Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:08 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La solicitarea Prefecturii Constanţa - şapte hotărâri ale CL Mihai Viteazu, revocate (document)

ro

22 Oct, 2016 00:00 3529 Marime text
Consiliul Local al comunei Mihai Viteazu este convocat pentru data de 27 octombrie în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi se află 27 de proiecte de hotărâre, care vor fi supuse aprobării consilierilor locali.
 
Primul punct de pe ordinea de zi vizează aprobarea procesului-verbal al şedinţei Consiliului Local al comunei Mihai Viteazu din data de 31 august 2016. Următoarele nouă puncte de pe ordinea de zi se referă la revocarea hotărârilor de Consiliu cuprinse între numerele 39 şi 46 din şedinţa din data de 15 iulie 2016.

Şapte hotărâri ale CL Mihai Viteazu, revocate

Conform primarului comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, pentru aceste hotărâri Prefectura Constanţa a solicitat revocarea şi revotarea, motivul fiind acela că niciuna dintre ele nu prevede şi alocarea unei sume din bugetul local.
 
„Aici este un întreg scandal. În şedinţa din 15 iulie, secretara Primăriei Mihai Viteazu, Elena Poteleanu, se afla în concediu. Prin dispoziţia mea, a fost înlocuită la acea şedinţă de o altă secretară, Mihaela Beitiş. La revenirea din concediu, aceasta a reclamat la Prefectura Constanţa greşelile din aceste hotărâri, şi anume nealocarea unor fonduri din bugetul local pentru îndeplinirea acestor proiecte de hotărâre”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, gospodarul-şef Gheorghe Grameni.
 
De altfel, în urma acestui scandal, Primăria comunei are o nouă secretară detaşată de la Consiliul Judeţean Constanţa (CJC).
 
Aşadar, cele şapte hotărâri supuse revocării privesc: stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017, aprobarea iniţierii unui proiect pentru construirea de locuinţe sociale în localitatea Mihai Viteazu, instituirea unei comisii privind eliberarea acordului de funcţionare şi de control al calităţii mărfurilor vândute în magazine şi pieţe pe raza comunei, aprobarea unui proiect pentru montarea unor camere video în toate intersecţiile din comună, demararea unui proiect de extindere a Liceului Tehnologic „Mihai Viteazu”, aprobarea iniţierii unui proiect de hotărâre pentru formarea unei comisii privind delimitarea dintre terenul extravilan păşune, terenul extravilan arabil din comună, instituirea de sancţiuni persoanelor care nu menţin curăţenia în perimetrul exterior delimitat de proprietatea acestuia şi sancţionarea crescătorilor de animale (în special de ovine) privind obligativitatea acestora de a nu permite accesul pe timp de vară în intravilanul comunei şi aprobarea vânzării prin licitaţie publică a lotului de teren liber, situat în intravilanul localităţii Mihai Viteazu, comuna Mihai Viteazu, fostul CAP Mihai Viteazu, precum şi a raportului de evaluare.
 
Pe lista de proiecte de hotărâre care vor fi supuse aprobării consilierilor locali se află atât rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016, cât şi stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017, care, potrivit primarului, vor rămâne la fel pentru anul viitor. Mai mult, Grameni susţine că, până acum, gradul de încasare a impozitelor şi taxelor locale este unul foarte bun, de 70%.
 
Alte puncte de pe ordinea de zi sunt: aprobarea încheierii contractului de prestări servicii pentru deszăpezirea drumurilor comunale şi săteşti din comună, aprobarea Strategiei de dezvoltare locală 2014-2020 a localităţii, aprobarea unui proiect de extindere a reţelei de iluminat public.

Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” se extinde. Patru noi săli de clasă

Consilierii locali vor trebui să îşi dea acordul şi asupra demarării proiectului privind extinderea Liceului Tehnologic „Mihai Viteazu”, hotărâre vizată pentru revocare de către membrii CJC. Proiectul prevede construirea unui nou corp de şcoală, cu şase noi săli de clasă, în care să înveţe cei peste 740 de elevi ai unităţii de învăţământ preuniversitar.
 
De asemenea, consilierii trebuie să-şi desemneze reprezentanţii în comisia de concurs pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din cadrul Liceului Tehnologic „Mihai Viteazu”. Cei propuşi sunt Adrian Costache şi Gheorghe Florescu. De asemenea, consilierii trebuie să-şi nominalizeze reprezentanţii în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ. Cei propuşi sunt: Gheorghe Florescu, Adrian Costache, Marinela Vişinicu şi Toma Drăgan.

 
Privind din aceeaşi perspectivă, consilierii trebuie să adopte şi proiectul privind implementarea unui sistem de supraveghere video a spaţiilor publice din localităţile Mihai Viteazu şi Sinoe.

Cadou de la Primărie! Terenuri gratuite pentru tinerii căsătoriţi 

În altă ordine de idei, în şedinţa de Consiliu din data de 27 octombrie, consilierii trebuie să aprobe câteva proiecte privind acordarea unor suprafeţe de teren către mai mulţi tineri căsătoriţi din comună.
 
„În ultima vreme, comuna noastră a fost pustiită. Avem tot mai puţini localnici. Cei mai mulţi au plecat la oraş. Vrem să oprim acest exod de la sat spre oraş prin concesionarea, fără licitaţie publică, a unor suprafeţe de 1.000 de metri pătraţi către fiecare tânăr din comună care a depus o cerere în acest sens la sediul administraţiei locale. Avem multe terenuri libere, grădini nerevendicate. Satele noastre au căzut. Vrem să renască şi pentru asta avem nevoie de tineri care să îşi facă aici un cămin, să îşi întemeieze o familie”, a precizat Gheorghe Grameni. Ciprian Marius Mega, Simona Talică, Adrian Emanuel Radu şi Claudiu Costel Ursu sunt cei patru norocoşi care ar putea primi, în următoarea şedinţă, câte o suprafaţă de teren de 1.000 de metri pătraţi pentru a-şi construi o locuinţă.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta convocatorul cu proiectele de hotărâre care vor fi supuse aprobării consilierilor locali în următoarea şedinţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii