciale; reprezentarea producătorilor locali în relaţiile cu terţii, cu organisme şi instituţii ale statului, pe plan naţional şi intracomunitar.

Târgul Toamnei, pe platoul Centrului Cultural „Elena Roizen“ 

Mai mult, în perioada 12 - 15 octombrie, pe platoul Centrului Cultural „Elena Roizen“ din Ovidiu se desfăşoară Târgul Toamnei. Cei care vin la eveniment au posibilitatea de a achiziţiona produse specifice acestui sezon, de a participa la o degustare de must şi produse tradiţionale, atmosfera de sărbătoare fiind asigurată prin programe artistice de muzică şi dans.
 
Sâmbătă, de la ora 12.00, localnicii şi nu numai vor putea participa la producerea şi degustarea tradiţională de must, urmată de sărbătoarea plăcintelor, eveniment ai cărui protagonişti vor fi elevii Liceului Tehnologic „Ion Podaru“ şi cei ai Şcolii Gimnaziale nr. 3 din satul Culmea.
 
În ultima zi a Târgului Toamnei, duminică, în paralel cu programul artistic se va desfăşura şi o degustare gratuită de mâncăruri tradiţionale. Astfel, pe parcursul a patru zile, locuitorii oraşului Ovidiu, dar şi oameni din alte localităţi limitrofe vor avea ocazia să-şi facă aprovizionarea pentru sezonul rece cu produse de calitate şi să se distreze pe cinste.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii