Instalați în același sediu cu ADD Cine sunt membrii fondatori ai Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța? (DOCUMENTE)
Instalați în același sediu cu ADD: Cine sunt membrii fondatori ai Asociației Organizația de Management al
25 May, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
2306
Marime text
- Consilierii județeni constănțeni vor aproba în ședința ordinară din 30.05.2023, aprobarea participării Județului Constanța în calitate de membru fondator la înființarea Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța
- Potrivit proiectului, în calitate de membru fondator, la constituirea patrimoniului inițial al asociației "Organizația de Management al Destinației Județul Constanța", Consiliul Județean va achita suma de 90.000 lei
- Patrimoniul inițial al "OMD Județul Constanța" este de 200.000 lei, constituit din contribuția în numerar/ virament bancar a membrilor fondatori, după cum urmează: Consiliul Județean Constanța - 90.000 lei, OMD Mamaia-Constanța - 90.000 lei și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța - 20.000 lei
- În proiectul de hotărâre se menționează că patrimoniul se poate majora ulterior de către membri, mai exact, asociații vor putea aduce în patrimoniul "OMD Județul Constanța" și aporturi în natură
- Bugetul minim pentru înființarea Organizației de Management al Destinației Județul Constanța este de 100.000 euro echivalentul în lei
- Patrimoniul inițial al „OMD județul Constanța" include și dreptul de folosință gratuită, pe termen limitat, a următoarelor bunuri mobile/imobile aparținând domeniului public și privat al membrilor
- La acest lucru face referire cel de-al doilea proiect de hotărâre care vizează Asociația și care se va afla și el în atenția consilierilor județeni
- Este vorba despre darea în folosință gratuită Asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța, a unor spații din interiorul unui imobil proprietate publică a județului Constanța, în vederea desfășurării activității
- Spațiile ce fac obiectul prezentului act administrativ, fac parte din imobilul situat în strada Nicolae Titulescu nr. 32, municipiul Constanța, identificate cu nr. cadastral 224709, conform cărții funciare nr. 224709
Consilierii județeni constănțeni vor aproba în ședința ordinară din 30.05.2023, aprobarea participării Județului Constanța în calitate de membru fondator la înființarea Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța dar și darea în folosință gratuită Asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța a unor spații din interiorul imobilului situat în strada Nicolae Titulescu nr. 32, municipiul Constanța, proprietate publică a județului Constanța.
Reamintim pe 22 mai a.c. a avut loc dezbaterea publică pe tema înființării Asociaţiei “Organizaţia de Management al Destinaţiei Judeţul Constanţa".
În cadrul întâlnirii s-a supus dezbaterii publice, proiectul de hotărâre privind aprobarea participării Judeţului Constanţa, în calitate de membru fondator, la înfiinţarea Asociaţiei “Organizaţia de Management al Destinaţiei Judeţul Constanţa", pe care îl puteți consulta în secțiunea „documente".
Potrivit proiectului, în calitate de membru fondator, la constituirea patrimoniului inițial al asociației "Organizația de Management al Destinației Județul Constanța", Consiliul Județean va achita suma de 90.000 lei.
Viviana Mirică, consilier juridic din cadrul Serviciului Juridic-Contencios va fi desemnată pentru a derula procedura de dobândire a personalității juridice a Asociației "Organizatia de Management al Destinației Județul Constanța".
Patrimoniul inițial al "OMD Județul Constanța" este de 200.000 lei, constituit din contribuția în numerar/ virament bancar a membrilor fondatori, după cum urmează: Consiliul Județean Constanța - 90.000 lei, OMD Mamaia-Constanța - 90.000 lei și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța - 20.000 lei.
În proiectul de hotărâre se menționează că patrimoniul se poate majora ulterior de către membri, mai exact, asociații vor putea aduce în patrimoniul "OMD Județul Constanța" și aporturi în natură.
Bugetul minim pentru înființarea Organizației de Management al Destinației Județul Constanța este de 100.000 euro echivalentul în lei, la cursul BNR din data depunerii cererii pentru obținerea avizului conform emis de autoritatea publică centrală responsabilă în domeniul turismului, conform art.2^3, alin. 2, lit.d), din Ordonanța nr.58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România, cu modificările și completările ulterioare.
Sursele de finanțare ale asociației "OMD Județul Constanța" sunt următoarele: a) contribuțiile membrilor fondatori la formarea patrimoniului inițial; b) cotizațiile anuale ale membrilor stabilite conform legii de către A.G.A. în prima ședință, în baza unei formule de calcul; c) cotizațiile membrilor cu drept de vot, operatori economici/angajatori din cadrul destinației turistice, alții decât autoritatea administrației publice județene, plătitori de taxă specială pentru promovare turistică stabilită și plătită, a cotizațiilor de membru și a altor cotizații voluntare, care se vor stabili în Adunarea Generală.
Patrimoniul inițial al „OMD județul Constanța" include și dreptul de folosință gratuită, pe termen limitat, a următoarelor bunuri mobile/imobile aparținând domeniului public și privat al membrilor.
La acest lucru face referire cel de -al doilea proiect de hotărâre care vizează Asociația și care se va afla și el în atenția consilierilor județeni.
Este vorba despre darea în folosință gratuită Asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța, a unor spații din interiorul unui imobil proprietate publică a județului Constanța, în vederea desfășurării activității.
Spațiile ce fac obiectul prezentului act administrativ, fac parte din imobilul situat în strada Nicolae Titulescu nr. 32, municipiul Constanța, identificate cu nr. cadastral 224709, conform cărții funciare nr. 224709, în aceeași clădire în care își are birourile și Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța condusă de Ana-Maria Vătămanu.
Consilierii județeni trebuie să aprobe și modelul Contractului de comodat, ce va fi încheiat între Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța și Asociația Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța, anexa nr. 2 la prezentul act administrativ.
Contractul de comodat va fi încheiat pe o perioadă de 5 (cinci) ani cu posibilitate de prelungire și va fi întocmit în maxim 15 zile de la adoptarea prezentului act administrativ.
Predarea-primirea spațiilor se va realiza pe bază de protocol de predare-primire, încheiat între județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța și Asociația Organizatia de Management al Destinatiei Mamaia Constanța, în termen de maxim 30 de zile de la semnarea și înregistrarea contractului de comodat de către părți.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Proiectul pentru aprobarea județului Constanța în calitate de membru fondator al Asociaţiei OMD, supus dezbaterii publice
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii